12 april, 2012

Fallet Hedlund


Joakim Hedlund blev precis klar för seriekonkurrenten Åker/Strängnäs.  Inget konstigt med det. Om det inte vore för att Joakim ”Pebben” Hedlund egentligen ville till Nyköping. Fast Nyköping visade lika mycket intresse i att försöka få tillbaka Pebben som Lidström är intresserad av att spela VM om/när Detroit blir utslagna. Intresse = noll, zipp, zero. Väldigt konstigt om du frågar mig. Jag har varit inne på det förut och jag vet att fansen mer än gärna ville ha ”hem” Hedlund. Och inget konstigt med det. Joakim Hedlund som spelade i Visby/Roma förra säsongen gjorde innan det fem raka säsonger i Nyköping och var senaste sejouren han spelade i NH lagets absolut bästa spelare. Ingen tvekan om du frågar mig.

För två veckor sedan var Hedlund på G till NH. I alla fall om man lyssnade på rykten på stan. Men vad hände sen? Joakim är ju som spelare gjord för att passa in i den röda tråden som jag var inne på i ett tidigare inlägg. Han är ung och spelar en fysisk hockey, dessutom med hjärta för Nyköping som han nästan är fostrad i. Och han har ett riktigt bra sinne för målet när han får spela i en roll som ger det utrymmet. Varför togs aldrig kontakten?

Jag har ingen aning men en mer träningsvillig och genomtrevlig kille hittar du inte så lätt. Men det är kanske något som Nyköping redan gjort och är nära att få klart med. En ren gissning från mig, men något konstigt är det. Får se om man kommer att svära över det som aldrig blev något när silly season är över, eller om man kan se tillbaka på det och säga att vi kunde ha haft både Pebben och mr X.
/Besviken

6 kommentarer:

 1. Jag gillar det jag sett av Hedlundunder åren i NH. Men var han inte väldigt snabb att krita på för V/R förra året? Precis som för åker i år. NH är vad jag kan se den mest aktiva klubben i div 1 under silly season, man har förlängt kontrakt, och förstärkt där det behövts mest. Han lär ju inte ha fått hunnit fått ett konkret bud från NH innan han drog till Åker, lite is i magen kunde ju vara på sin plats.
  Men i slutänden väldigt synd att det inte gick att lösa.

  / Jonas

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte att han var snabb förra året utan han och NH hade många diskutioner och det drog ut på tiden. Men den här gången kanske det gick lite för snabbt. Men vem vet vad Åker hade för krav när det gällde underskrift?

  Att NH är tidiga är bra. Men nu behövs verkligen några BRA spelare på forwardssidan. Nya spelare menar jag. Då vet andra lag att NH blir att räkna med. Men man ska ju inte för det stressa fram beslut som senare visar sig vara felaktiga. Men om du signar EN spelare blir det lättare att signa nästa.

  SvaraRadera
 3. Hedlund drog för "A few dollars more" förra året, så mycket för det "NH-hjärtat"!
  Det man kan fundera över är vilken plats han skulle spela på? Håkanssons? Nej, det känns inte riktigt som om Hedlund har dom kvalitèrna.
  Jag är övertygad om att nästa sässe kommer att bli lika rolig som denna har varit.

  SvaraRadera
 4. Hoppas du har rätt i det sista. Personligen tror jag att det som övervägde i valet NH/VR var vilken roll han skulle vara med och slåss om i laget. I NH var det 3:dje eller 4 linan som gällde medans i V/R första linan + PP. Har några ytterligare funderingar som jag tänkte lägga ut under kvällen.

  SvaraRadera
 5. Roll i laget är inget man får, det ska man förtjäna. Tycker jag iaf. Om man nu har ett sk. "hjärta" för klubben då ska man väl köpa sin roll och sträva efter att jobba sig uppåt i hierakin?
  Det är spelare som vill uppåt som NH ska ha, inte såna som ställer krav på speltid och position i pp innan säsongen börjat. Sådana frågor löser Freddan och Roger utmärkt på egen hand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis har du rätt i att man skall förtjäna sin roll. Men som tränare/sportgrupp så värvar man efter ett visst "tänk". Man kan ju självklart inte värva en grupp och sen se vad som händer. Man har ju självklart en strategi. Att värva 4 tilltänkta förstacentrar vore inte optimalt. Tre av dessa kommer inte att trivas i rollen som fjärde center.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.