16 augusti, 2013

Oroligt!


Tre träningar och två matcher på fem dagar. Då är det bra gjort av NH att slå Åker/Strängnäs på bortaplan i kväll. 6-4 blev det trots lite grus i maskineriet. Spridda skurar när det gäller målskyttar i kväll också. Bra! Lehmann, Thim, Jacobsson, Backholm, Forsberg och Crippa blev kvällens målskyttar. Jag var inte på plats och såg matchen i kväll men enligt rapporter jag fått så var det ett litet steg i rätt riktning jämför med Tranåsmatchen, och det är väl det som träningsmatcher är till för. Att ta små steg åt rätt håll hela tiden, för att tillslut vara där.

***********

Igår vann ju som bekant NH med 4-2 mot Tranås som jag tyckte spelade en ganska bra hockey, enkel och bra och med hyffsad fart på skridskorna. Passningsspelet var väl långt ifrån vad man kan önska och det avspeglade sig i matchprotokollet efteråt. Antingen var det utan assist eller så var det endast en assist på målen. Det beror självklart på att man inte slog mer än en passning till rätt adress igår. Idag ska det ha varit bättre på den punkten. Det går framåt alltså. Nästa match är det Hästen som står på andra sidan och det ska bli riktigt spännande att se Real Hästen.

***********

Alla har säkert läst om att det är lite turbulent i Wings för tillfället.  Tränarna sägs ha fått sparken efter en träningsmatch där Wings förlorade knappt mot Almtuna (0-1). Och anledningen till att man sparkat Micke Trång och Alex Schumertl sägs vara att man inte är nöjd hur de coachade i matchen och att man ser helt olika på hur man tycker att hockey ska spelas. Sportchefen kan med andra ord inte låta tränarna göra sitt jobb utan vill vara med och bestämma även på isen.

Nu får ni ta mina kommande rader med en nypa salt men enligt rykten så har sportchefen långt ifrån alla spelare på sin sida och om man skall tro ryktena så är ledarna kring laget inte så väldigt sugna på att stanna. Även båda målvakterna och ett antal utespelare skall ha bestämt sig för att lämna klubben.

Wings har enligt uppgift träning i morgon och då lär det visa sig hur det står till i truppen. Oroligt var ordet!

 

/God natt

9 kommentarer:

 1. skiter fullständigt i wings

  SvaraRadera
 2. www.unt.se/sport/tranarkaos-i-wings--2550350.aspx

  Verkar ju vara totalt kaaos i Wings :P

  SvaraRadera
 3. Hoppas isåfall att Waldehagen och Eidenert bestämmer sig för att byta adress till NH ;) hehe

  Skämt å sido, synd om Joni som hamna mitt i circusen :(

  SvaraRadera
 4. Bra gjort att vinna i Åker i alla fall vad det nu kan vara värt.
  Såg hemmamatchen och NH:s målvakter kan nog ge positiva fördelar i år.
  Bra musik som vanligt, det var en låt jag verkligen skulle vilja veta vad den heter.
  Svårt att beskriva men instrumental vad man kunde höra. Skön trumrytm och del lät nästan som "hästhovar" i bakrunden och lite synth efter ett tag.
  Om någon mot all förmodan kan veta vad jag yrar om skulle jag var mycket tacksam:)

  SvaraRadera
 5. Några resultat

  Tranås - Huddinge 3 - 4 (Tranås spelade oväntat bra och sköt många skott)
  Arlanda - Väsby 4 - 4 (Arlanda borde ha avgjort)
  Haninge - Hammarby 2 - 1 (Hammarby värda minst oavgjort vann skotten klart trots ett dif-förstärkt Haninge, Eklund gjorde mål för Haninge)

  SvaraRadera
 6. Västervik - Vita Hästskiten 1-5

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det inte Västervik som vann med 5-1, med bekantingen Karlkvist som 2 målsskytt?

   Radera
 7. Är det någon som kommer ihåg den här killen?

  http://books.google.se/books?id=rLdyOG_DCwIC&pg=PA28&lpg=PA28&dq=nick+beaulieu+hockey&source=bl&ots=q6zSwShXkV&sig=wV73ZpsaDwACy95IuAKMv4xkW8g&hl=sv&sa=X&ei=CykSUuyjG4Tq4gTlpYG4Bg&ved=0CDAQ6AEwATgK#v=onepage&q=nick%20beaulieu%20hockey&f=false

  NICK BEAULIEU

  Märkligt, på eliteprospects så står det inget om de matcher han gjorde i Nyköpingströjan. Jisses vilken flopp han var. Minns att man hade rätt höga förväntningar på honom. Scott Sanders hade stuckit, om det nu var säsongen innan. Och nu kom det en ny nordamerikan. Alla nordamerikaner är bra tänkte man.
  Men han kunde knappt stå på benen. Första matchen drog han igång ett slagsmål som inte var av denna världen. Han var bedrövlig på isen och åkte mest runt som en tupp och raggade slagsmål. Minns tydligt hur gubbarna i gamla hallen muttrade att "va fan är det här för skit dom tagit hit".

  Sen blev det bara 8 matcher också. Men han var tydligen draftad och höll på ända fram till 2000.

  Gud vad kul det skulle vara med en intervju av honom! Och kanske en intervju med lite andra mystiska spelare som kommit och gått i Nyköping: Scott Sanders, Michal Bogdanov, Alexandr Kerch eller varför inte Dimitri Thickin?

  Mycket kul har man varit med om när det gäller nyköpingshockeyn!

  SvaraRadera
 8. Får man hoppas att sportgruppen är i Gnesta ishall ikväll och scoutar spelare som kan bli aktuella för som lån för att spetsa till det i slutet av säsongen.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.