31 augusti, 2013

J20, Åker/Strängnäs & lite annat


J20 har match idag kl 16 i Stora Hallen. Jag tycker att den som är nyfiken på vårt J20 lag skall ta sig ner och kolla när laget tar sig an Botkyrka. Jag tror att J20 har något riktigt bra på gång, även om man självklart är inne i den fasen på säsongen när spelet inte alltid sitter där. Senaste ”nyförvärvet”/”hemvändaren” i J20 MarcusKjellberg är tillbaka efter ett äventyr i Linköpings J18 & J20. Det finns många spännande spelare där och ett par av grabbarna har redan varit uppe och testat i A-laget. Och det kommer bli fler chanser för dem under säsongen.

**********

NH vann enligt planerna mot Mjölby igår men spelade långt från de planer man lagt upp. Man var inte nöjda med det offensiva spelet. Defensiven kunde man inte klaga på. Målskyttar igår var 1-0 Crippa, 2-0 Axbom (Kim, Crippa), 3-0 Jacobsson (Backholm). Jidskog var 19 sekunder från att hålla sin första NH nolla, men den får vänta ett tag till. Träning idag igen för A-laget. Kl 11:10 går man på is och kör ett pass, sjätte dagen i rad (match eller träning) och i morgon är det match igen, Vimmerby på hemmaplan. Sen fortsätter det så med match eller träning fram tills på fredag nästa vecka då grabbarna får vila. Tufft försäsongsschema!

**********

Igår dundrade Åker/Strängnäs ut två nyförvärv, båda av riktigt hög klass. Först ut var Niklas Nilsson som har lirat i Huddinge hela sin karriär, fram tills igår. Nilsson är en pålitlig poängtjuv och gör alltid bra med poäng, en riktigt bra värvning av bruket.

Men inte nog med det utan senare under kvällen gick man även ut med att Tony Lagerström var klar för klubben. Det är självklart en otroligt duktig spelare på den här nivån och kommer tillföra mängder av allt möjligt som ett lag kan behöva. Han var ju lagkapten i SSK förra säsongen, bara en sån sak. Nu tror jag att Tony har en klausul i kontraktet som gör att han kan lämna om det dyker upp ett alternativ från någon högre serie. Något Lagerström varit tydlig med hela tiden är att han vill spela i allsvenskan och inte div1. Nu lär han i alla fall få börja i ettan.

De här två värvningarna gör att Åker/Strängnäs på riktigt allvar kommer ta upp kampen med Hudiksvall om seriesegern. Men då får övriga spelare inte spela som mot Hammarby tidigare i veckan när man förlorade med 6-2 på hemmaplan.  

**********

Södermanlands Nyheter skrev i fredagens tidning om tidigare NH spelarna Ekeberg och Hulting som skall till Norge inom kort för att provspela sig till varsitt kontrakt. Vilka klubbar det handlar om vill man inte tala om. Jag är faktiskt förvånad att Gnesta inte varit med och huggit på båda dessa spelare (eller det kanske man har). Jeppe vet vi är en väldigt bra målvakt i normalt sett. AE förra säsongen är ett undantag och det kan ju delvis skyllas på att han matchats väldigt sparsamt tidigare på säsongen och därför vara helt ur form när han kastades in i hetluften.

Hulting skulle gå in tidigt i Gnesta. Lätt i andra backpar.

**********

Interna poängligan efter matchen mot Mjölby HC
1  .Niclas Lehman 3+2 = 5poäng
2. Elias Bjuhr 2+3 = 5poäng
3. Christopher Lindholm 3+1 = 4poäng
4. Martin Backholm 1+3 = 4poäng
5. Adam Thim 2+1 = 3poäng
5. Mathias Löf 2+1 = 3poäng
5. Robin Axbom 2+1 = 3poäng
5. Robin Jacobsson 2+1 = 3poäng
9. Niklas Bröms 1+2 = 3poäng
9. Petter Lindberg 1+2 = 3poäng
11. Kim Ericson 0+3 = 3poäng
12. Markus Palmberg 2+0 = 2poäng
13. Markus Andersson 1+1 = 2poäng
13. Viktor Sallhag 1+1 = 2poäng
15. Patrik Eklund 0+2 = 2poäng
15. Jens Enlund 0+2 = 2poäng
17. Oliver Forsberg 1+0 = 1poäng
18. Johan Norberg 0+1 = 1poäng
18. Casper Fältskog 0+1 = 1poäng

 

1 kommentar:

  1. Bra att Åker värvar så de får ihop ett lag till nästa match. Då kanske de kan slippa WO i fortsättningen /Kumla

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.