16 mars, 2013

Några rykten från skogen


Det har ramlat in några rykten från Sörmlandsskogarna. Det är i bruket det surrar lite rykten just nu när det handlar om silly season. Ett rykte säger att Åker är väldigt intresserade av att få Andreas Gröndahls namnteckning. Enligt tipsaren så ska Gröndahl inte stanna kvar ute på ön efter avslutade studier och då ska Åker vara ett bra alternativ för grundseriens poängkung.  Men det stannar inte där. Daniel Despotovic fick ju som bekant inte fortsätta i Asplöven efter sin skadefyllda säsong. Nu är Åker och rycker även här. Som sagt så är det väldigt lösa rykten och de kan ju vara totalt felaktiga men visst skulle Åker kännas fruktansvärt intressant med Blid, Despotovic och Gröndahl i truppen.

**********

Blid är ju ett kapitel för sig. En ruskigt bra hockeyspelare som emellanåt känns för bra för div1. Men med tanke på att han gick direkt från Åker (Div2) till SSK (allsvenskan) för två säsonger sedan så hade det nog inte skadat att få ett år i ettan innan det blev aktuellt med SSK. Nu är forwarden ju som bekant klar för ytterligare ett år i Åker men visst skulle det förvåna mig om det inte finns en klausul i kontraktet som säger att han kan gå till allsvenskan om läget skulle dyka upp. Frågan är om 27-åringen får en andra chans i SSK eller om något annat allsvenskt lag vill ge Blid chansen. Jag skulle faktiskt bli lite förvånad om hans framfart i vinter går obemärkt förbi samtliga sportchefer.

**********

Just i detta nu skriver Joni Lindlöf på twitter det som jag misstänkte och skrev igår här på bloggen. NH vill alltså ha kvar Joni men valde att bryta kontraktet för att kunna göra några små justeringar i det. Förhandlingsdags alltså. Detsamma gäller tydligen samtliga spelare som har +år på kontraktet (Selin och Byström). Det betyder alltså inte att man inte vill ha kvar spelarna utan man vill ändra något i kontraktet. Jag har skrivit det förut. Joni, Selin och Byström är duktiga hockeyspelare som jag tycker bidrar med bra saker i NH. Personligen vill jag gärna se dessa tre även kommande säsong i den Svarta, Vita och Röda dressen.

27 kommentarer:

 1. Jo tjena att Åker skulle ha råd att ha Blid, Despo och Gröndahl. Skulle de endast ha en femma då lr? Min gissning är att din tipsare har haft någon form av mardröm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jo du har nog rätt fast jag skulle nog kalla det ett önsketänkande i stället för mardröm. Den som lever får se.....

   Radera
  2. det kanske är spelarna själva som har intresse till bruks laget, och även åker , ett litet input:-)

   Radera
 2. Jag tror ingen har sagt att man skulle ha råd med alla tre, men att dom finns på kartan :) Åker har trots allt haft råd med Persson bröderna och jag tvivlar på att Despo och Gröndahl blir dyrare

  SvaraRadera
 3. Sitter du å trycker på några ryckten??? Vill ha mer silly nuuuuuu :D

  Vilka blir nästa att skriva på, är det några på G?

  När får vi reda på tränarnamnen som circulerar enligt SN? Mer än Mällberg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda jag hört är att man är muntligt överrens med en spelare från förra säsongens trupp. Men ännu inget påskrivet. Det är i alla fall inte tyst från agenter som hör av sig till sportgruppen, men jag antar att nya tränaren också måste få ett ord med i spelet.

   Radera
  2. Har du någon kontakt med sportgruppen så du vet hur dom jobbar? Tänker då ex. på om man först vill knyta upp spelare med Nyköpingsankytning som det verkat? Då borde ju Hulting, Eberhardsson och Sallhag stå på tur.

   Eller om man först värvar ihop en 1-2a lina med spets och sen ser till att fylla laget med våra egna?

   Radera
 4. Ryktet säger att målvakten Johan Svensson är påväg till Åkers!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle Åker behöva. Men jag undrar hur det skulle gå? Med tanke på Johans minst sagt hårda ord efter påkörningen i AE.

   Radera
  2. Mycket tveksamt det där... Den ena har flera säsonger i klubben och den andra var lysande i PO.
   Jag ser hellre att vi snor en av dem!

   Radera
 5. Crippa har iaf svarat i sin blogg att han vill och troligen stannar i Nypan men har klausul om spel i högre div. Så han har ju misstolkats, när folk skriver att han inte vill vara kvar.

  En liten önskelista:
  Näslund - Falu
  Karlkvist - Västervik
  Jalkerud - Bajen fans
  Fahlkvist - Olofström
  Gröndahl, Lundell - Visby
  Kruger - Huddinge

  Skulle vilja flörta tillbaka Lillen, dåligt med tyngd bland våra backar utan honom. - Gripen

  Sen hoppas man ju varje år på att Dennis Persson ska köra en omgång i Nyköping - Brynäs

  Kvalserien nästa år!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näslund - Gärna!
   Karlkvist - Redan klar för V-vik
   Jalkerud - Lär nog fortsätta i Bajen men skulle inte platsa i NH
   Fahlkvist - Vi behöver inte fler centrar annars en grym spelare.
   Gröndahl - Gärna!
   Lundell - Vore helt ok
   Krüger - Är på väg till DIF

   Radera
  2. Mjo sant, skulle isf ha Bröms, Fahlkvist, Lehman och Kim som centrar och tvinga ut Crippa och Thim (som körde F) på kanten som forwards.

   Gärna Hedlund om han kan tänka sig att lira 3-4e kedjan.
   Sen vill jag ha tillbaka Acke!!! Han spelade 1a linan i alletankonkurent och gjorde det bra.

   Radera
 6. Nu är Patrik Klüft ledig, kanske nått att hugga som tränare???

  Han har ju varit i kvalserien 2 år i rad nu :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min magkänsla säger att det inte skulle vara något för NH.

   Radera
  2. Varför inte? Vem skulle du vilja se? Jeff Hällegard vore ju inte fel se vad han trollade med Gnesta som är snart klara för 1 C. Varför dom nu hamnar där hade ju varit coola derbyn annars!!

   Radera
 7. Hamnar de verkligen i C serien då? Har svårt att tro det, även fast det är dit de faktiskt kvalar.. // Dennis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har väldigt svårt att se hur Gnesta skulle hamna i c. Flesta rykten säger olika saker. Ett är att NH kan hamna i E serien.

   Radera
  2. Men varför kvalar dom till C om dom inte ska spela där?

   Radera
  3. För att de blev ditflyttade av förbundet för att jämna ut antalet lag i de olika kvalserierna. Då lag hoppade av kvalen.

   Radera
  4. det bästa vore väl om visby hamnar i söder serien, dom ligger ju närmast geografiskt, och sköt för alla lag i regionen att slippa kånka båt:-) ett annat alt måste ju vara wings som ligger mest norr över att ta gnestas plats i den serien.

   Radera
 8. Jeff har kontrakt med Gnesta!

  SvaraRadera
 9. Det finns väl andra tränare än Jeff?

  SvaraRadera
 10. Jag hade satt munkavel på mig själv tills vidare men just beträffande Jeff så är det väldigt problematiskt av två skäl.

  Tyvärr så riktades det väldigt dålig energi mot supportrarna i föreningen under tiden som head coach för A-laget. Förtroendet är lågt, hos majoriteten av dagens publik vet jag ej men hos de mest engagerade supportrarna så tog många väldigt illa vid sig. Behöver inte gå in exakt på vad som hände men vid ett flertal tillfällen gick Jeff för långt i behandlingen av supportrar och även spelare.

  Det andra och kanske än viktigare är att han aldrig lyckats på seniornivå men alltid gjort succé på juniorsidan och nu hos unga Gnesta med nästan uteslutande 90-talister. Kommer ihåg när det stod klart att Jeff skulle lämna som tränare för juniorerna att det blev på gränsen till upprorsstämning bland spelarna. Jeffa fungerar nog bra som "farsa" för ett yngre lag men retoriken som han använt sig av fungerar inte i ett lag sammansatt av vuxna, utvecklade karaktärer. Det fungerade inte här och inte i Hästen.

  Jag skulle bli mycket förvånad och oroad om Jeff skulle coacha NH nästa säsong och jag tror det vore ett kliv bakåt i satsningen.
  Som jag skrev så hade jag egentligen lagt munkavel på mig själv och skulle inte skriva detta om jag inte ansåg det väldigt angeläget.

  /G

  SvaraRadera
 11. Jeff är tyvärr alldeles för kompromisslös i sitt tränarsätt. Jag vet, och det här är 100 procent säkert, minst en spelare vars karriär tog slut alldeles för tidigt på grund av denna kompromisslöshet. "My way or the highway" fungerar på unga, formbara spelare. Annars inte.

  En annan sak; Fredrik J tog bladet från munnen och levererade lite lätt förtäckt kritik i SN i dag om hur Nyköpings tränartjänst har varit upplagd.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.