25 augusti, 2013

Sköna söndag


Fick en liten pratstund med Freddan Johansson igår när han var på väg till Sollefteå för att spela säsongens första träningsmatch med sitt nya lag Hudiksvall. Freddan var på ett strålande humör och som vanligt så blev det en hel del hockeysnack.

Freddan berättade att Hudik var sena med att gå på is men den här helgen är det match lördag och Söndag. Lördagsmatchen spelades mot Sollefteå (seger för Freddans Hudik med 5-4) och i söndagens match står Sundsvall för motståndet, ett lag som Freddan anser vara en bra värdemätare för Hudik trots att laget endast varit på is den här veckan. I Hudik kör man två pass om dagen, ett förmiddagspass vid 10 tiden och ett kvälls/eftermiddagspass.

Anledningen till att jag ringde upp Freddan var i fösta hand att få lite information om Nyköpings Hockeys senaste nyförvärv, Markus Palmberg som spelade i Hudiksvall förra säsongen. Jag tänkte att Fredrik borde ju ha kontakter som har bra koll på Palmberg.

Freddan säger så här om Markus Palmberg:

”Palmberg är nog ganska lik Löf i sitt sätt att spela (Freddans kommentar), en ganska liten spelare men som är duktig på skridskorna vilket kompenserar storleken. Palmberg är duktig i offensiv zon men har lite svårare att jobba hem enligt de som hade honom förra säsongen här i Hudik. Men den biten lär han nog få ändra om han ska ha med Mälberg att göra. Han gjorde lite poäng i grundserien men försvann helt och hållet i allettan. Hudiksvall valde att inte förlänga med honom helt enkelt. Men ni får bilda er en egen uppfattning om honom. Det var dom orden som jag har fått berättat för mig härifrån säger Johansson”

Fredrik berättar vidare att han och Roger Moström inte hade någon dialog innan övergången blev klar.

Fredrik Johansson är väldigt nöjd med truppen de har fått ihop uppe i Hudik, och känner att det finns många oerhört duktiga spelare. Han nämner Magnus Nilsson och Fredrik Sundin som två klart lysande stjärnor. Fredrik Sundin kommenterar Freddan så här:

”Han är riktigt bra! Och det som imponerar mest på mig när det gäller Sundin är inställningen. Han är inte här och bara lyfter lönen kan jag lova. Han är vältränad och gasar som bara den. I januari förra året kom ju inte Fredrik upp ur sängen ens och så ser han så här bra ut idag, det är nästan overkligt. ”

Fredrik Johansson hade tidigare på morgonen pratat med Fredrik Söderström som just nu befinner sig på Gotland med sitt Oskarshamn och ”Söder” var imponerad av Visby/Roma. De kommer köra, det kommer bli full gas framåt den här säsongen. Värre än vanligt trodde han. Till saken hör att V/R besegrade IKO med 3-2 efter OT.

Avslutningsvis så kom jag och Johansson överrens om att vi kommer att mötas efter jul. Bara så ni vet!

**********

NH J20 gjorde sin fösta träningsmatch för säsongen igår. Det blev seger med 7-4 mot Mälarö HF A-lag, som till vardags håller till i Div2 tillsammans med lag som Haninge, Nynäshamn och Linden. Bra gjort av grabbarna och en spelare som skall ha en liten extra stjärna i kanten är backen Jonathan Magnusson som gjorde tre mål i sin debut i NH tröjan. Idag har J20 bortamatch mot Mjölby och J18 har träningsmatchpremiär hemma mot Arboga. Kl 15 är det nedsläpp för den som är nyfiken och Lilla Hallen är det som gäller. Återkommer med info från dagens matcher.

/Sööööndag

3 kommentarer:

 1. Tjusigt av J20 att spöa ett A-lag från div2 :)

  SvaraRadera
 2. Arlanda - Hammarby 4-4

  Kan redan nu lova att Arlanda slutar efter Bajen i serien så tror din varning för Arlanda är helt onödig.

  På tal om Hudiksvall så har Hedemoras tränare dom och Hammarby som största favoriter att kunna ta steget upp denna säsong. Är nog rätt bra odds på den kombon att gå upp.

  Väsby-Surahammar hittar jag inget resultat.

  SvaraRadera
 3. Såg matchen mellan Visby/Roma och Oskarshamn. Det var inte bara framåt som Visby-gänget imponerade utan mycket bra i defensiven. Såg stabilt och samspelt ut.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.