13 april, 2012

Någon som vet?


Jag skulle så innerligt gärna vilja veta hur man tänker i NH. Jag vill inte veta några siffror utan bara hur det ser ut om man jämför årets spelarbudget mot förra årets?Här kommer min topp tio lista över spelare(forwards) som jag skulle vilja att Nyköpings Hockey presenterar inom kort. Nej allvarligt så vill jag inte att alla spelare ”signar” med NH men några av dessa skulle jag gärna se.

·         Markus Persson – Hudiksvall

·         Andreas Jensen – Skövde

·         Mathias Löf – Enköping

·         Mikael Adamsson – Visby/Roma


·         Petter Mattsson – Hedemora

·         Anton Holm – Arboga

·         Axel Dahlgren – IK Pantern


·         Jonathan Lindroth – Falu IF

Fast blir det en Stockholmsbil och Lindholm flyttar till stan så finns det några platser kvar i den bilen och då får gärna dessa herrar åka med. Då räknar jag med att Linus stannar minst ett år till.

/Att leka med tanken

11 kommentarer:

 1. Intressant fråga. Jag har ingen aning hur det ser ut men att minska budgeten nu vore inte allt för orealistiskt. Eftersom elitlicens kommer att införas nästa säsong. Men och andra sidan går det nog inte att spara sig ur NHs situation. Kanske bättre att smida medans järnet är varmt. Det var ju riktigt bra från jul och framåt, framförallt i po.

  SvaraRadera
 2. Glöm inte heller att en bolagisering kan stå för dörren. Då kommer förutsättningarna se helt annorlunda ut. Det kan lösgöra kapital för spelare av en helt annan dignitet än t ex Hedlund vilket kan vara en orsak till att man inte tig in honom. Spekulativt så klart.

  SvaraRadera
 3. Det är inga dåliga lirare du räknar upp som kanske är lite i överkant prismässigt
  Prio ett måste väl vara att kämpa på med att hålla kostnaderna nere och dubbla intäkterna så vi en gång för alla blir av med ryggsäcken!
  Jag har för mig att spelarbudgeten sänktes med 30% inför förra säsongen och jag tycker att det sportsliga utfallet blev väldigt bra.
  Nu när "gamla dyra" kontrakt gått ut så finns förutsättningarna för att bygga om laget ngt och få en lite bättre bredd på truppen och även få ett lite modernare försvarsspel.
  @Gustaf Lundgren: om det "lösgörs kapital" på något sätt så finns det bla. en hyreskuld att amortera på! Spelarbudgeten tror jag är satt och det är den som sportgruppen får rätta sig efter.

  SvaraRadera
 4. Det är en svår ballansgång med laget. Ska man ta vid där vi slutade förra säsongen med mycket folk på läktaren och med folk som snackade hockey runt om på stan osv så vill det till att laget presterar. Ska du spara dig ur krisen så kommer du garanterat att tappa publik. Och därmed även sponsorer och andra intäkter om det går dåligt på isen. Men som du säger så går det att få ihop ett bra lag även om vi inte har lika mycket pengar som tex VH, men var går gränsen? Jag anser att det är bättre att smida medans järnet är varmt. Se till att laget blir minst lika bra som i fjol, gärna bättre. Att tappa de extra 700 personerna igen vore nog ödestiget. Vi har ju försökt spara oss ur skiten i många säsonger utan att det hänt särskilt mycket. Nu är vi på rätt väg.

  SvaraRadera
 5. Lika mycket pengar som vita hästen? hade inte dom också ekonomiska problem..?

  SvaraRadera
 6. Prio 1 oavsett vad är att ha en trovärdig plan för att få bort "ryggsäcken" och se till att följa den så att klubben ngn gång kan känna sig trygg vid den här tiden på året.
  Under tiden ska laget givetvis spela en bra hockey och vinna matcher!
  Det ena utesluter inte det andra!
  Jag tror att det finns en hel del att göra som kan lyfta verksamheten som inte behöver kosta speciellt mycket pengar: tex. Att se till att truppen är klar tidigt och att så många som möjligt finns här när försäsongsträningen startar och jobba hårt med den fysiska statusen i truppen med tex dubbla träningspass.
  Nu när Håkansson, Calle och Rickmo lagt av då behövs det att nya killar kliver fram, varför inte Markus Berg? Och då menar jag inte att Markus ska göra 60 poäng utan som Nyköpingskille leda laget.

  SvaraRadera
 7. Vi får väl se på årsmötet hur läget ser ut ekonomiskt. Kallelsen har inte kommit ut och det känns ovanligt sent om jag inte minns fel. Nu var ju säsongen längre än vanligt förvisso. Det blir intressant att höra vad som sägs på årsmötet om ekonomin, om jag förstått det rätt så skulle det kunna bli aktuellt redan den här säsongen med bolagisering och då skulle både hyresskuld och en något mer tilltagen spelarbudget vara ett mindre problem.

  På tal om hästen så har man nog en svårare situation än vad Nyköping har med konkurrensen med fotbollen och en skuld som ligger i paritet med Nyköpings senaste rapporterade skuldbörda.

  /Gustaf

  SvaraRadera
 8. Gustaf, Jag förstår inte riktigt hur en bolagisering skulle kunna förändra "ryggsäcken" och spelarbudgeten, det känns som om jag missar något i ditt resonemang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjaa, det du missar är de pengar som kommer in vid en bolagisering. Det finns bara fördelar att driva föreningen i bolagsform och de pengar som kommer in vid spekulanter på aktier.

   Radera
 9. Ok, då förstår jag hur du menar, men tror du att en Aktieförsäljning skulle inbringa så mycket mera pengar än dagens sponsorförsäljning? Varumärket är väl lika mycket värt i båda fallen?
  Sen ska man komma ihåg att driva ett bolag kostar pengar och det innehåller starka förpliktelser.
  Men om det är lösningen så är jag den 1a att teckna mig på aktier i klubben!

  SvaraRadera
 10. Tjena!

  Vill bara tipsa om en fint inslag om Miikka Männikkö som lirade i NH 2002-2004
  http://www.youtube.com/watch?v=Zd_Ne_pUuZ0

  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=1070
  han är i finska högsta ligan nu

  Hälsningar Stefan Holmquist
  www.hqthockey.se
  http://www.facebook.com/hqthockey

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.