30 september, 2013

7 minuter från skämskudden


I det något överdrivet hypade mötet mot Gnesta så måste jag säga att det inte kändes bra någonstans när Gnesta gjorde 2-1 en bit in i tredje. Det som kändes mer besvärande än själva målet var att Gnesta båset tömdes likt en utrusning av utexaminerade studenter som sprang mot framtiden efter tolv år av slit i skolbänken. Just då var jag orolig att det något slitna hemmalaget skulle ta med sig åtminstone någon poäng från matchen på ren vilja. Det här var en viktig prestigematch för dem, helt klart. Med det sagt så hade ett poängtapp mot Gnesta varit betydligt besvärligare att förklara bort än mot t ex Åker/Strängnäs.

Fram tills dess så hade Gnesta satsat allt på ett kort i första perioden och bara kört. Det tog ut sin rätt senare i matchen när NH tog över mer av initiativet från ett alltmer tröttkört Gnesta. Trots lite (läs: Mycket!) hjälp av domare Taskinen som helt plötsligt bestämt sig för att skita i de nya domardirektivet, tillsammans med det sena ledningsmålet, så kunde NH ändå vända. Mälberg hade tålamodet att vänta in kvitteringen och toppade sedan laget efter en time-out och visade på fin fingertoppskänsla vilket ledde till tre nya poäng.

-------

I övrigt från matchen konstaterar jag att det blev något av ett antiklimax på läktaren som ryktades bli fullsatt. ”Kom tidigt!”, hette det. Det var inte ens nära slutsålt och Gnestapubliken var måttligt taggade på uppgiften att heja fram sitt lag men levde sig in i matchen när det luktade poäng.

Jag gjorde mitt första inhopp som vaktmästare när ett minst sagt hemligt plexiglas buktade ut rejält efter en tackling. Normalt så justeras detta av herrarna i overaller men det var inga problem att trycka tillbaka glaset till sin ursprungliga form. Lite korpen över det hela men det såg ok ut efter lite primal, manuell terapi.

 -------

Hammarby tog sin första trea genom att trycka in elva (!) puckar på Tumba. Tyvärr var det bara ett hundratal som bevittnade det. Hammarby Hockey berör inte, krock med fotbollen eller ej. Inget nytt under solen, move along.

Vallentuna börjar kännas som den enda utmanaren mot topp-fyra lagen. När vi summerar serien så tror jag dock att man kommer få tampas i fortsättningsserien. 8-0 mot Nacka säger inte mer än att den där bantade serien är efterlängtad, bottenlagen är bedrövligt dåliga. 

The hockey commuter /G 


16 kommentarer:

 1. Hammarby Hockey berör inte? Haha, snyggt försök att provocera. Därför du skrev det? För att dom inte berör haha. Enda laget i serien som har en publik som kan kallas klack. Somna om bonde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det var ett konstaterande och skall se i ljuset av Hammarby som förenings publikunderlag och fördelningen på sektionerna. Jag har bott i söderort, senast bodde jag på höjden och vet utöver de talande siffrorna att den genomsnittlige Hammarbyaren inte ens hade koll på vilken serie Bajen fans lirade i. Inte ens som Hammarby drog laget folk på Era hemmamatcher.

   Radera
  2. Säger mer vilka du umgås med. Har nog som Hammabyare bättre koll än dig. Men tack för omtanken.

   Radera
 2. ps Annika Graffton Nyköpingspubliken har mycket att lära av bajenfansen. Skrivit av en Nyköpings OCH(HAHA!) Djurgårdssupporter på er officiella supportersida på facebook. Oerhört roande att se gårdare och gnagare småheja på nyköping också haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nu missar du den starka representationen av Hammarbyare i Nyköping. Varför Aik:are och Djurgårdare med NH-sympatier yttrar sig är just för att det är Er vi möter i seriesammanhang och har varit så länge med tanke på historien. Liknande tongångar från Hammarbyare med NH-sympatier hördes när vi mötte AIK vid deras degradering.

   Radera
  2. Nu missade du dock sakfrågan. Att NI själva har något att lära er från laget som inte "berör" haha! Om inte vi berör, vad ska man kalla er då? Laget som inte existerar? Du behöver lite solljus på dig så du inte är så bitter. Eller kanske lite sunlight.

   Radera
  3. Så du tycker att en persons uttryck om att vi ska vara som ni är en mer relevant sakfråga att adressera?

   Geez....

   Radera
 3. Till dig som kommenterar om Hammarby:
  Hammarby hockey berör bevisligen inte tillräckligt för att kunna konkurrera med fotbollen. Hur kan du argumentera mot det när beviset finns i statistiken från igår? Storstadsfjolla. Kul iaf att ni kunde få en vinst men föga förvånande att det var mot ett annat bottenlag. Hoppas Hammarby kan hänga kvar i division 1. Tror dock inte det blir lika lätt som alla coola Hammarbysupportrar sa att det skulle vara. Ni lär slå bottenlagen några ggr och därmed få upp hoppet, men när ni möter riktigt motstånd från den övre delen av tabellen blir det respass neråt i seriesystemet tillsammans med de andra lag som ni ibland kan lura en, två eller tre poäng av. Typ som igår.

  SvaraRadera
 4. Jag kan inte riktigt hålla med om det , Nyköping vann mot Hammarby på bortaplan men jag är inte säker på att det går lika lätt nästa gång , dom kom undan med blotta förskräckelsen . Lite ödmjukhet kanske skulle vara på sin plats . Jag anser att vi har ett tillräckligt bra lag för att kunna slå alla lag i den här serien , men det får framtiden utvisa . Målsättningen måste ändå vara att nå allettan och i andra hand att hänga kvar .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hammarby har vunnit EN match sen serien startade. Lite ödmjukhet från er sida kanske vore på sin plats. Dessutom har ni mött lag som spelar långt ifrån sin kapacitet. De bästa lagen håller en väldigt låg nivå nu i början av serien, ändå lyckas ni inte mäta er med dessa utan kan på sin höjd ta några poäng av bottenskrapet. Ett bottenskrap som - precis som ni - kan skrälla i några matcher men som sett över hela säsongen förtjänar en plats i nederdelen av tabellen. Där ni hör hemma.

   Radera
  2. Intressant att du tycker att alla ska visa ödmjukhet mot er som nykomlingar i en ny Division med allt vad det innebär, medans ni själva inte gör det. Det är och kommer alltid vara en stor skillnad mellan att spela i Div 2 och att spela i Div 1, så även för Hammarby. Ödmjukhet får man inte, det förtjänar man. När du respekterar och faktiskt erkänner att ditt älskade Hammarby tyvärr inte är tillräckligt bra, så ska jag vara den första att visa ödmjukhet för dig.

   Radera
 5. Då kanske vi ska släppa Hammarby och ta nya tag imorgon mot Huddinge.
  NH börjar ta form tror på en bra fight, tyvärr blir det uddamåls förlust

  SvaraRadera
 6. Kan det bli NHs tuffaste match imorgon?

  // Bråkan

  SvaraRadera
 7. Precis hemkommen efter att varit på Huddingematchen. Vilket rån, sååå jävla dåligt att man borde fått pengarna tillbaka. Blir nog ingen alletta i år.

  SvaraRadera
 8. Det är märkligt. Jag ser inga som helst linjer i spelet. Hur tar man sig från egen zon till anfallszon? En spelare transporterar, 4 glider längs sargerna, bara tittar och väntar på att det ska skita sig.

  Det ser ut på ett sätt jag inte trodde det skulle kunna göra med Mälberg vid taktiktavlan. Ingen som helst desperation! 2:a ibland 3:a på pucken, snällt längs sargerna och obefintlig skridskoåkning.

  3 Spelare får godkänt ikväll: Qwarnström, Enlund och Sallhag

  SvaraRadera
 9. Det finns ju inget lagspel. Ena gubben dumpar pucken och får jaga själv medans resten åker o byter.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.