14 augusti, 2013

Stålar, spyor och säsongens första match


Igår hade Nyköpings Hockey årsmöte på Sunlight Hotell och Konferens. Några viktiga reflektioner från mötet följer:

·         Nyköpings Hockey gjorde en vinst på hela 600.000:- föregående säsong, detta trots att man missade PO. Vid jul låg man bättre till än vad man gjorde säsongen innan och då landade resultatet på över 900.000:- hade NH bara fått en poäng till under allettan så tror jag att 600 hade varit minst 900 även föregående säsong. Att gråta över spilld mjölk…..

·         Johan Wirf kommer att styra skutan ytterligare ett år. Det är viktigt för NH, minst lika viktigt som att laget går till AE.

·         En påbörjad kalkyl angående bolagisering har påbörjats och kommer att fortlöpa under närmsta tiden.

·         Ryggsäcken har lättat men är fortfarande tung. Föreningen jobbar vidare med amorteringar och har till och med amorterat 200.000:- utöver budget.

·         Hade verkligen inte skadat om fler engagerade sig och anslöt på årsmöten etc. för mig är det lite som att strunta i att gå till vallokalen den tredje söndagen vart fjärde år. Gör man inte sin röst hörd tycker jag inte att man ska gnälla i efterhand när det inte blev som man ville.

·         Ett väldigt bra möte för övrigt där församlingen fick bra info om våra junior och ungdomslag.

Resten behåller vi som deltog på mötet för oss själva. Man ska inte få allt på silverfat, så mitt råd är att bli medlem och gå på årsmötet om ni är intresserade. J

**********

I morgon är det gameday, och det var ett bra tag sedan. Tranås gästar Nyköping och om du på något sätt inte har möjlighet att ta dig ner till Stora Hallen så kan man köpa matchen då TAIF TV sänder matchen på webben. Bra initiativ!

Det har ju spekulerats i hur Mälberg kan tänkas formera laget. Jag har en känsla av att vi kommer få en hel del överraskningar när det handlar om laguttagningen. Har ingen info om vilka spelare som är tillgängliga i morgon men Max Qwarnström kommer inte att vara med enligt uppgift. Att det är hårdkörning på träningarna för tillfället råder inget tvivel om, flera spelare skall ha spytt på isen under passen i veckan och då handlar det inte om någon magskjukeepidemi.

Mitt råd är att samtliga som är nyfikna skall ta sig till Stora Hallen i morgon, kl 19 är det nedsläpp. En ny era kan börja.

**********

Vad jag tror om matchen då? Egentligen gillar jag personligen inte träningsmatcher eftersom priset man kan få betala i form av skador och annat kan bli enormt mycket högre än priset man spelar om, inget alls med andra ord. Men i år är situationen lite annorlunda jämfört med tex i fjol. Nu är det ett nytt spelsystem som skall nötas in och därför tror jag att det kommer ta en bra stund in i GS innan det börjar sätta sig. Vi får nog räkna med att Mälberg siktar på att laget skall vara som bäst när det verkligen gäller som mest, alltså i slutet av säsongen. Men hur kommer Nyköpings Hockey anno 2013/14 att spela? Det lär vi få se, men hög forechecking kommer vara en ingrediens.
Tranås har en match i benen eftersom man tidigare i veckan besegrade KRIF i förlängning och jag tror att det kommer fälla avgörandet i den här matchen. Torsk för hemmalaget med 4-1 blir min vilda gissning, grundat på absolut ingenting alls.  Nog så. Ses i morrn!

11 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med. Det finns så sjukt mycket kritiker till klubben, tyvärr bemödas man inte ens att gå på ett årsmöte så att man åtminstone har en chans att få sin röst hörd. Det är väl alltid lättare att kritisera än att berömma. Kan iaf säga att Wirf har mitt fulla förtroende. En mer kompetent affärsledare på en så viktig plats som ordförande kommer att göra att denna klubb äntligen kommer att ta sig upp från källaren och in i finrummet. Men som alla vet så kommer det att ta tid, men resan har börjat.
  Jag är iaf med till 100% dit tåget går, hoppas bara att fler vill vara med, för det finns massor av platser kvar. Och tåget är på väg dit alla vill. Elitserien!!!

  Dedication earns you ice!!
  Excuses earns you a seat!!

  SvaraRadera
 2. Hur känns det att ditt älsklings-hat-objekt, ABRIS, lägger av?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd måste jag säga. En spelare alla, inklusive mig själv älskar att hata. Utanför isen hur trevlig som helst det lilla jag pratat med honom. På isen en riktig gris!

   Jag får hitta ett nytt "hat-objekt" och jag tror att Emrik Larsson ligger bra till! :-)

   Radera
 3. synd att 97orna fick skulden för att j18 inte klarade sig kvar i elit,jag tycker att den som var tränare då får ta på sig en stor del av misslyckandet . för övrigt var det ett bra möte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju precis det tränaren gjorde. Han tog på sig att han hade stor del i att de åkte ur. Du måste ha missuppfattat något tyvärr.

   Radera
 4. Tyckte nog att jag var ganska tydlig med att jag har stor del i det men man ska oxå vara medveten om vad man tävlar mot.
  Summa sumarum oavsett vad så presterade vi för dåligt för att vara kvar.
  Uttryckte jag att 97:orna var största anledning till degradering måste jag här dementera det.
  Utan 97:orna så hade vi inte haft något lag.

  Har du fler funderingar får du gärna komma direkt till mig!

  SvaraRadera
 5. Gillar att du inte skrev ut all info. Den kanske viktigaste och intressantaste punkten bredvid bolagisering och överskottet var riktigt, riktigt bra. Skönt att det kom till skott, förvånad att det inte gjorts tidigare som lyftes på mötet.

  /G

  SvaraRadera
 6. Idag händer det ÄNTLIGEN!!! Hockey gubbar!!!! Wooooo

  SvaraRadera
 7. Så jävla kul att se att dom körde på motståndarna, tacklade och tog i precis allt det som man saknat tidigare år hände ju igår :)

  Bra fart och visst det va första matchen men det här ser bra ut.

  1. Signa Oliver Forsberg, killen va ju guld och grymt stor!!
  2. Kul att se Lehmann, Mozart och Enlund ihop, grym kedja.
  3. Tycker junisarna krigade fint och tror nog inte dom gör bort sig om det blir mycket skador!!

  I år blir det fan play off!!! Hoppas fler kommer mot Hästen och krossa bruket ikväll ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både Grönqvist och Emsjö var riktigt bra igår, fick lite Anton Svensson vibbar av Emsjö faktiskt. Och att de smällde på var riktigt härligt att se. Men som sagt det finns mycket att jobba med, precis som det ska. Jigskog, Lehmann och Emsjö var bäst i NH igår.

   Radera
 8. Var det Emsjö i #14 och Grönqvist i #7 eller tvärtom? Tyckte båda gjorde bra ifrån sig, gillade ffa #14.

  Angående att Tranås sände matchen, hoppas att NH hade vett nog att ta betalt för detta??!

  Det var ju ingen vidare hockeymatch, men skön intensitet och bra fart för att vara i en så pass tung träningsperiod.

  Saknar dock lite spets bland forwards. Vem ska göra våra mål? Löfs balja var iofs riktigt schysst.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.