10 augusti, 2013

Utmanare och lite från C-serien


Man kan säga att det ”tightar” till sig på bred front i Div1D. Det har pågått en liten debatt i kommentarsfältet här på bloggen på senare tid och de flesta verkar vara överrens om att serien ser tuffare ut än vanligt i D-serien, och jag håller med!

Sedan Nyköping blev tvångsnedflyttade till ettan har man varit ett givet allettanlag, det har man inte varit ensam om utan på förhand har Nyköpings Hockey, Huddinge och Visby/Roma varit prenumeranter på att hamna på plats 1-4, i alla fall i de flesta förhandstips och så när som på något enstaka undantag även i praktiken. Frågan är hur det blir den här säsongen?

Som jag ser det så har flera lag bakom dessa tre gjort enormt bra värvningar, och ser på pappret i alla fall betydligt bättre och starkare ut än man gjort tidigare. Jag tänker närmast på Vallentuna, Wings och i viss mån Väsby. Detta borde innebära att varje match får större betydelse kommande säsong och en formsvacka kan innebära att allettanplatsen sätts på spel, och i NHs fall inte bara den utan kanske hela föreningen. Man kan givetvis bara spekulera i vad en missad allettanplats skulle innebära för publiksnittet i Stora Hallen, och inte minst hur det skulle avspegla sig på ekonomin och det är en skrämmande tanke, håller ni inte med om det?

Vallentuna gick ju ut stenhårt när säsongen 12/13 var över och signade upp Lundberg, Lundqvist, Korduner, Blomqvist, Gozzi, Nordström och målvakten Björn Forss. Inte nog med det för på senaste tiden har även Pontus Hörnfeldt Ek och Fredric Wiegel anslutit till Vallentuna.  Med andra ord bra forwards och målvakter, dock ett stort ? för defensiven. Sen har man bytt 10 spelar från i fjol vilket självklart inte är optimalt.  

Wings har förstärkt laget efter sin ganska svaga fjolårssäsong. Man har värvat in Kim Nässlin Eidenert från Tranås, Daniel Andersson från Järfälla, Måns Johansson (Mv) från AIK J20, Marcus Waldehagen från Piteå och Joni Lindlöf från NH. Det är fem riktigt starka kort och lägger man till Marcus Lundell som man lånat in från Almtuna så har Wings två riktigt bra målvakter och ser starka ut offensivt.

Väsby har i dagsläget 21 forwards i sin trupp så några kommer att försvinna innan serien drar igång, men de spelare som inte kommer att försvinna är bland annat Andreas Paulsson, Matias Sandberg (ny från Nacka), Sebastian Arvidsson. En farlig trio och med nyförvärvet som jag tidigare skrivit om Rasmus Holmén och inlånade spelare som Oscar Milton och Mattias Johansson från Almtuna så kommer säkert Väsby vara med och slåss en plats till AE. Men samma sak gäller för Väsby som för de två övriga utmanarna så är man betydligt bättre offensivt än defensivt. Något man inte kan anklaga Nyköpings Hockey för, här ser det bättre ballanserat ut i samtliga lagdelar. Från Målvakter och framåt. Blir det den detaljen som fäller avgörandet, för Huddinge och Visby/Roma är väl fortfarande prenumeranter?

**********

Åker/Strängnäs blev ju som bekant flyttade från D till C-serien till den här säsongen. Då vara det inte många som var positiva till det där borta i bruket eftersom man skulle få svårt att få ihop ekonomin med betydligt längre och dyrare resor. Och inte nog med det utan man var osäker på om man överhuvudtaget skulle kunna knyta till sig spelare och få ihop ett lag eftersom dessa nu skulle behöva vara borta från sina jobb betydligt mer än tidigare.

Nu är det annat ljud i skällan i de mörkaste delarna av de Sörmländska skogarna. Nu hoppas man att både Tony Lagerström och Stefan Gråhns skall ta sitt förnuft till fånga och bli klara för Åker/Strängnäs inom kort. Lägg till Nicklas Nilsson (Huddinge) och Markus Palmberg (Hudiksvall) på den önskelistan och då inser man att Åker/Strängnäs måste ha vunnit på lotto. Igen!

8 kommentarer:

 1. Det är helt perfekt att serien hårdnar till. All konkurrens främjar utvecklingen och vem fan bryr sig egentligen om vilka som som toppar 1D?
  Det är allsvenskan,som är målet och det här bättrar på oddsen för lagen i D.

  SvaraRadera
 2. Hammarbys mål är allettan. Första träningsmatchen sker borta mot Vallentuna på onsdag. Bra värdemätare direkt! Även om träningsmatcher inte säger så mycket så tror jag på en säker Bajenseger. Tycker många underskattar Hammarby. Du nämner t.ex. Sandberg i Väsby. Då är väl Liljeroth(gjorde bland annat mål på er förra säsongen) som Hammarby värvade minst lika bra. Sedan Danielsson och Jalkerud borde ni ha koll på. Ekman (gjorde bland annat mål på er förra säsongen), Ekberg (gjorde bland annat mål på er förra säsongen). Sedan spelare som är för bra för tvåan Joy och Beckman. Plus Kokkonen som kommer bli årets utropstecken. Inte speciellt missnöjd med offensiven. Tycker inte defensiven med Bergman, Arnmark och Holmström är så jättedålig heller jämfört med t.ex Vallentuna. Målvakterna är kanske frågetecknet men tycker dom spelat stabilt.

  Visby - Gnesta 5 - 1. Hade förväntat mig större siffror men Visby spelade tydligen bra och siffrorna var i underkant.

  Såg i förra årets tabell att Huddinge var en bra bit efter er och Visby och till denna säsong har dom för all del förstärkt väldigt bra men dom har även tappat succétrion från förra året. Upp till bevis för nyförvärven.

  Hade varit kul (men tufft) med Åkers i serien. Då hade det verkligen blivit ett getingbo. Nu vill jag att serien ska dra igång.

  Botkyrka - Huddinge 2 - 8
  Arlanda - Vallentuna 5 - 2
  Nacka - Gnesta 3 - 5
  Väsby - Nyköping 4 - 3
  Visby - Hammarby 5 - 2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har Hammarby ett bra lag men jag tycker att man saknar riktig spets som det ser ut nu. En plats 5-7 känns rimligt, men jag har svårt att se dem utmana topp 4. Erkänner dock att jag inte har bra koll på truppen. Ser dock Hammarbys inträde i D serien som mycket positivt eftersom ni på längre sikt kommer att höja standarden på serien. På plussidan är även supportrarna som många andra lag saknar i Stockholmsregionen.

   Radera
  2. Okej, köper det du skriver. Och jag själv är också mycket tveksam att Hammarby ska nå topp 4. Men tycker dom är värda att nämna i sammanhanget då jag har svårt att se dom indragna i botten med Nacka, Botkyrka och Gnesta. Angående det sista du skrev så stämmer även det. Även om hemmasiffrorna oftast inte är så bra så är det ändå ett lag som berör mer än dom andra lagen. Sedan finns det alltid supportrar på plats i bortamatcherna. Ryktas väl om många Bajare till Nyköping tjugonde oktober. Hoppas det blir en toppmatch även tabellmässigt så kan det nog bli väldigt mycket folk och en stämning på högsta nivå.

   Radera
  3. Tar tillbaka att Bajen vinner ikväll mot Vallentuna. Sett truppen och det är något av ett b-lag Bajen ställer upp med. Mycket provspelare och flera tongivande spelare är inte med. Vad för lag Vallentuna ställer på isen vet jag inte.

   Radera
  4. 7-1 till Vallentuna blev det. Stora siffror men är inte överraskad då jag tyckte truppen var sämre än den som spelade i division två. Bajen har redan tunn trupp och då kan man inte ta bort Danielsson, Joy, Beckman, Jalkerud, Bergman och Hageman för att nämna några och ersätta med tonåringar som spelar tryout och tro att man ska kunna vara i närheten av Vallentuna. Är inte orolig för seriespelet dock. Då jag tycker Bajen har ett bra lag så länge alla odinarie spelar.

   Radera
 3. På Torsdag smäller det då är det dags att släpa sig ner till hallen igen. Hoppas på mycket folk och att laget formeras nått sånt här:
  1a: Bröms, Löf, Mozart
  2a: Crippa, Bjuhr, Kim
  3e: Lehman, Enlund, Thim
  4e: Sallhag, Qvarnström, Josefsson/Emsjö

  Om nu alla är "skadefria" vill säga...

  Blir kul att se Joni sen när vi möter Wings, han lär ju ge allt å lite till mot oss :D

  SvaraRadera
 4. Angående ekonomin så är det märkligt att sist SN skrev om den så var det bara en miljon kvar i skuld till kommunen och allt annat var betalt men nu efter årsmötet så är det 1.8 miljoner kvar att beta av. Vilket dom räknar med att göra snabbare än 6 år som var grundtanken. Är det skulden till kommunen som gått upp via räntor eller, någon som vet?

  Jaja det posetiva är ju iaf att NH gick 600 000:- plus trots missat PO, tänk va pengar det hade blivit om vi kommit 4a :D


  Sen en liten länk för er som inte läst redan:
  http://www.dragskott.blogspot.se/2013/08/dragskottnu-rankar-de-tio-basta_14.html

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.