12 september, 2013

Fingertoppskänsla


Och så var det det här med att ha fingertoppskänsla. Många små detaljer som tillsammans kan bli ganska avgörande i slutändan och när det faller sig så, inser man att de små detaljerna kanske inte var så små egentligen. Ta tillexempel valet att välja Niklas Bröms som kapten. En liten detalj som kanske inte betyder så värst mycket just nu, men som kan komma att ha stor betydelse senare. Eller att välja Lehmann som assisterande kapten tillsammans med vinnarskallen Eklund. Först vill jag säga att jag aldrig skulle ha gissat att Lehmann skulle bli ass. Inte en chans. Fanns liksom inte i min tanke. Men med utvecklingskurvan på den grabben inser jag att Mälberg har fingertoppskänsla. Jag gissar att ”äran” att vara assisterande C ger Niclas ytterligare en boost i utvecklingen.
Inför säsongen, eller i samband med att Mälberg blev klar för NH fick jag frågan om jag trodde att Mälberg skulle göra att Lehmann inte skulle vilja vara kvar i NH. Då hade jag ingen aning. Nu vet jag att det inte finns på kartan. Mälberg ger Niclas förtroende och han tackar och ger tillbaka. Helt klart NHs största utropstecken hittills. Och visst känns det som att flera spelare tagit kliv i den riktning man hade önskat. Thim och Sallhag visar att man vill vara med på riktigt, Petter ser riktigt bekväm ut med pucken och Forsberg och Fältskog känns riktigt, riktigt stabila.

**********

Angående premiären så finns det mycket som var bra. Riktigt bra! Finns självklart en del mer att önska på bred front, men vinner man med 8-0 i en premiär så är det synd att klaga. Jag trodde på en jämn match innan nedsläpp. Dels för att spelet inte fungerat till 100% i träningsmatcherna. Man har vunnit de flesta träningsmatcher men det har ofta berott på att man individuellt har varit skickligare än sina motståndare, inte för att man spelmässigt har varit bättre än motståndet. Visserligen är man överlägset Väsby individuellt sett men det är fan inte bara att åka upp till Väsby och hämta hem tre poäng. Så har det alltid varit. Fram tills igår. Men också dels för att NH hade Palmberg, Löf, Enlund, Eriksson och Norberg hemma. Det är inga dussinlirare som hade stannat hemma.

·         0-8 och åtta olika målskyttar imponerar.

·         Att spela på tre femmor är inte optimalt men det funkade bra igår.

·         Väsby är hyffsade offensivt men defensivt?

·         Jidskog gjorde några svettiga ingripanden i fösta perioden. Undrar vad som hade hänt om Väsby kvitterat när Arvidsson hade öppet mål nästan direkt efter att NH tagit ledningen?

·         Lokalsporten hade blivit lovade 100/100Mb lina i Väsby. Man hade 2/2. Men sändningen fungerade utmärkt ändå. Lite lagg i början som gav sig under matchens gång. Tackar för sändningen.

Nya tag på söndag och då är det gratis entré i Nyköping när Vallentuna kommer på besök. Ett Vallentuna som säkert är riktigt revanschsuget efter att ha blivit förnedrade av Wings i sin premiär. 9-4 slutade matchen, först rapporterade swehockey 10-4 men det var fel. Gratis inträde alltså så ta med alla ni känner på hockey för kan Nyköping prestera något liknande som igår kommer det bli en trevlig eftermiddag i Stora Hallen. Vi ses på söndag.

6 kommentarer:

 1. Hur mycket publik går in i eran hemmahall?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det lär inte bli fullt, om det är det du undrar ;-)

   5000 pers, och det har varit fullsatt vid 2-3 tillfällen i Allsvenskan

   Jonas

   Radera
 2. Men hoppas det kommer 2000 iaf nu på söndag inte helt omöjligt med tanke på starten som blev kanon mål mässigt iaf..

  //Bråkan

  SvaraRadera
 3. http://sv.wikipedia.org/wiki/Rosvalla_Nyk%C3%B6ping_Eventcenter

  5500 pers ska det vara. Publikrekordet mot Brynäs i kvalet till Elitserien 5523 pers. Tror nog att det va fler i en av Sveriges matcher i arenan men då hade dom byggt upp extra läktare ovanför VIP-delen.

  SvaraRadera
 4. Om jag minns rätt så var det en extra läktare under kvalet till elitserien. Svenska landslaget hade rekordet först. Sen slog NH det mot Leksand för att sedan slå det igen mot Brynäs.

  Det är iallafall så jag minns det men jag kan ha fel.

  //Dennis

  SvaraRadera
 5. Om jag inte minns helt fel så togs det in över 6000 pers mot LIF men att siffran skrevs ned. Brandmyndigheten och förbundet behöver inte oroa sig då allt jag skriver i det här fältet ska betraktas som lögn.

  /G

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.