15 mars, 2013

Det händer saker i NH i kväll


Fredagkväll och relativt lugnt här hemma. Då händer det grejer runt Nyköpings Hockey. Två spelare har förlängt sina kontrakt med två år. Kim och Adam kommer att förbli NH troget i två år till. Bra! Jag skrev såhär i ett tidigare inlägg om Kim.

Vad jag har hört så är det en spelare till som är muntligt överrens med Nyköpings Hockey om att förlänga sitt kontrakt. Men så länge det inte finns något bläck på pappret så räknas det inte som Roger Moström säger.

Joni Lindlöf skriver så här på twitter i kväll efter att Kim har twittrat så här:

”Idag skrev jag på ett guldkantat kontrakt på 2 år med Nyköpings Hockey!”

”FAN! Det var därför de ville bryta mitt kontrakt idag! ”
och även ”Free agent market  here i come. #Hockeyettan #Nyköpingshockey”

Det innebär att man antingen vill bryta med Lindlöf eller så vill man omförhandla med honom från scratch. Inget officiellt än från NHs sida så vi får vänta och se.

**********

När det kommer till målvakten Marcus Dahlbom så har det inte hänt något om jag har fått allt rätt för mig. Man har träffats och ”känt” lite på varandra men inget konkret än så länge. Nyköping har även några andra trådar ute när det gäller målvaktsbiten så där får vi nog vänta ett tag innan vi får några svar.

**********

Enligt uppgifter så går telefonen varm på NHs kansli. Det saknas inte spelare att ta ställning till för tillfället. Roger Moström gissar på att den stundande elitlicensen gör att lönerna i söder sjunker och det innebär att spelare söker sig till andra territorium. Nu innebär det inte att, bara för att man spelar i Div1F så tjänar man dubbelt så mycket som i D-serien. Man måste helt enkelt rätta munnen efter matsäcken.

***********

Den svåra frågan i Nyköping är fortfarande tränarfrågan. Här säger NH att man inte stressar fram något och att det säkert kommer dröja minst tre veckor innan det är klart. Det innebär att i samband med att kvalserien till HA är klar kan någon presenteras. En Huddinge supporter messade mig i kväll, han undrade om jag hört någon nytt angående Mälberg. Han trodde absolut att det kunde stämma med Mälberg men visste självklart inte något. Jag tycker att vi glömmer det tills något dyker upp.

**********

Väsby bara kör och kör och kör nu under silly season. Paulsson, Holmblad, Stensson och Tärnström är några av namnen som trillat in under veckan. Snart full trupp? Bra jobbat i Väsby i alla fall.

5 kommentarer:

 1. Undrar lite angående rycktena kring Crippa. Han skriver ju på sin blogg att han kanske inte vill vara kvar i NH.

  Men han har ju kontrakt? Vad händer om man bryter sitt kontrakt, blir det böter?
  Eller kan man ens gå till en annan klubb?

  Skitkul att dom kirra Thim & Kim för övrigt skitbra att "säkra" upp våra egna först.

  Sen vore det roligt om nån här har kontakt med Joni, kunde fråga om han har fått ett annat kontraktförslag eller om han bara inte ska få vara med?

  Ser gärna Joni i truppen om han kan tänka sig att spela för likvärdig peng som ex. Berg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller Crippa så tror jag att han har en klausul i sitt kontrakt som säger att han kan bryta det före ett visst datum för spel högre upp i seriesystemet. Samtidigt så blev han och många andra spelare besvikna när de inte fick ut vad de hade räknat med gällandes lönen. Därav tvekade han om han ville vara kvar.

   Tror inte att man får böter om man bryter sitt kontrakt men man kan inte skriva på för annan klubb så länga man har kontrakt. Men samtidigt så finns det ingen vinning för NH i det här fallet att ha en spelare i truppen som inte vill vara här. Prestationen blir därefter....

   Radera
 2. Selin på väg bort? Jag tror att anledningen att man bröt avtalen med Joni och Byström är att de kostar för mycket. Finns mindre pengar att hämta helt enkelt och med Freddans sorti ihop med säljarens så försvinner även där 2 stora lönekostnader eftersom de varit heltidsanställda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Selin är på väg bort tror jag att det beror på Anders egen vilja för NH lär vara intresserade av en förlängning. Man har valt att bryta med dessa för att man vill ändra på saker i kontrakten. Inget annat.

   Radera
  2. Då Selin inte var nämd i tidningen då de uttala sig om både Joni och Byström så är det en egen tolkning.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.