21 september, 2013

Ett överfall som dödar sporten


Nyköpings Hockey har inlett med två vinster och en förlust i årets seriespel. Man har spelat bra i en match och dåligt i nästan två hela matcher. På söndag väntar ett bra Wings hemma i Stora Hallen och det kan vara så att det är lite av en måstematch för vårt kära NH om man skall få lite arbetsro tills man får ordning på spelet. Wings som igår kväll fick med sig en poäng från fårhagen ute på ön( 1-1 efter tre perioder och sen gjorde Adamsson 2-1 i förlängningen) ser väldigt bra ut och det kommer bli en tuff match. Efter Wings väntar i tur och ordning, bortamatch mot Visby, bortamatch mot ett sjukt taggat Gnesta som kommer se det här som årets match och sen Huddinge hemma. Fyra matcher som i absolut värsta fall skulle kunna sluta med noll poäng, hemska tanke.

Nu tror jag självklart inte att det kommer att bli så men tänk om? Något som talar för att spelet kan succesivt förbättras från och med nu är att NH är näst intill skadefria, något man inte varit på väldigt länge. Och betydelsen att kunna träna med fyra femmor är viktigare än vad många tror. Tempot på träningarna blir avsevärt bättre, och inte minst konkurrenssituationen blir helt annorlunda när alla är tillgängliga.

Nu hoppas jag att spelarna kommer få publikstöd i sina hemmamatcherna framöver. När spelet inte funkar så behöver laget absolut inte även ha publiken emot sig. Det är fan pinsamt att höra publiken bua ut sina spelare så som hände förra söndagen. Skärpning tack!

**********

I eftermiddag har J20 seriepremiär borta mot Värmdö. Det kommer bli en tuffare serie för J20 den här säsongen,  som jag har varit inne på tidigare. Almtuna och Huddinge måste räknas som favoriter till seriesegern men där bakom tror och hoppas jag att Nyköping kommer att vara med och utmana. Men då har man inte råd att tappa poäng mot lag som Värmdö. Jag såg sista perioden när J20 träningsspelade mot just Värmdö och då spelade inte Nyköping bra. Värmdö borde ha vunnit den matchen med tanke på vad jag såg i Stora Hallen. Matchen slutade 5-5 den gången. Nu är det skarpt läge.

**********
En spelare som inte kommer att vara med i eftermiddag är Fredrik Emsjö som i matchen mot IFK Tumba blev fult påkörd helt utanför spelet. Det är just tacklingar som den här som man inte vill se. Eller tackling, nej det är inte en tackling det är ett överfall som vit spelare endast har en avsikt med. Att skada! Att Fredrik i momentet innan spelar straxt över gränsen försvarar oerhört långt ifrån Tumbaspelarens agerande som håller Fredrik borta från spel ett bra tag framöver med svåra nacksmärtor och hjärnskakning och i ett absolut värsta fall kan det vara så pass illa att Fredrik kan tvingas sluta med ishockeyn. Kolla på videon och bedöm själva. Fredrik är svart 77 i klippet och idioten i IFK Tumba har nr 20. Något som bör tilläggas i sammanhanget är att vit 20 inte ens blir avstängd utan spelar vidare som att det inte ens existerat. Här måste förbundet agera och dela ut ett långt och  kännbart straff för att i framtiden försöka få bort sånt här jävla skit från vår sport. Den i sig dödar sporten på sikt. Jag hoppas verkligen  att Fredrik kryar på sig och skyndar långsamt tillbaka.
 

25 kommentarer:

 1. Svar
  1. Utveckla gärna ditt resonemang, annars tror jag någon har svårt att ta dig på allvar.

   Radera
  2. Nh-spelaren är inte tacklingsbar, så därför är det en utvisning - frågor på det?
   Om det sen är en 2a eller en 5 och/eller en avstängning det får domaren avgöra.

   Radera
  3. Tackar Gud för att du är ett nättroll och inte hockeydomare. I och med att spelet vänder och samtliga spelare är på väg åt andra hållet kan jag inte för mitt liv se det där som en tackling. Pucken är två zoner bort. Ett överfall är inte rättvist nog men ligger betydligt närmare till hands. En rejäl avstängning och nära på säsongslång är min bedömning. Om man blundar för sådana överfall är man illa ute i förlängningen.

   Radera
  4. Om man tycker att det är en 2a så bör man nog uppsöka en psykolog. Ge dig din lilla fjolla!

   Radera
  5. Men Nicklas vad är skillnaden mellan en tackling och en tackling? Tror att du är lite enögd i det här fallet!

   Radera
  6. Nej jag är inte enögd i det här fallet men det verkar som att flera är blinda här just nu. Vad har vit spelare för avsikt med sitt överfall eller som några kallar tackling? Svara på det så ska jag utveckla mitt resonemang.

   Radera
  7. NH-spelaren är INTE tacklingsbar och därför är tacklingen/överfallet regelvidrigt och skall därför bestraffas enligt regelboken

   Jag är lite trött på att det skriks om "överfall" och "Lång avstängning" så fort nån går på en lite tuffare smäll, ALLA spelare på isen måste lyfta blicken och se sig för
   "Upp med blicken" fick man lära sig redan i Björnligan

   Radera
 2. Snacka om at sikta in sig.... Lifetime Matchpenalty !!

  SvaraRadera
 3. Man blir rädd när man ser såna här helt galna överfall, hur kan han nr 20 inte ens bli avstängd.

  SvaraRadera
 4. Han har inget på en ishockeyrink att göra..Hoppas han blir avstängd väldigt väldigt LÄNGE..

  //Gäst

  SvaraRadera
 5. Man får ju hoppas att svart 20 fick åka ambulans från rinken efter det där?

  SvaraRadera
 6. Den här typen av övertramp måste stävjas tydligt annars är det större risk att det händer igen. Det måste finnas ngn instans hos hockeyförbundet som måste bedöma detta. Videon visar ju väldigt tydligt vad nr 20 är ute efter eftersom deras lag vänder spelet och har pucken under kontroll men ändå tar han detta beslut. Inte ens sjysst mot sitt eget lag som skapar en kontring.

  SvaraRadera
 7. Wings ser ut att gå mot en säker seger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det var dom värda NH spelade som ett gäng yra höns och Wings vann rättvist. Hoppas Mälberg får bättre ordning än så här på laget som på papper är stark men inte fått spelet att stämma alls. Passningarna va ju korpennivå på ikväll!!

   Kul också att det går bra för Joni :)

   Radera
 8. Skriver du bara inlägg när det går bra för Nyköping? Verkar bli en ouppdaterad blogg den här säsongen…

  SvaraRadera
 9. Den sista kommentaren var så Nyköping. Alltid nåt negativt. Var för fan lite glad över att det Nicklas skriver, sen har han kanske ett privatliv också, därav så kanske det inte kommer nåt nytt varje dag så att du och alla andra blir glada. Var inte så jäkla otacksam.
  All heder åt bloggen

  SvaraRadera
 10. Rykten går att Mälberg sitter löst. Hörde nåt på kansliet som jag inte borde ha hört.

  SvaraRadera
 11. Hur kan det vara rykte om det är du som har hört det?
  Glöm det, Mälberg gäller i två år nu.

  E

  SvaraRadera
 12. Noll poäng på fyra matcher. Bara att inse även för mig som Bajare att vi får rikta in oss på fortsättningsserien. I.o.f.s så kommer snart tre matcher på raken som kan innebärs full pott. Men först en omöjlig uppgift Huddinge på bortaplan. Hammarby har valt att lägga matchen i deras hall så mer publik kommer. Det är ju att indirekt ge bort tre poäng. Då har vi spelat en hemmamatch och fyra på bortaplan. Ni har det också tufft. Men tror ni kommer igen. En tråkig nyhet är att Nyköping - Hammarby krockar med Västerås - Hammarby i bandypremiären samt Hammarby - Degerfors i fotbollen. Så det som kunde ha blivit en stor invasionsresa till er hall lär nu sluta med en tom bortaläktare. Extremt trist.

  SvaraRadera
 13. Har hockeyintresset lagt sig eller är det av tidsnöd din blogg är ouppdaterad?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.