21 augusti, 2013

Missnöje och nytt rykte


Det blev förlust som väntat mot Hästen, 6-4 skrevs slutresultatet. Men matchbilden blev inte som jag hade väntat mig, mycket tack vare herrn i randigt. Första perioden var ett enda fyrverkeri i spel fem mot tre. Hade det varit på grund av råa överfall hade jag inte sagt något men nu blev det mest pinsamt. Något Wåhlin höll med om efter matchen när han förklarade att det blev många svåra situationer för honom. Fast enligt mig blev det många svåra situationer för domaren endast för att han själv ställt till det när han började peta i spelet. Det liknade mer innebandyregler än hockey i första perioden. I de två sista akterna höll domaren en bättre nivå och så även matchen.

Hästen tar ledningen med 2-0 där båda målen görs i spel fem mot tre innan NH kommer in i matchen tack vare att domaren ”bjuder tillbaka”. Med två mål inom loppet av sjutton sekunder går NH upp i ledningen men Hästen kvitterar innan fösta är slut.

I andra gör Hästen två och NH går mållösa från den perioden.

Den sista perioden är ganska jämn men Hästen känns starkare matchen igenom och vinner rättvist.

Kort sammanfattat tycker jag att NH gör det ganska bra med tanke på skadeläget. Markus Andersson spelade bara fösta perioden och sedan tidigare spelade inte Jens Enlund, Johan Eriksson, Johan Norberg och Max Qwarnström. Att man sedan rullar på femmorna även i specialspelen gör att man tappar lite slagkraft och här finns självklart sparkapital när man får börja nöta PP på träningarna. En annan sak som känns bra är att man är väldigt missnöjd i tränarledet efter matchen. Det finns en jävla massa att jobba med och vi ger bort fyra av målen säger man. Dock tillägger Peter att Vita Hästen är jäkligt bra och man ska inte förringa dem något.  Instämmer!

540 personer på en träningsmatch är bra i Nyköping. Många Hästenfans på plats vilket är trevligt.

**********

Fick strax innan match nys om ryktet angående Markus Palmberg som dragskott.nu avslöjade tidigare i kväll. Konfronterade delar av sportgruppen och fick ”inga kommentarer” till svars. Men jag kan väl säga att munnen sa en sak fast det såg ut som att den menade något helt annat. Känslan är att man är väldigt nära en övergång. Palmberg vore en riktigt spännande värvning om den nu går i hamn. Något jag tror kommer ske inom kort.

/Läggdags

4 kommentarer:

 1. Arlanda - Hammarby 4-3
  Huddinge - Almtuna 1-2
  Väsby - Lindlöven 4-1
  Enköping - Vallentuna 5-5

  Andra resultat. Mitt Bajen förlorade som vanligt. Hoppas dom kan spika truppen snart och spela utan massa spelare som inte platsar. Men Arlanda hade flera bra spelare borta också. Så denna match skulle Bajen ha vunnit.

  SvaraRadera
 2. Får vi in Palmberg så har bi en riktig bred och bra trupp på alla lagdelar. Jag undrar ändå om våran defensiv kommer hålla för en hög checking hockey, med eller utan Norberg. Det återstår att se men skulle det funnits möjlighet att ta in ett par klasslirare så är vi där uppe med Hästen och konkurrerar om AS-plats. Tror att detta lag med Palmberg och kanske någon mer förstärkning till AE har goda chanser att ta sig till KS utan att göra bort sig.

  /G

  SvaraRadera
 3. Hur är det egentligen med "#99 Linus Kjell"! Han har ju iverjefall gjort några matcher för Haninge Inlines Mates under sommaren.

  http://www.laget.se/HaningeInlineMates/Troop/947420/Linus-Kjell

  / Jonas

  SvaraRadera
 4. Om Kjell är hel så vore han en bra förstärkning på backsidan och han har ju som bekant ett ruggigt skott att avlossa. Men gissar på att hans huvud fick en smäll som stoppar honom från att köra mer hockey?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.