22 mars, 2013

En rollspelare som vi saknat

Det blev inte en, inte två men tre spelare klara i eftermiddag. Det spekulerades i en tränare men det får vänta.

Johan Eriksson har förlängt med två år. Personligen anser jag att det är jäkligt bra. Johan är ju en offensiv back som visade en del av sitt kunnande förra säsongen. Han och Kim hade tillexempel bäst +- i Nyköping i allettan och jag tror att vi kommer att få ut mer av Johan när han får vara med redan från början nästa säsong, eller jag vet rättare sagt.

Robin Jacobsson är en lovande spelare som faktiskt varit aktuell för spel i U-landslag. Att den NH fostrade 19-åringen fått kontrakt med A-laget kommer inte som någon överraskning för mig. Han har varit med och tränat och spelat matcher i A-truppen ett bra tag så nu är det dags att ta klivet upp.

Sist men inte minst har NH gjort klart med forwarden Max Qwarnström som senast spelade i Mariestad. Det är en tuff rollspelare likt Mange Svensson som Roger Moström säger att NH saknat i truppen de senaste säsongerna. Jag är beredd att hålla med. Det som oroar med en spelare av Qwarnströms kvalitéer är de till antalet utvisningsminuter man får på köpet. Men som sagt, Qwarnströms kompetens har inte funnits i laget på sista tiden och kommer garanterat bli välkommet.
Min fråga är hur Berg och Qwarnström kommer att lösa den konflikten som uppstod i träningsmatchen mellan NH och Mariestad tidigt i höstas?

En spännande fredag på många sätt.

/Nu blir det fotboll

30 kommentarer:

 1. Qwarnström... Jag är skeptisk. Gillar verkligen inte det jag sett av honom tidigare.

  SvaraRadera
 2. Typ 6 poäng och minus16 på Qvarnström och
  22 utvisningsminuter enligt EP den här säsongen.
  Varken bra eller tuff och vek ner sig i träningsmatchen i Nyköping.
  Hur fanken tänker NH?
  Kontraktera våra egna unga spelare i stället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skärp dig och ge honom en chans. Vem skulle du vilja se som rollspelare på hans plats? Nån junior på 68kg?

   Radera
  2. Berg, Thim, Kim......

   Radera
  3. Jag antar att "anonym" menar att vilken av juniorerna du vill ha på kontrakt skulle göra Qwarnströms jobb? Jag håller med där då ingen i förra årets J trupp var särksilt fysisk i sitt spel. Att bygga ett lag innebär inte att enbart värva målskyttar och poängsprutor. Och svaret på din fråga om hur NH tänker är relativt enkel. Man vill ha en spelare som kan förändra spelbilden och som kan gå in och leverera en tackling på det sättet alla runt omkring mig på läktaren skriker om match efter match. Jag tror på den här värvningen. Sen vet jag inte vem av Berg, Thim och Kim du menar som spelade i Jlaget förra säsongen? Jävla Nolla!

   Radera
 3. Kompetensen i sportgruppen kryper fram. Undrar om det är 21 som tryckt på att få hit honom..... Tror inte det. Håller med föregående skrivare. Storbesvikelse över denna värvning som jag heller inte tror är gratis.

  /K

  SvaraRadera
 4. Hur mycket poäng gör Magnus Svensson? Hur viktig var han ändå inte för NH när han spelade med oss? Nu vet jag inte hur mycket "tuffing" Max är men blotta närvaron av en sådan spelartyp på isen, om så än i fjärdelinan, är otroligt viktigt.

  För ett tydligare exempel så kan vi nämna Kåberg. Vi vet alla vem det är och hur tunn hans poängskörd är. Trots det är han ett hett villebråd hos lag som saknar just en sån typ av spelare. Jag såg DIF-Örebro på hovet i förkvalserien och DIF, som har ett betydligt bättre lag än Örebro, sumpade chansen till kvalserien i den matchen just för att man fokuserade mer på Kåberg än sitt eget spel.

  Om Max är rätt man för jobbet kan jag inte sia om men tänket är helt rätt från sportgruppen. Hur många poäng han har gjort är faktiskt sekundärt i en sådan roll, det är bara bonus.

  Som någon skrev här ovan, ge honom en chans. Attityd var ju knappast NH:s signum förra säsongen och många skrek efter det. Nu fick vi det men det blev inte helt oväntat fel ändå?

  /G

  SvaraRadera
 5. Qvarnsten är inte ens på samma planet som Mange Svensson, så jämför dem inte med varandra....Inte impad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej och NH är inte på samma planet som när Mange spelade för föreningen. En parallell är en parallell och skall betraktas som sådan. Det är ganska enkelt egentligen.

   /G

   Radera
 6. Värvningen av Qwarnström är bra. Nyköping har länge saknat en spelare som kryper under skinnet på motståndarna. Hur många gånger har vi inte själva stått och förbannat exempelvis Abrahamsson i Visby? Nu har vi vår egen Abrahamsson. Äntligen, säger jag.

  SvaraRadera
 7. Håller med förra årets trupp var FÖR många målskyttar/lirare vi behöver ha in en Mange Svensson som stör och vi behöver ha in minst en till som gör skitgörat och "grisar" in målen framför kassen. Det är ju vad Bjuhr har gjort till stor del. Det är inte vackert men någon måste stå och störa framför mål och ta stryk. Det saknade jag i årets trupp.

  SvaraRadera
 8. Antar att en bra 3e vore Kim, thim och Berg.
  En 4e med Qwarnström, Jakobsson, Eberhardsson (hoppas han signar).

  Så nu ska det väl bara signas 1 & 2a lina gubbar hoppas jag? Hoppas så klart att det blir många av årets gubbs!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja å så får Crippa gå ut på vinge med Lehman som center i 2a ^^

   Radera
  2. Du skämtar angående Eber va? Färgade ju knappt i J-20.

   Radera
  3. Eberhardsson hade inga problem med att färga i J20. Han, Svensson, och sallhag höll i princip själva kvar J20 i elit. Dem gjorde väl nästan var och en lika mycket poäng som ordinarie J20-killarna tillsammans.
   Det hedrar dem att dem klev ner till j20 och faktiskt gjorde ett enormt arbete för laget.
   Jag tror att förgående skribent är en bitter junis.....

   Radera
  4. Okay Eber gjorde kanske inte lika mycket poäng som Anton Svensson som jag hade hoppats på men han gjorde eg. ganska bra med poäng sätt till hur lite speltid han fick.

   Skulle vi få kvar Anton så hoppas jag han går in i 2a linan :D

   Radera
  5. Var väl inget svårt och spela bredvid Anton och Sallhag och göra poäng. Eber är lika gammal som Thim måste väl ses som gränsfall som ung i dessa sammanhang. Vilken potential finns det i Eberhardsson, Sallhag osv. Rykte angående Sallhag är att Enköping är aktuellt för honom. Vad finns det för fler Juniorer som kan bli aktuella för ett A-lag?

   Radera
 9. Varför inte Thim, Berg och Qwarnström? En skapligt obekväm kedja att möta!
  In med ett par producerande fw typ Markus Persson så kan det här bli riktigt spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar varför Persson bara är 1 säsong i varje omklädningsrum.

   Radera
 10. Kul att man försöker satsa på egna yngre spelare som Robin men det är mycket viktigare att jobba på Sallhag och Eberhardsson (för Svensson är väl förlorad) Dem håller en helt annan klass både när det gäller fysik och ambition. Signa dem innan dem rör på sig till andra klubbar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Skulle helst se Anton men han är nog förlorad.
   Men ser ju Sallhag och Eberhardsson som solklara 4e lina killar. Har sett Robin för lite för att uttala mig tyvär.

   Radera
 11. Dags för en insamling till en "Supporterspelare"?
  Henric Höglund kanske?

  SvaraRadera
 12. 4 platser kvar och fylla. Måste bli 4 outstanding forwards. Annars är inte allettan mer än ett mirakel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer ju vara mer än 4 platser över då ex. Robin Jacobsson går in som en extraspelare som ska försöka kriga till sig en plats.

   Radera
  2. Så om han tar en plats vem ska bort då? Ska dom vara för många på träningarna i år igen? Kan köpa det ur en synpunkt. Det är att J-20 kommer vara riktigt dåligt i år.

   Radera
  3. Jag vet inte men misstänker att man kontrakterade Jacobsson för J20:s skull.
   Han har nog inte i dagsläget flås och fysik för A-laget. Men man måste ju börja någon stans och det är en bra möjlighet han har fått. Bara att köra hårt!!

   Radera
  4. Grattis Anonym 15.01 du fick sriva den 1000 komentaren på bloggen.

   Radera
 13. Skulle hellre se att dom plockar in några rejäla defensiva backar. Tycker det var väldigt svajigt bakåt denna säsong.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen som säger att dom inte tar in det. Men just nu har vi ingen målvakt så det känns ju isf mer akut ;)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.