23 mars, 2013

Fel fokus

Max Qwarnström har precis som väntat delat NH supportrarna i 2 läger. Ena sidan tror att det är en dålig värvning som kommer floppa, den andra sidan tror det blir bra och att Max har kvalitéer som saknats i NH.  Min uppfattning stämmer in på nummer två, eller egentligen nummer tre. Visst är det så att vi inte har haft den där retstickan i laget på ett bra tag. Bjuhr hade den rollen innan han tog på sig målskyttekostymen. Där dog retstickan Bjuhr och målskytten Bjuhr föddes. Bra så!

Anledningen till att mitt läger blir nummer tre är att jag inte är säker på att det är en succévärvning men jag tycker att den är väl värd att ges en chans. Jag väntar med att hylla eller såga den tills jag har sett resultatet av den.

Folk med anknytning till Nyköpings Hockey är väldigt bra på att kritisera saker som händer i och runt föreningen. Under fredagen så fick man ju som bekant klart med tre spelare till kommande säsong. Man väljer helt och hållet att fokusera på det man anser är negativt. Att NH lyckas förlänga med Johan Eriksson i två år verkar helt ha undkommit supportrarna. Här ser jag en riktigt bra förlängning med en spelare som jag många gånger hyllat även innan han spelade i NH. Att Johan växte under allettan och att han förmodligen kommer att bli än bättre nästa säsong ser jag som något som är värt att diskutera, egentligen bra mycket intressantare än värvningen av Max. Tills han har bevisat vad han går för det vill säga.

Den här bloggen ter sig mer och mer som det enda levande forumet för Nyköpings Hockey och det är kul. Jag vill ha högt i tak och var persons åsikter räknas lika mycket, och jag är tacksam för att nivån på kommentarerna hittills är relativt sakliga. Det jag önskar är att man skriver under med ett alias (man får vara anonym) så man lättare kan föra en diskussion direkt kopplat mot en person eller ett ailas. Det är ett önskemål från min sida men absolut inget krav. Nu kör vi vidare.

14 kommentarer:

 1. Gott så. Qwarnström kommer definitivt få en chans av mig. Vad jag mest är rädd för är att hans spel mest kommer drabba laget. Av det lilla jag sett, o det är inte mycket, det ska erkännas. Så känns hans fokus mest ligga på att leva upp till sitt rykte som bad-boy eller något liknande. Där tror jag att det kan bli fel. Kan tränaren, vem det nu blir, få bukt på detta så fine. Att Eriksson färlänger smakar mycket bra.

  SvaraRadera
 2. Forwards:
  Mozart - Bröms - Bjuhr
  Näslund (Falun) - Crippa - Cruseman (Enköping)
  Erik Andersson(Borås)- Lehmann - Berg
  Max - Ericson - Thim
  Ex players: Jacobsson, Sallhag

  Bubblare: Orrsten (Arboga) Ottosson (Lindlöven) Mattsson (Hedemora)

  Backar:
  Axbom - Eklund
  Eriksson - Lindberg
  Selin - Acke (Lindlöven)
  Norberg - Gunnarsson
  Bubblare: Svanberg (Arlanda)

  Här är mitt förslag till sportgruppen.
  /Räkan

  SvaraRadera
 3. Räkan: Någon har scoutat väl ser jag. Jag skulle köpa den truppen rakt av även om Svanberg skulle in direkt. före Acke. Näslund vill nog många se men kommer inte ihåg hur det är med studierna där. Tornberg, Enlund och Lindlöf borta alltså men Näslund och Cruseman är bättre.

  /G

  SvaraRadera
 4. Håller också med räkan ser bra ut. Men skulle flyttat runt lite:

  Målvakter:
  Marcus Lundell (Visby)
  Pascal (Huddinge)

  Önskelista: Marcus Dahlbom (Huddik), Ola Nilsson (Arlanda)

  Forwards:
  Mozart - Bröms - Bjuhr
  Näslund (Falun) - Lehman - Crippa
  Enlund - Byström - Berg
  Max - Ericson - Thim

  Ex players: Jacobsson, Sallhag

  Önskelista: Johan Skinnars, Patrik Wallenberg, Gröndahl (visby),

  Backar:
  Axbom - Selin
  Eriksson - Norberg
  Eklund - Lindberg
  Acke (Lindlöven) - Gunnarsson

  önskelista: Johan Olsson (Morzine-Avoriaz), Dennis Persson (trasig i Brynäs). Inga nya backar om dom inte håller HÖG kvallité. Fattar att det inte är någon risk med Dennis men visst vore det najs ;)

  /tinge

  SvaraRadera
 5. Jag tror det är dags att lyfta luren och slå en signal över till Trent Hunter!

  Han är nu långt från forna NHL-dagar och lirar i nån serie som heter Chinook Hockey Leauge.

  Bara för Moström att träna lite engelskaglosor och kontakta gamle Trent!

  Ska man hämta tillbaka föredettingar så kan man likaväl ta en riktig goding!!!

  SvaraRadera
 6. Ja för fan Trent vore ju fint men det är nog inte ekonomiskt möjligt. Han lär ju inte vilja bosätta sig i Sverige. Medan en gammal goding från goa Svedala är ju inte omöjligt ;)

  SvaraRadera
 7. Stippe och Wibner.......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du som tränare, eller som ett skoj?

   Radera
  2. Alla vill ju se föredetta NH spelare och då kan vi väl satsa på 2 av de största i NH.

   Radera
  3. Men ska väl vara föredetta NH-spelare som fortfarande är aktiva ;) så vida du inte menar som tränare..

   Radera
 8. http://www.hockeysverige.se/mobile/article/14266019/ingen-fortjanar-nagot-i-hockeyn#bmb=1

  Läsvärt från Gustaf

  SvaraRadera
 9. Bättre länk

  http://www.hockeysverige.se/article/14266019/ingen-fortjanar-nagot-i-hockeyn

  SvaraRadera
 10. Ny tränare...

  Artis Abols kanske vore nåt om vi fortsätter prata gamla godingar. Han är huvudtränare i Dynamo Riga i KHL. Kanske kan locka över honom till NH. Den lite fetare plånboken kanske behöver plockas fram då!?!:-)

  SvaraRadera
 11. Vore det fel av klubben att gå ut med vilka spelare som dom är intresserade av? Eller varför gör man aldrig det? Det är ju först när någon varit på besök som det gås ut med att ja vi är intresserade av X. Men varför inte i media vädra vad klubben skulle vilja se för nivå på årets lag?

  Tänker då på om man ex. är intresserad av Gröndahl eller liknande..
  Varför ska det alltid vara locket på om allt? Menar det inte som kritik utan bara undrar vad nackdelarna är med att outa vilka spelare man söker och önskar?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.