03 april, 2012

Ett första inlägg så här i fotbollstider

Här kommer ett första litet inlägg så här i fotbollstider med allsvenska premiären och allt varmare väder utanför fönstret. Även om Nyköping har startat den här säsongen av ”silly season” lite mer aktivt än många av seriekonkurrenterna (man började iofs redan innan säsongen var slut när man signade upp Axbom och Tornberg) så tycker man som supporter att lagbygget tar låååååång tid. Det går ju för sjutton flera dagar mellan nyförvärven och kontraktsförlängningarna. Nej skämt och sido, sportgruppen i Nyköpings Hockey gör ett bra jobb. Man jobbar febrilt, 24/7 med att försöka förlänga kontrakten med spelarna som man vill ha kvar och med att hitta tänkbara nyförvärv.

Kontakter skall tas, agenter kontaktas och jobb skall hittas till spelare och inte minst bostäder till nyförvärven. Inte värdens lättaste jobb de har i sportgruppen, speciellt i tider som dessa när jobben inte växer på träd och bostadsmarknaden är som den är. (Om du är arbetsgivare eller sitter på någon form av bostad. Kontakta Nyköpings Hockey 0155-28 02 50)

Den här bloggen kommer självklart främst att handla om Nyköpings Hockey, men självfallet även om andra lag, eller händelser som jag anser vara intressant för Nyköping. Den kommer definitivt inte att kasta ut falska rykten som skadar NH som andra bloggar gör. Där kan man ifrågasätta lagtillhörigheten rejält. Skillnad är om det är fakta som man slänger ur sig, men rena rykten är INTE ok att hjälpa till att sprida om ”sitt” lag.

Jag kommer i ett senare att analysera säsongen 2011/12 och även diskutera ang pensionärerna Mutti, Rickmo, Sjösten och framförallt Håkansson, och varför jag inte tror att det går att ersätta honom. Men till detta senare. Härmed förklarar jag bloggen ÖPPEN.

8 kommentarer:

 1. Nice med en ny blogg som handlar om mitt lag. Det är vi som är Nyköping....

  SvaraRadera
 2. Hejsan.

  Kul med ännu en "NH blogg"..

  Får tacka för "kängan" man får direkt...

  Vad i de "rykten" jag nämnde finns det som ifrågasätter din tro på min "lagtillhörighet" ?? Mina två favoritlag möttes i Nyköping den 6:e April 2005, minns du vilka ? Jopp NH + Brynäs, vilka höll jag på mest, jo, NH !

  Så där har du min lagtillhörighet, sen om du menar det "lag" som "springer runt o smörar", och i mina ögon försöker "leka märkvärdiga", då har du rätt, det laget ger jag inte mycket för alls.

  Jag har följt hockeyn från NBIS sen ca 1980, sen NH från då 1990 !

  Och då man får höra saker, så ska dem fram och helst läggas på bordet.

  Jag kan sätta mig ner vid ett bord och berätta VAD jag hört, men inte från vem, men det spelar nog ingen roll för "sanningen" lär ju inte avslöjas i alla fall, eller vad tror du, vågar dem gå ut i t.ex SN ?

  Oavsett om det är ett "BRA/SANT" rykte eller ett "FALSKT/DÅLIGT" rykte, så ska "rykten" spridas för "all publicitet är bra publicitet", men en sak där var/är inget rykte utan sanning, för jag tror inte att det bara drabbat en person det som ska ha hänt.

  MEN, om det bara är EN person som drabbats, givetvis är det då ingen större "skandal" utan mer ett misstag, och vem som helst kan göra misstag, utom du och vissa andra då kanske, eller ?

  Där har du min syn på det hela och så har du fått veta var mn lagtillhörighet ligger.

  Kommer följa även denna/din blogg fortsättningsvis nu.

  Mvh Richard // NH Bloggarn

  SvaraRadera
 3. Tyvärr så är det inte rykten. Tycker synd om alla som ska deklarera som haft inkomst från NH......... Skatteverket...... Inte så bra!

  Enånittio.

  SvaraRadera
 4. Richard: Kängan är skriven lit med glimten i ögat. Dock med viss antydan av sanning också. För mig är det solklart att skriva om saker som är fakta med grund. Men rykten som kan tolkas negativt är jag ytterst tveksam till att sprida. Självklart är det upp till var och en, men det som kan skada NH håller jag för mig själv till det är fakta.

  Anonym: Att inkomstuppgifter inte lämnats till skatteverket är naturligtvis inte bra. Men min fråga till dig då jag inte har informationen själv. Gör NH bokföringen själva? Jag har själv varit företagare och i mitt fall så gjorde min revisor det jobbet år mig.

  /Att göra en höna av en fjäder kan också skada.

  SvaraRadera
 5. Tror de gör bokföringen själva. Problemet är ju att folk som har haft inkomst från NH själva måste ta upp det i deklarationen. Gäller allt från ungdomsdomare till kansli personal. Då nan varken fått lönespec eller kontroll uppgifter så är det svårt och visa vad man fått och vilken skatt som är dragen och förhoppningsvis inbetald till skattemyndigheten. Det drabbar de som fått ersättning då man själv är ansvarig för sin skatt. Framförallt om man ska tillbaka på skatten så blir det inga semesterpengar.

  SvaraRadera
 6. Hej igen..

  Ser inget som kan tolkas "med glimten i ögat" i kängan, vad missar jag ?

  Tack "Enånittio", att fler berättar.

  Som jag förstått har NH avslutat samarbetet med en revisionsbyrå här i stan p.g.a. att "det blev för dyrt" och att det var en del strul, så då "måste" väl NH sköta det själva ? (Har säkert missat något där också).

  Personligen skulle jag INTE stanna på ett jobb där jag inte får en riktig lönespec. varje månad. Fast o andra sidan har jag varit arb.lös nu i ca 3 år så jag vet knappt hur en ser ut =o) förutom typ ett halvårs praktik på NHs kansli.

  Där hade du lagtillhörigheten igen, och jag var tyvärr med om en del strul genom revisionsbyrån, fast eg. var en del saker inte var deras fel utan andras som puschade på för att det skulle gå snabbt istället för att bli rätt.

  Nu väntar vi in fler "stjärnor", hoppas på en i alla fall s.k. "stjärna", för det tror jag lockar lite folk nu när "Nyköpingsgrunden" slutat.

  SvaraRadera
 7. Richard. Kängan var en medveten provkation som skrevs som jag tidigare sa med både allvar och med glimten i ögat. Som jag ser det så funkade min provokation :-)

  Jag antar att man inte sköter all bokföring själv då det skulle ta mycket tid från någon person/personal. Men det är en ren gissning och jag har nästan aldrig rätt när det kommer till att gissa.

  Anonmy: Har man inte betalt in skatt så är det illa. Jag utgår från att man sköter den biten. Allt annat är att gräva sin egen grav sammtidigt som man skjuter sig själv i foten. Spekulationer orkar jag inte lägga allt för mycket energi på. Jag väntar in fakta.

  SvaraRadera
 8. Gnäll, gnäll...Varför inte glädjas åt det sportsliga resultat som laget uppnådde den gångna säsongen?
  Och ni som gnäller: Gå ner på kansliet och erbjud er hjälp med vad som helst, det finns garanterat ngt som passar alla att hjälpa till med!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.