11 mars, 2013

NH kommer få en dyr tränarlösning


I morgon börjar kvalserien och jag tänker inte lägga ner någon anseenlig mängd tid på den. Vi fick ju inte vara med i år heller. Huddinge får ju som bekant försvara D-seriens färger när vi kommer till kval, ett Huddinge som Nyköping slog 4 av 5 gånger i år. Jag tror inte att Huddinge kommer att gå hela vägen i år. Det är en grymt tuff serie där jag endast kan se Björklöven ställa till det för lagen som kommer uppifrån. Skulle Huddinge mot alla odds gå upp till allsvenskan så skulle det få förödande följder för D-seriens standard. Men som sagt det är något jag har svårt att se.

**********

Jag tror att serien slutar så här:

1. KHK
2. TAIF
--------------------
3. Björklöven
4. Huddinge
5. Vita Hästen
6. Piteå

**********

Envisa rykten forsätter att säga att Fredrik Mälberg ska vara klar för Nyköpings Hockey något som Roger Moström har dementerat flera gånger. Om någon undrar vad jag tror? Jag tror faktiskt att ingenting är klart i dagsläget. Men som man brukar säga, ingen rök utan eld. Samtidigt så är det ju så att om man ska tro på alla rykten så kommer Nyköpings Hockey ha en otroligt dyr tränarpost kommande säsong eftersom vi i skrivande stund har minst tre klara tränare enligt rykten. Fortsättning följer…….

**********

Att förvalta en 1000-lapp


Jag fick lov att värma upp inför stundande kvalserie med en trippel:

 

Kvar i kassan finns 589:-

**********

Avslutar med en icke hockey notis:

Var på rosvalla igår och såg Nyköpings BIS ta emot IFK Göteborg. Spel mot ett mål skulle man kunna tro men jag blev på riktigt imponerad av Nyköpings första halvlek. Man var bättre än gästerna från Göteborg och rullade boll med stort självförtroende. Kul att se även för ett inbitet Blåvitt fan. Slutet gott allting gott som man brukar säga. 1-4 slutade matchen för er som varit inburad i någon bunker eller liknande de senaste 24 timmarna.

12 kommentarer:

 1. Det bästa "beviset" för att Mälberg kan vara aktuell är att C Lindholm funderar på att inte spela i NH bästa säsong. De två drar inte jämnt...

  SvaraRadera
 2. Lehman går väl inte heller ihop med Mälberg

  SvaraRadera
 3. Igår blev Hudiksvalls duktiga målvakt Dahlbom ledig. En likvärdig keeper jämfört med Svensson. Hoppas Att sportgruppen agerar här för han är riktigt bra.

  SvaraRadera
 4. Hur fan tror du att NH ska kunna värva in någon spelare när de inte hunnit förlänga med någon från förra säsongen? Många andra klubbar är snabba att förlänga med viktiga spelare men NH tar det lugnt och väntar in konkurrens från andra klubbar.

  SvaraRadera
 5. Hur fan tror du att NH ska kunna värva in någon spelare när de inte hunnit förlänga med någon från förra säsongen? Många andra klubbar är snabba att förlänga med viktiga spelare men NH tar det lugnt och väntar in konkurrens från andra klubbar.

  SvaraRadera
 6. Dahlbom var visst i Nyköping igår på besök. Och NH har ju förlängt med Eklund och Bröms under säsongen, det blir nog bra.

  SvaraRadera
 7. Ja tror nog det trillar in en del påskrifter bara det blir rätt tränare så vill nog många stanna :)

  Sen kan man ju alltid tycka att man borde signa kvar sina egna produkter på en gång. Tänker då på Thim och Jeppe (som 2a målis).
  Sen om Kim vill stanna så självklart han också.
  Gärna en 4e med Sallhag & Eberhardsson.

  Sen hoppas jag på en spetsspelare i år med Elitrutin eller topp Allsvenskrutin.

  Jag vet alla säger att det inte finns pengar till en spetsspelare men om man inte har en 4e med topp div 1 spelare så borde deras lön täcka en fd Elitspelare till 1a kedjan?

  Och sen 2 st junisar från elitklubb (har visat sig vara mumma förut, för andra klubbar med den typen av samarbete).

  Se bara vad Blid gjorde för Åkers, resten av deras lag är ju spelare med div 2, 1 rutin.. men sen en spets i 1a.

  Vad tror ni andra om det? Skulle ju göra att vi kunde lyfta upp mer egna produkter/juniorer och ha en 3e och 4e kedja som mest ska kriga och slita inga lirare i dessa kedjor utan en vass 1a och en skaplig andra sen slitvargar??!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först och främst så är det inte lätt att få en "elitserierutinerad spelare" till klubben enbart med pengar. Man måste nog göra en satsning sportsligt för att det överhuvudtaget skulle vara intressant. Och som du beskriver det på slutet så ser jag att den satsningen endast är för att hålla sig kvar i ettan.

   Har klubben råd med att satsa för att hålla sig kvar i ettan? Det skulle innebära en svikande publik låt oss säga 500 i snitt i grundserien och 450 i fortsättningsserien. Glöm PO och andra inkomster som följer därtill med bland annat websändningar, kioskförsäljning och souvenirer etc... Nyköpingspubliken är kräsen och ett sämre lag på isen skulle nog betyda KK för NH.

   Publiken skulle försvinna omgående och till nästa säsong även många sponsorer vilket skulle innebära ett ännu sämre lag och du ser själv åt vilket håll det bär?

   Fast självklart måste egna spelare slussas in i A-laget men då på sportsliga grunder och inte bara för att det är en NH skolad spelare. Därför måste man försöka höja nivån på J18 och J20. Det måste vara kvalité rakt på det man gör på och utanför isen.

   Radera
  2. Nej jag tror inte att det bara skulle räcka till att hänga kvar i 1an. Som sagt ha kvar årets 1a och en bättre 2a på det å sen då lite "sämre" 4e och ungefär samma kvallité på 3e tänker då kanske minus ev. Lehman som känns lite för bra för 3e.

   Som sagt se på Åkers dom gick längre än NH som hade på pappret många i mina ögon 2-3a kedje gubbar spridda på 4a bra kedjor medan Åker hade 1 riktigt bra och en bra sen "utfyllnad".

   Radera
 8. Visst hänger det på vilken tränare som kommer.
  Jag skulle utnyttja klausulen och bryta med Joni då jag tror han har väldigt bra betalt. Är tveksam till Byström då jag precis som alla andra gillar hans skridskoåkning men blir väldigt mycket solo körning i mina ögon. Jag skulle vilja se att man satsar på unga killar som vill frammåt, samt att jag tror att de är billigare.

  Önsketänk.

  Mv V.Kokman HV71
  Mv G.Lindvall VIK
  B R. Axbom
  B A. Selin
  B P. Lindberg
  B P. Eklund
  B A. Ringström Lindlöven
  B P. Hulting¨
  B A. Svanström Piteå Spelskicklig Right back
  B E. Persson Kumla/Taif
  C N. Bröms
  C N. Lehman
  C V. Sallhag
  C K. Eriksson
  F M. Berg
  F C. Lindholm
  F E. Bjuhr
  F M. Andersson
  F A. Thim
  F G. Björklund SSK
  F J. Björklund Borlänge
  F N. Ottosson Lindlöven

  Tränare: Daniel Eriksson SSK
  Ass Magnus Blårand och Kjell Andersson. Båda från NH och har jobbat bra ihop tidigare.

  Ungt hungrigt lag som vill vidare där de gamla i truppen får kliva fram och visa ledarskapet som kanske saknades. Det innebär att det kommer in 6 nya plus 2 målvakter. Blir kontinuitet samtidigt som jag tror man kan spela den nord och sydhockey man tydligen vill göra. Tror även man kommer undan billigt och samt har en stor lokal anknytning. Nu är inte jag med i sportgruppen men något sådant skulle jag vilja att man jobbade mot. Ungt lag som är formbart och som vill frammåt.


  Anders

  SvaraRadera
 9. Kim och Thim klara för 2 år frammåt :D weeeee

  SvaraRadera
 10. Och NH har brutit kontraktet med Lindlöf.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.