20 mars, 2013

Bajen, Gnesta och lite bjäfs


Fredrik Johansson till Hudiksvall. Ja det är nog en hyffsad lösning för båda parter. Hudiks material kan jag känna passar Freddans sätt att spela hockey ganska bra som det ser ut i dagsläget. Hudik får en duktig tränare som säkert kan få ordning på det Hudik, som jag ansåg vara ganska uddlöst i anfallszonen men stabila i egen zon. Vi lär mötas framåt årsskiftet kommande säsong. Om nu NH blir kvar i D-serien.

Fredrik passade på att ge NH en känga i Södermanlands Nyheter i morse, ”Det känns riktigt inspirerande att det inte är strul med 50% hockey och resten annat bjäfs” säger Johansson. Det får man ta med en nypa salt eftersom att Freddan var fullt medveten om vad hans arbetsuppgifter skulle innebära när han kom till Nyköpings Hockey. Så här sa Fredrik till mig när jag intervjuade honom inför säsongen 11/12.

Här kommer ett litet utdrag ur intervjun:

Nu när du är här i Nyköping skall du ju träna A-laget men har du några fler uppgifter i klubben?
- Jag kommer hjälpa till på marknadssidan. Sen kommer jag säkert finnas tillgänglig och hjälpa till på flera sätt, jag har t.ex. lovat att hjälpa till lite med nått ungdomslag, jag har ju min son som spelar i klubben. Sen är jag en föreningsmänniska i botten. Jag sitter ju inte bara här inne och ser allting rulla omkring. Jag vill ju att det ska fungera med Nyköping och Nyköpings Hockey och alla dess medlemmar. Jag vill att hela förenigen ska fungera! Och så var det i Kumla med. Jag gjorde precis allt utom att köra ismaskinen(skratt).”

Annat bjäfs tolkar jag som det Fredrik gjorde när han inte tränade A-laget. Det är men andra ord inte någon ambassadör för Nyköping och Nyköpings Hockey som lämnar staden och laget. Synd!

Måste få passa på att önska Freddan lycka till i Hälsingland, och även tacka för de här åren i NH. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag bara har gott att säga om Freddan. Trevligare och seriösare människa hittar man inte så lätt. Trots allt bjäfs.

**********

Om nu Gnesta tar steget upp i ettan kan jag omöjligt se att de blir placerade i C-serien. Anledningen till att de fick kvala till den serien är ju precis som någon skrev i kommentatorsfältet i mitt förra inlägg. Många lag drog sig ur kvalet och för att det skulle bli jämnt fördelat med antalet lag i de olika kvalserierna hamnade Gnesta plötsligt i C-kvalet. Detta kan bli Gnestas räddning då man tidigare haft svårt för bland annat Bajen Fans som nu är klara för ettan kommande säsong. Skulle Gnesta hamna i Stockholmsserien till hösten kan NH komma att bli flyttade till E-serien. På gott och på ont enligt mig. Men det får jag återkomma till om det blir aktuellt.

**********

Något som redan är klart är att Bajen Fans kommer spela div1 hockey nästa säsong. Och det är ett välkommet lag som tar steget upp. Frågan är om man får med sig Värmdö eller Nacka? Jag skulle gissa på Nacka, i kväll möts lagen och då kan Nacka vid seger bli klara för ettan även kommande säsong. Två omgångar återstår innan det är semester för kvallagen till ettan.

**********

Diskuterade serieupplägget häromkvällen med en person på nätet. Han kom med ett förslag som jag tyckte lät intressant. Han ville att man skulle göra GS kortare med dubbelmöten och i stället utöka AE. Det skulle innebära om Gnesta gick upp och hamnade i D-serien att det skulle bli 20 matcher i GS (11 lag i Div1D) och 21 matcher i AE där lagen skulle mötas tre gånger. Betydligt roligare upplägg än vad vi har nu och framförallt skulle lagen inte bli lika drabbade om tex en influensa skulle härja i laget där låt oss säga åtta spelare missar hälften av matcherna.

**********

Gilla ”Den enögde NH supportern” på facebook så missar du inga uppdateringar. Du hittar sidan här:


Du kan även följa mig på twitter:


Dags att forska i några rykten……

6 kommentarer:

 1. Står i dagens SN följande:

  NH har betalat av de sista 109 000:- som dom hade i skatteskuld och 900 000:- som var en skuld till kommunen.
  Som jag läste artikeln så har alltså NH bara 1,1 Miljon kvar i skuld till Nyköpings Sport Center för gamla hyror och en liten skuld på 8000:- (en fis i rymden).

  Låter ju lysande med tanke på vilken tråkig tung ryggsäck de började med i 1an.

  Är det någon här som kan bekräfta / dementera om jag förstått siffrorna rätt??

  Var ju någon som skrev här på tidigare inlägg att NH amorterade 800 000:- per år så då är dom ju nära på skuldfria efter nästa säsong :D


  Kanske vore på sin plats med en intervju med ekonomi som ämne? Lite roligare för alla inblandade nu när det verkar kunna presenteras fina siffror!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har tolkat artikeln på samma sätt som mig. Mitt förslag till dig är att om du inte är medlem i NH så bli det och gå på årsmötet. Där får du mycket info om ekonomin. Man kan ju inte låta bli att tänka på hur det hade sett ut med några po matcher i bokslutet. Ahhhhhh!!!!

   Radera
  2. Hej

   är inte medlem mestadels för att jag jobbar 10 H per dag och är ordförande i min förening så finns ingen direkt tid över. Har dock varit medlem förr enbart för att komma åt pubben ;)

   Radera
 2. Så, då är det klart att NH90 hamnar i E-serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså anonym. Källa på det? Skulle vara konstigt om det redan är beslutat, då måste förbundet räkna med att Huddinge inte går upp?

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.