07 augusti, 2013

Tufft första ispass

Det blev sannerligen ingen mjukstart på ispremiären tidigare i kväll. Mälberg hade lagt upp passet med fokus på skridskoåkning och mjölksyra. Jag har personligen inte sett så värst många träningar som Fredrik Johansson har hållt, men de jag har sett har aldrig varit i närheten av
denna om man ser det till skridskoåkningen. Annars såg det ut som en premiär skall göra, ibland funkar det och ibland funkar detinte när det kommer till puckbehandling. Det fanns garanterat inte en enda spelare på isen som inte hade ordentligt med syra när det var dags att kliva av isen
efter en timma och tjugo minuters träning. Eller spelarpresentationen drog ut lite på tiden så den effektiva träningstiden kanske var en timma.

De spelare som inte var med och tränade var Bjuhr, Bröms, Qwarnström och Fältskog som var på plats men inte på isen på grund av olika anledningar. En som fanns med på isen var Markus Berg, fast han var med som hjälptränare och deltog alltså inte på grund av sin höft som han förhoppningsvis
kommer att operera någon gång i oktober. En lös benbit är det som spökar. På torsdag är det dags för NH att spela sin första träningsmatch, Tranås är det som gästar Rosvalla och Stora Hallen. Det ser jag fram emot nu.

Så här såg de olika formationerna ut på träningen i kväll

Blå femma:
Martin Backholm, Oliver Forsberg
Markus Andersson, Christopher Lindholm, junior

Svart femma:
Johan Eriksson, Johan Norberg
Robin Jakobsson, Kim Ericson, junior

Vit femma:
Patrik Eklund, Jesper Hedström
Jens Enlund, Niclas Lehmann, Viktor Sallhag

Röd femma:
Petter Lindberg, Robin Axbom
Mathias Löf, Adam Thim, junior

Jag kände inte igen juniorerna som samtliga är nya i NH för säsongen. Kommentera gärna om någon vet vilka som var med på träningen.

**********
Hamnar Joni Lindlöf i Wings? Det är mycket som tyder på det efter att han igår kväll lade ut en bild på wingsloggan på twitter. Jag tolkar det som att
han är klar eller i alla fall väldigt nära att bli klar för wings, som ser starkare och starkare ut. De lär aspirera på en AE plats. Tro mig!

26 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med. Eftersom båda grabbarna spelar hockey så har man ju sett en och annan träning genom åren, och detta var nog den svettigaste jag sett. Skönt att se Mällberg kör hårt med grabbarna från start, detta kommer att bära frukt längre fram. Saknade dock skadetrion på bänken.

  Nästa vecka är det dags, då börjar vi med att köra över Tranås...

  SvaraRadera
 2. Känns som att D-serien kommer bli jämnare än på länge.
  Huddinge, Nyköping, Visby som "ska" vara i topp.
  Åkers, Wings som "borde" vara däruppe.
  Väsby och Vallentuna som verkligen vill visa att de är ett lagg för allettan.
  Nacka, Järfälla och Botkyrka känns ju inte så heta men kommer säkert släppa lite grus i en del maskiner...
  Summa summarum 7 lag som mycket väl kan aspirera på en allettanplats.
  Det eviga tjatet om vilken serie som är "bäst" tänker jag inte hänvisa till.
  Men ska man dra någon vettig slutsats av allt dravel som den diskussionen genererar så är det väl att folk verkar tendera att tycka att den serie som är "jämnast "är bäst. Detta under förutsättninga att toppen står sig mot övriga riket.
  Med de premisserna har F-serien under flera år varit "bäst".
  Förra säsongen var det antagligen E-serien som var "bäst"
  Nu vet man ju inte hur det faller ut med den nya norra serien. Men min gissning är att, F-serien kommer vara jämn och topplagen MYCKET farliga.
  E- serien kommer vara nästan lika jämn(bakom Hästen) och toppen kommer vilja vara med hela vägen.
  Som sagt ovan D-serien, jämnare än på länge och många topplag där som INTE vill falla i playoff iår igen.
  C-serien känns oförändrad, men div-1 hockeyn blir helt klart bättre och bättre för var säsong, i HELA Sverige...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åkers spelar ju i C i år men annars har du rätt i din analys. Förutom att du helt glömde bort att nämna Hammarby och Gnesta.
   Men i och med att Åker spelar i C så kommer årets alletta vara destå bättre å svårare. Eftersom C-lagen i vanliga fall kommer sist men nu kommer det vara minst ett vasst lag därifrån.

   Radera
  2. Ja, klantigt minst sagt...
   Hammarby är svårbedömda men om de får till det så kanske det blir 7 lag ändå som vill vara topp 4 och har en sportlig att nå dit.
   Gnesta får jag säga att det skulle förvåna mig om de har med övre halvan att göra...

   Radera
 3. Då får man hoppas att alla ljumskar klarar sig. Felix Lundqvist var en av juniorerna och han spelade i NH förra året. Anledningen att man undrar över ljumskarna är att det är väldigt stor skaderisk på dessa i början av issäsongen eftersom belastning blir i stort sett ca 100 procent än den tidigare träningen som de genomfört sen april.

  SvaraRadera
 4. Hästbest > Sist jag kollade är C-serien skapligt förändrad...Och Åker tror jag får VÄLDIGT svårt att prestera i D-serien. Du följer inte hockeyettan egentligen, eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå jag följer div-1 hockeyn rätt så intensivt, men är givetvis mest intresserad av E-serien.
   C-serien är förändrad såtillvida att det kommit ett par nya lag.
   Åkers kommer vara bättre än vad Ore var innevarande säsong, men inte bättre än vad de(Ore) var förrförra säsongen. Borlänge, Enköping, Falun känns alla som att de tappat eller i bästa fall kan göra en lika bra/dålig säsong som förra...
   Skedevi och Söderhamn vet jag för lite om men ngt säger mig att jag inte kommer hitta dem i topp i allettan efter jul...
   C serien kanske även den snäppar upp sig i år, men jag är tveksam, känns mer som status quo..
   Att norra serien skulle bli sämre av sammanslagningen har jag svårt att se..

   Radera
  2. Söderhamn?
   C-serien har blivit riktigt hård den också. Huddik, Enköping var inte så roliga att möta förra året och Åkers intåg har inte gjort den sämre.
   Det ärr mycket ovisst vilka som når allettan därifrån! Det är många lag med chans.
   Son vanligt avgörs det nog av vilka som får i hop laget bäst!

   Radera
 5. Hahaha, och Gnesta är tom så dåliga att dom inte ens är med.. Tror dock själv att många kommer underskatta Gnesta. Tror nog att dom kommer skapa mycket problem för många lag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gnesta kommer antagligen sist, näst sist, eller ett par pinnhål över de platserna, kul med nya lag men de "vässar" knappast serien?

   Radera
 6. Jag diggar Mällbergs intervju i Juni för Lokalsporten.

  Jag är van att köra fyspass med 30-35 personer som slåss om ett kontrakt.
  Här i Nyköping är det lite annorlunda då vissa redan har kontrakt!! Vad nu det innebär?
  Är man inte tillräckligt duktig spelar man inte!!

  Ser fram emot en grym säsong!!

  SvaraRadera
 7. Illa med skadorna.
  Bra spelar på bänken+ovana juniorer på deras platser=sämre kvalitet och konkurrens på träningarna!
  Hoppas att inte skadorna är värre än dem säger....
  Önskar också att det kommer till ett par spelare till innan serien drar igång.
  Det kommer behövas i år, serien är hård även utan Åker...

  SvaraRadera
 8. Känns ju sådär att Bröms, vår viktigaste pjäs redan har ljumskproblem :( Hur pass farligt är sånt där? Är det risk att han pajjar ihop för gott?

  Det verkar iaf vara ett par juniorer som ser lite intressanta ut i år igen alá Anton Svensson. Tänker då närmast på Anton Josefsson och Fredrik Emsjö :)

  SvaraRadera
 9. Ljumskproblem är ett helvete som när det väl börjar är svårt att bli av med. Risken är väldigt stor att det kan bli tufft Bröms. Det är många hockeyspelares karriärer som gått i graven pga. dassiga ljumskar.

  Vi håller tummarna för att det ska ordna upp sig!

  SvaraRadera
 10. Har sett ett par ispass nu och jag kan säga att ett par av de nya grabbarna i j20 hade varit spetsvärvningar i Botkyrka och Nacka. Och då menar jag a-laget. Det finns fler som nog gärna vill få chansen i NH s a-lag än ovan nämnda. Mot allsvenskan........

  SvaraRadera
  Svar
  1. I så fall är dem ju klart bättre än dem juniorer och förstaårsseniorer som sitter på A-lagskontrakt i år. Låt dem i så fall konkurrera om spel i A-laget annars gör dem till andra klubbar.

   Radera
  2. Efter två ispass kommer domen från experter. Tycket experten ska ner i björnligan och kolla. Han kan säkert säga vilka som blir NHL proffs. Finns ingen Junis som skulle vara spetsvärvning i Div1. Junisarna från Ore med Div1 matcher spelade i A-laget pga att de inte hade något annat att stoppa in, inte för att de var toppspelare....

   Radera
 11. http://div1hockey.se/2013/08/spelare-som-ar-pavag-till-akerstrangnas/

  Åkers ser ut att bli heta, antagligen överlägsen 1a i C-serien!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Åker hade ju inga pengar och hotade att lägga ned? Hur var det nu igen....

   /G

   Radera
  2. Precis lite pinsamt!! och nu detta:
   http://hockeyettan.com/2013/08/09/lagerstrom-tranar-med-aker/

   får dom honom också så blir dom livsfarliga :(

   satans köplag!!!

   Radera
 12. Nu ska vi inte kasta sten i glashus. Nyköping är ju inte heller direkt ett "hemvävt" lag. Synd men med få undantag är det ju likadant överallt.
  Intressant om alla spelare stannade hemma istället. Då skulle klubblänslan växa lite överallt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det handlar inte om köplag eller ej. Det handlar om att man har mede vett och vilje ljugit för förbund och övriga klubbar i ettan med, vad som visats, vara tomma hot. Hot om klubbens existens på den här nivån. Ljuger för sina egna spelare och andra föreningar (Vidlund-fallet).

   När det sen visar sig att man har det gott ställt, ja t.o.m mer än så, så blir det något irriterande när man går ut och skryter om vilka grymma värvningar man ska få in på sociala medier.

   Jag hoppas att flytten av träningsmatchen beror på att NH önskade det så och inte Åker. Åker ska inte ha något gratis som man betett sig genom att ta på sig en offer-roll för att försöka tillförskansa sig fördelar.

   /G

   Radera
  2. Flytten av träningsmatchen är pga att det pågår en cup i Rosvalla. Jag tycker inte att man ska möta Åker i träningsmatch överhuvudtaget, eftersom det finns stor chans att vi möts i AE och två möten räcker gott och väl mot dem.

   Radera
 13. OK, förstod inte att det var så ni menade, det var ju ruttet men faktum är nog att dem har fler "egna produkter" i truppen än NH.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehhh hur räknar du här? Åker har 4 spelare som kommer från de egna leden i truppen. NH har 8 om man räknar med Casper Fältskog som har en J20 säsong i NH. För mig är man en egen produkt om man har spelat i klubben under sin juniortid. Oavsett om man är född i Flen eller i Malung. Har man spelat en säsong i J20 i en klubb och sen flyttas upp i A-laget så tycker jag att man skall räknas som att man kommer från det egna ledet.

   Radera
 14. Vilka är egna produkter i NH? Allt beror ju på hur man väljer och tolka det. Ibland räknar vi Dennis Persson som NH produkt men han spelade ju hela sin Juniortid i VIK och DIF....
  Räknar man moderklubb så blir det enkelt men då missar man de som bytt klubb i pojklag osv.
  NH´s egna produkter räknar jag till.
  Casper, Kim, Thim, Berg, Jacobsson, Alla har spelat i pojklagen i NH. Sallhag 3 år i juniorlagen, Backholm 4 år i juniorlagen. Axbom pojklag men inga i juniorlagen. Eftersom det är 6 av dom som spelat i ungdomslagen skulle jag kalla dessa egna produkter.

  //Enånittio

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.