23 april, 2012

Nygammal center snart klar?


Kim Ericsson missade hela förra säsongen pga. en elak skada som tvingade Kim till operation och rehab träning hela säsongen. Det var självklart väldigt tråkigt för både NH och Kim, men lite plåster på såren är att förhoppningsvis kan Kim nästa säsong köra 100% utan att knät skall smärta. Nog så.

Det skulle betyda att Nyköping redan har fyra centrar på kontrakt när/om Kim skriver på. Vad ska man då med centern Alexander Sundqvist till som jag redan skrivit om att han kan vara nära NH. Något som Skövde dock verkar vilja ha ett finger med i spelet om då värvningen verkar dra ut på tiden.

Centrarna som NH skulle ha kontrakt med skulle då vara Niklas Bröms, Christopher Lindholm, Kim Ericsson och Adam Thim. Plus ännu osäkra Alexander Sundqvist eller någon annan som man jobbar parallellt med. Vad ska man med fem centrar till?

Jag tror att man tänker så här i NH lägret, ok vi har fyra centrar men skulle gärna vilja ha en till center som går in bland tre första centrar, vilket därmed skulle peta ner Thim eller Ericsson som fjärde center. Där är valet enkelt. Thim blir ytterforward och Ericsson blir fjärdecenter. Att ha en fulltränad Kim som fjärdecenter känns lite lyx. Men det är på den nivån man skall vara om man vill vara med att hota på allvar.

Skulle det ”skita” sig med att hitta en center nu så kommer man att göra det under fönstrets öppettid innan det stänger sista januari. Men optimalt vore att hitta en center som hinner spela in sig i laget och med Fredriks spelsystem i lugn och ro. Och det tror jag att man kommer göra även om det inte skulle bli något med Sundqvist. Men som sagt ingen fara på taket om det inte dyker upp något som passar.

Desto sämre ser det ut på ytterplatserna för tillfället. Vi har Bjuhr, Tornberg och Berg klara. Enlund är inte lika självskriven som det ser ut om man läser eliteprospects.com De tre skulle gå in bland tre förstalinorna. Men sen är det lite tunt. Sallhag har ett try-out kontrakt och resten är centrar.

Jens Enlunds hjärnskakning verkar vara av den svåra och enormt tråkiga sorten. Här är det naturligtvis hälsan som måste sättas i förstarum. Så därför vill nog NH säga upp kontraktet och omförhandla om det skulle visa sig att inte Jens kan köra för fullt nästa säsong. Bara för att säkra upp.

Vad som kommer att hända med Mozart och Koponen har jag inte någon som helst koll på just nu men jag ska försöka forska lite i det de närmaste dagarna. Båda dessa herrar skulle jag gärna se i NH nästa säsong. Om de själva vill. Där i frågetecknet.  

De spelare som inte kommer att få kontrakt kommer jag analysera i något inlägg längre fram.

 /mobiltbredbandsstrul

6 kommentarer:

 1. Sallhag är också center i grunden. Han har inget tryout kontrakt utan det är ett A-lagskontrakt. Tanken är att Thim ska gå som ytter. Vet att man inte är främmande för att använda Lindholm som ytter då man kan utnyttja hans fart mer. Tycker att tyvärr Lindholm tappar i defensiven ibland och blir för offensiv. Så jag skulle inte bli förvånad om det ramlar in 2 centrar till. Dock så tror inte jag att det blir något med bröderna Koponen, Planeby och Mozart. Dock så hoppas jag Mozart blir kvar.

  SvaraRadera
 2. Klubben har uttryckt att man vill ha många spelare med just centeregenskaper. De "yttrar" som vi väntar på kan just vara ett par centrar som får ta den rollen och att bara en specialiserad ytter kommer finnas i vardera lina. Just nu har vi ju Bjuhr, Tornberg och Berg som yttrar. En riktig avrättare till första linan på det så tror jag att vi har våra specialiserade yttrar.

  SvaraRadera
 3. Att använda Lindholm som ytter fanns inte i min tanke. Men det skulle naturligtvis vara en bra lösning.

  Ang Sallhag så citerar jag Magnus Tegerup: "Vi har gett en junior chansen att kriga om en plats i A-laget" Det citatet ser jag mer som en tryout än ett rakt A-lags kontrakt. Men du har säkert rätt i det du skriver.

  Gustaf. Något sunt förslag på "avrättaren"? Ser att Blid snart är klar för Åkers.

  SvaraRadera
 4. Håkansson hade ju varit given på den positionen även om han besitter/besatt ett betydligt bredare register men likväl utpräglad vinge.

  Markus Persson är lite förutsägbart även om han är en humörspelare och är något av norra seriens svar på despotovic i det avseendet. Annars tänker jag mig en Janne Salpa typ. Minns att vi plockade honom från ettan när det begav sig, Gislaved var det visst. En spelare som var rätt anonym för undertecknad innan han kom till nypan.

  Kanske ge Rasmus Schelin en chans av de som finns på marknaden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om just Rasmus har en center fostran han med så tror jag att han skulle kunna ta en sådan position om förtroende ges.

   Radera
 5. Jag tror inte att Schelin skulle leverera på det sätt som man skulle önska en förstalina spelare göra. Men i en tredje skulle jag absolut kunna se det funka. Måste säga att man börjar bli lite nyfiken på vad sportgruppen kommer att landa i form av målskytt/ar. DEt är en helvetes massa poäng som skall ersättas om vi ska vara med kommande säsong.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.