04 september, 2013

Spoilervarning del 2

1. Visby/Roma
2.
3.
4.
------------------------------
5.
6. Väsby
7. Hammarby
8. Gnesta
------------------------------
9. Nacka
10. Botkyrka1. Visby/Roma var riktigt bra stundtals förra säsongen men räckte inte till mot Huddinge i PO. I år har ö-laget sett om sitt hus och gjort några riktigt intressanta värvningar samtidigt som man har fått behålla det mesta material som är av värde. Nyförvärven som sticker ut mest är Marcus Wallmark, Fredrik Lindbom, Jonathan Bjurö och Joe Devin. Lägg till att man värvat in Acke Ringström senast i Lindlöven. Man har alltså förstärkt i samtliga lagdelar och jag kan redan nu utlova att V/R tar en av fyra platser till AllEttan Mellan. Måste även nämna i sammanhanget att retstickan Jonas Abrahamsson har valt att lägga utrustningen på vinden och där tappar V/R en stor profil.
 

Målvakter: ++++
Backar: ++++
Forwards: ++++


8. Gnesta behåller det mesta från succésäsongen i fjol och kryddar truppen men några tvekamma värvningar. Ett ungt lag med hela 14 spelare som har NH anknytning i laget, åldermannen i laget är Jesse Narva som förra säsongen spelade i div4 med Järna SK. Jag är helt övertygad om att Gnesta kommer få kämpa med näbbar och klor för att försöka undvika någon av de två sista platserna i tabellen när det ska summeras. Men jag hoppas verkligen att man klarar det och räddningen kan bli att Nackas trupp är i dagsläget i alla fall inte bättre än Gnestas och beträffande Botkyrka så är allt som vanligt där, och det betyder att man inte har några spelare under kontrakt ännu och serien startar om två veckor.

Målvakter: ++
Backar: +
Forwards: ++

9. Nacka har tappat det mesta av värde från fjolårets trupp. Att laget klarade sig kvar i ettan var det inget snack om då man kom klar två efter Bajen. Men för tillfället ser truppen betydligt sämre ut än vad den gjorde i fjol och varför jag inte placerar dem i botten kan man ju läsa om några rader nedanför. Anledningen att man inte åkte ur serien stavas, Calle Olsson, Anton Lennarsson och Oscar Liljeroth och de är inte kvar i Nacka till den här säsongen. Förra året snittade man 100 personer på sina hemmamatcher i grundserien vilket i sig är en bedrift,  för att i fortsättningsserien tappa 17 av de 100 personerna vilket i sig är en ännu större bedrift. 83 pers i en serie när div1 status står på spel är bedrövligt. Nej den här säsongen åker nog Nacka ner en division för de som står och knackar på dörren ser helt enkelt betydligt bättre ut.

Målvakter: +
Backar: +
Forwards: +10.  Botkyrka (IFK Tumba) eller vad de nu heter är som vanligt ruskigt bedrövliga när det kommer till Silly Season (Ok läget har förändrats efter att jag skrev det här i helgen men jag ändrar inte uppfattning trots det). Så här får jag ta fram motorsågen när jag placerar Tumba i botten av tabellen. I dag när det återstår tio dagar tills seriepremiären har man tre spelare under kontrakt enligt eliteprospects.com. Den här bilden är ganska talande,
 
 
Visst är det inte hela sanningen för nog har man spelare klara i truppen (förutom dessa tre) men inga är presenterade varken på egna hemsidan eller någon annanstans heller för den delen. Kan det hänga ihop att man inte har några supportar till en förening som inte vill synas? Nej jag hoppas att man åker ur div1 en gång för alla. Tänk att föreningar som tex Värmdö och Haninge får stå tillbaka för nånting liknande. Obergripligt!

5 kommentarer:

 1. Håller med om rankingen hittills. Värt att nämna är ju också att det blir tre lag som hamnar i kvalet nedåt för att sedan slåss om endast en plats i ettan, eftersom serien ska bantas. Med dagens trupper talar mycket för att nämnda bottentrio åker ur med buller och brak till förmån för Haninge som har ett intressant lag.

  SvaraRadera
 2. Okej, eftersom att du kommer med ditt slutgiltiga tips så gör jag detsamma. Avslöjar placeringarna som du gör.

  1.Visby/Roma
  2.
  3.
  4.
  -----------------
  5.
  6.Arlanda
  7.Vallentuna
  8.Nacka
  ------------------
  9.Tumba
  10.Gnesta

  /Bajare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev du putt över Bajens placering i listan? Svårt att motivera varför du publicerar en lista på en NH blogg annars...

   /G

   Radera
  2. Nyköping är en seriekonkurrent och därför placerar jag min lista här bland annat. Jag skulle ju lika gärna kunna fråga han som har bloggen varför han inte enbart tippar Nyköpings placering då det här är en NH blogg? Varför tippa övriga lag? Lika dumt som din kommentar. En sjunde plats är väl vart dom flesta tippat Hammarby så blev inte "putt". /Bajare

   Radera
 3. Gnesta och Tumba kommer vara ruggigt dåliga denna säsong!! ett av dom sämre div1 lagen på många år i D serien

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.