08 september, 2013

Bloggen avslöjar.....Nytt på backsidan i NH


Idag kommer Nyköpings Hockey att presentera två nyförvärv på backsidan. Viktor Sallhag och Kim  Ericson. Dessa båda centrar får alltså vikariera som backar idag mot Vita Hästen. Man kör på tre femmor och två ordinarie backpar, plus dessa två ”nyförvärv”.

**********

Under förra matchen mot Mjölby saknade Nyköping hela åtta spelare. Robin Axbom, Robin Jacobsson, Johan Eriksson, Johan Norberg, Casper Fältskog, Niklas Bröms, Jens Enlund och Viktor Sallhag. Har jag glömt någon? Med andra ord ser det ut precis som det gjorde i fjol, med en stor skillnad, det är nu vi skulle ha spelat ihop nya kedjekonstellationer och ett nytt spelsystem. Inte optimalt alltså. I eftermiddag möter NH Vita Hästen på bortaplan och även i Hästen är det skador som spökar. Enligt bloggen Afterice.se kommer ett antal spelare att missa matchen bland annat, Markus Gunnarsson, Niklas Lihagen, Jesper Sameulsson, Viktor Torstensson och målvakten Joakim Strandberg. Även Linus Näsström sägs missa matchen. Inte optimalt hos Hästen heller. Vi får hoppas att eftermiddagens genrep inte ger något av lagen nya skadeproblem, för på onsdag är det poäng NH tävlar om. Inte bara ära och heder alltså.

**********

NH har haft lite teambuilding i helgen och detta avslutades med lunch i Nyköping innan man styrde bussen mot Norrköping och sista träningsmatchen innan allvaret börjar på onsdag. Hoppas på att få se många kända ansikten i Väsby på onsdag.

**********

Jag blir inte klok på J20 laget. I onsdags vann J20  mot Huddinge på bortaplan. Igår var jag nere och såg sista 13 minuterna när laget mötte Värmdö som skall vara ett betydligt sämre lag. Jag kan väl säga att det inte bjöds på något skönspel från NHs sida. Dåligt passningsspel, dåligt tempo och en hel massa med utvisningar. 5-5 slutade matchen och av det lilla jag såg så bjöd NH på minst tio spelvändningar när man tappar folk i anfallszonen. Värmdö fick komma tre mot två eller två mot en mest hela tiden.

Idag spelade NH mot Almtuna och även den matchen spelades i Stora Hallen. NH vann med 6-5 och Almtuna skall vara ett betydligt bättre lag än vad Värmdö är. Logiskt? Vete fan!

**********

Interna poängligan inför sista träningsmatchen.
1.Elias Bjuhr 5+3 = 8poäng
2. Niclas Lehman 4+4 = 8poäng
3. Markus Palmberg 5+1 = 6poäng
4. Patrik Eklund 1+5 = 6poäng
5. Christopher Lindholm 3+2 = 5poäng
5. Mathias Löf 3+2 = 5poäng
7. Niklas Bröms 1+4 = 5poäng
8. Petter Lindberg 1+3 = 4poäng
9. Martin Backholm 1+3 = 4poäng
10. Adam Thim 2+1 = 3poäng
10. Robin Axbom 2+1 = 3poäng
10. Robin Jacobsson 2+1 = 3poäng
13. Kim Ericson 0+3 = 3poäng
14. Markus Andersson 1+1 = 2poäng
14. Viktor Sallhag 1+1 = 2poäng

11 kommentarer:

 1. Fan vad besviken man blev efter att läst inlägget :( Först läser man rubriken och tänker YES va skönt att dom fixat ny back men icke.

  Sen fattar jag inte varför man inte slänger upp J20 eller till och med J18 backar ist för att köra 2 st centrar och bara köra på 3 kedjor??

  Vore väl inte dumt för juniorerna att få pröva på vuxet spel och att man övar på den position man ska spela. Men vad vet jag jag är ju bara amatörtyckare som det heter..

  Håller tummarna att det löser sig med alla skador, forza NH!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. J20 hade match igår och tidigare idag. J18 spelar samtidigt som A-laget hemma mot BIK Karlskoga. Därav inga lån till A-laget.

   Radera
  2. Okay ja då får man ju köra med det man har :) Kul att Qvarnström verkar vara på banan ikväll iaf är du där å ser hur det går för honom?

   Radera
  3. Nej får bli en resa till Väsby på onsdag i stället.

   Radera
 2. Både du och Hockeyfeber Matte har varit inne på att klubben borde agera när det gäller backsidan.

  Vilka tycker du man ska agera mot då? Det dräller ju inte av lediga backar?

  Vad gör t.ex Markus Bergkvist, Wings utan kontrakt?

  / Jonas

  SvaraRadera
 3. Nej det vimlar ju inte av backar på marknaden. Men några som jag skulle vilja se i NH är Thorell i Sundsvall, Bremer i Skövde eller Ribbenstrand i Malmö som var utlånad till pantern i fjol. Men prislappen kan vara för hög på dessa spelare. Men jag skulle definitivt sondera terrängen när läget är som det är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste att Bremer hade tagit "time out" från hockeyn, Ribbenstrand har ju haft sparsamt med matcher efter sin skada, men bor ju i Stockholm.
   Men du vågar vi verkligen plocka in en kille med
   ljumskproblem ;-)

   Men thorell, visst han har ju hoppat runt lite och lär väl kunna flytta igen?

   Och är det inte lite så, antingen har man råd att plocka in en spelare till, eller så har man det inte. Tror inte det är de extra tusenlapparna i lön som är problemet utan alla kostnader runt om kring? Men vad vet jag

   / Jonas

   Radera
  2. Hoppas också att det blir en back av klass annars kan man lika gärna ge en junis chansen eller låta sallhag nöta back.

   Radera
 4. Oskar Bäcklin skulle passa som handen i handsken i NH. Stor, defensiv. Offensiv finns ju redan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja varför inte, en som kan axla Petter snitt i utvisningsbåset ;-)
   Spelade säker med Löf i Brynäs på juniortiden?

   Radera
 5. Stämmer bra; 2005-2006 enligt EP.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.