14 september, 2013

Första målet blir viktigt


Vallentuna i hemmapremiären. Tufft och förmodligen har vi en jämn match att vänta, resultaten i premiäromgången till trots. Vallentuna fick ordentligt med smörj mot Wings, 9-4 skrevs siffrorna till och även om spelet enligt uppgift inte speglade resultatet så måste man ändå sätta ett frågetecken för Vallentunas försvar och målvaktsspel i premiären. Tvärtom mot Nyköpings alltså.

8-0 mot Väsby i Vilundaparkens ishall imponerar självklart och försvarsspelet och målvaktsspelet i synnerhet. Framåt är NH bra, det vet vi och trots att man saknar ett par av de tänkta bärande spelarna så gör man åtta mål, fördelat på åtta olika målskyttar.

Nu skall NH visa att man är på hemmaplan, här ska man vara oerhört svårslaget och motståndarna skall tycka att det är jobbigt att komma hit och spela. Vad kan det betyda för matchens utgång? Jag tror som vanligt att det är viktigt att göra första målet i matchen. Men kan det finnas hemmapremiärnerver i laget? Vi har många gånger förut sett att man inte presterar på hemmaplan när det är mycket folk på läktaren, som jag hoppas det kommer bli i morgon när det är NH-kronan det vill säga gratis inträde. Gör NH första målet vinner man matchen. Förhoppningsvis kan Palmberg vara tillbaka, men något som är helt klart är att Löf, Eriksson och Norberg inte är med. Däremot skall Enlund ha varit med på dagens träning och han kunde köra för fullt och är således tillgänglig. Precis som Christopher Lundqvist, Nyköpings senaste backtillskott. Det återstår att se vilka spelare Mälberg tar ut till matchen. Något han vill hålla för sig själv tills i morgon.

Ta med er alla ni känner och kom ner till Stora Hallen i morgon. För nu är säsongen igång och ”Nya NH”  kommer göra allt man kan för att alla på läktaren vill komma tillbaka.

Jag tror att NH gör första målet och vinner matchen med 5-2. Vad tror ni?

**********

Övriga matcher i D-serien:

Huddinge – Nacka Här ser jag inte att Nacka skall kunna störa Huddinge. Bör vara klasskillnad.
Wings – Hammarby Hammarby stod emot bra ute i fårhagen. Nu får man bekänna färg igen och jag tror på ny förlust för nykomlingen.
IFK Tumba – Visby/Roma IFK Tumba var chanslösa i premiären mot Huddinge trots att man höll emot i början. Nu väntar andra raka matchen mot en seriefavorit. Allt annat än bortaseger är en skräll!
Väsby – Gnesta Väsby gjorde ingen bra match mot NH medans Gnesta vann sin premiär. Tror att Väsby kommer vara revanschsuget och Gnesta får det jobbigt. Etta men den känns inte helt given.

**********

Jag fick frågan om jag kommer köra ”Att förvalta en 1000-lapp” även den här säsongen. Och det är tanken men det får bli först efter omgång 7. Bloggen har opassande nog begärt semester mellan omgång sex och sju. Får se om det går igenom, men det känns så just nu. Men det känns skönt att serierna hinner "sätta sig lite" innan pengarna skall förvaltas. Jag menar som den professionella tipparen jag är!
 
 

32 kommentarer:

 1. Vad är det med Löf? Skadad eller något annat?

  SvaraRadera
 2. Ledig. Släkting som gifter sig i utlandet. Planerat redan sen kontraktsskrivningen.

  SvaraRadera
 3. tror det blir 6-1..Publik kanske kan drälla in 2000=)

  Gäst

  SvaraRadera
 4. 1. Publiksiffran kan aldrig stämma, 1300? Va väl fler?

  2. Trist att NH gör som tidigare år och gör en plattmatch i hemma premiären.

  3. Ungerfär som förra året så hörde jag flertalet på bänken framför mig säga följande -Jahop då behöver man inte se mer av det här spektaklet i år. Eller fy fan va dåligt bla bla bla. Till slut gick folk hem i ren besvikelse.

  4. Jag vet att många av dessa gnälliga herrar kommer komma tillbaka men en hel del potentiell publik skrämdes åter igen bort i 1kr matchen, tyvär.

  SvaraRadera
 5. på tal om den där publiksiffran stå det 1068 på stats?..

  SvaraRadera
 6. Mitt kära Hammarby fick storstryk. Och idag var det helt rättvist. Första perioden var jämn med visst övertag för Arlanda. Andra perioden var dom överlägsna och Bajen var väldigt sega i allt dom gjorde. Fick inte till något anfallsspel överhuvudtaget. I tredje perioden såg det också lojt ut från Hammarbys sida. Inte ens i PP lyckades man tända till. Ett oerhört trött Hammarby var det. Glädjande var att domaren skötte sig bra. Mer likt en riktig hockeymatch än innebandy.

  Såhär tippade jag inför matcherna

  Nyköping - Vallentuna 3 - 4
  Huddinge - Nacka 10 - 2
  Wings - Hammarby 3 - 4 efter sudden
  Tumba - Visby/Roma 3 - 6
  Väsby - Gnesta 5 - 2

  Så jag var ganska rätt ute förutom i våran egen match då förstås. Att jag tippade emot er var inte för att håna eller någonting sånt. Tror ni kommer klart före Vallentuna i tabellen men hade på känn att dom skulle vinna.

  Syns på onsdag! Det blir ju en otroligt viktig match för både Bajen och er. Efter erat nollåtta besök senast så är man ju helt klart lite orolig. Framförallt nu när ni förlorade idag så lär ni nog inte bjuda på någonting på onsdag. Jag tror ni kommer bli överraskade dock. Men då måste vi höja oss rejält.

  SvaraRadera
 7. En gång är ingen gång, tre gånger så sitter det i psyket! Tre premiärförluster mot beskedligt motstånd gör det inte direkt enklare att bygga en grund för ett publikunderlag med lite kontinuitet. Vallentuna - Väsby - Vallentuna, dessa lag ska kunna störa NH någon gång i någon match i Rosvalla men inte i tre premiärer när laget ska visa upp sig.

  Som skrivet ovan så kommer de tillbaka men först när serien satt sig och när NH etablerat sig bland topp-fyra. Problemet är att vi förlorar pengar fram tills dess.

  /G

  SvaraRadera
 8. Trist att NH gör en riktig PLATTMATCH när man för en gång skull lyckats lura med sig lite folk. Försökte få upp deras intresse igen för NH då dom tidigare (under AS tiden) gick frekvent. 5 av 7 i sällskapet gick tyvärr hem med 5min kvar, och tackade för sig detta år. Trist!!

  SvaraRadera
 9. Spelade pinsammt så..Så jävla lojt att man inte vet om man ska gråta eller skratta.. Nä får se om det blir "Stora hallen" igen tveksamt..

  SvaraRadera
 10. "Vi får se när de blir stora hallen igen..."

  Fan gräv ner dig någonstans! Du personifierar verkligen nyköpingsinvånaren. Va är det för allvarligt fel på folk från Nyköping? Jag är glad att jag flyttade från Nyköping i tidig ålder så jag slipper den oerhörda negativism som puttrar och pyr runt om i staden, varje minut, varje dag, jämt. Men JAG är stolt att jag är från Nyköping. Och jag går stolt till "stora hallen" trots att NH råkar förlora EN match med ETT mål.

  SvaraRadera
 11. dom kunde gärna förlorat med 0-5 bara dom hade kämpat lite mer. Hela matchen va ett enda sömnpiller. Tråkigt som någon sa att slösa sin tid. Spelarna själva går ut och säger att det va skit. Men fy om vi supporters uttrycket något negativt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. .... Men vissa säger att dom aldrig ska gå o titta igen...det är ju negativt i överkant efter bara en dålig insats....lät ju annat efter 8-0 mot Väsby! Tror förresten att Vallentuna kan skaka fler förmodade topplag.

   Radera
  2. Jo men det är ju tyvärr just dom som inte brukar gå som man försöker locka in i hockeyns värld genom att bjuda på gratismatch och då gäller det att prestera för att locka tillbaka iaf några av dessa nya potenitella supporters.

   Tror inte en plattmatch skrämmer bort oss 700 trogna som alltid kommer oavsett. Men det är ju resten av stan som vi vill ska komma ner till hallen och stötta laget så vi kan få ihop 1500 pers på läktaren vore ju rimiligt.

   Radera
 12. Visst är det synd att det blev en plattmatch när det är skapligt med folk på läktaren men jag är inte orolig. Tror till och med att det är nyttigt.
  Det som däremot störde var hela inramningen. Hade sett fram mot lite nyheter. Fotfarande samma gamla intro som inte imponerar. Den röda lampan i stolpen vid introt var trasig halva förra säsongen och var det fortfarande. Trasiga högtalare. Förra årets matchställ med överklistrade namn och nummer som inte stämmer. Ingen puck-åke. Om det väl sattes på någon musik vid avblåsningarna så var det nån konstig dunka-dunka som ingen förstår sig på.
  Gnälligt? Javisst, men sant.
  Nu tar vi nya tag på söndag.

  SvaraRadera
 13. Varför blir plattmatch? Det är den frågan man ska ställa sig. Saknas det karaktär i laget. Är inte domarens fel eller nått. För det fanns minst 17 spelare som var sämre än honom. Man skulle gett Lihagen det han begärde. Han visade vägen med 3 mål i hästens premiär och är ett sånt LOK som saknas i nh.

  SvaraRadera
 14. Men för fan! Det var omgång två. I omgång ett vann NH med 8-0.

  Det är inte bara inom sporten som Nyköping är en gnällstad. DET ÄR ALLT, ÖVERALLT. Fy fan så tråkigt det är och höra på folk i Nyköping!

  Jävla mindervärdeskomplex i den där staden! Var för fan lite stolta istället!

  SvaraRadera
 15. LÄS FÖLJANDE:

  http://lokalsporten.se/blogg/writer%27s-corner/2013/09/16/f%C3%B6rsvarstal-f%C3%B6r-lokalidrotten

  Förklarar det mesta.
  Det är inte kritik mot nån match som är problemet. Det är den här kulturen i stan som finns

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gnälls inte på bissarna eller IFK Nyköping dam. Problemet är väl inte att NH förlorar utan på vilket sätt man förlorar. När inte arbetsinsatsen och inställning finns så är det svårt att vinna oavsett nivå och idrott. Någon sa att de var bekväma av sig och är man det i en hemma premiär så då ska man nog inte spela vidare. Tyvärr tror jag att det beror på ren och skär underskattning, dålig inställning och taskig ödmjukhet att man förlorade igår. Det är bara och hoppas att de lär sig något av det. Synd bara att man måste gå på samma mina varje år.
   Ps: Jag kommer fortsätta att gå på lokalidrott i fortsättningen också även om dom var skitdåliga igår. Ds:

   Radera
  2. Fast det är inte vad diskussionen har handlat om. Det är mentaliteten hos den stora publiken, d.v.s Nyköpingsbor med idrottsintresse. Vänta bara tills bissarna, som det nu går bra för, får ett intresse hos den breda publiken om man etablerar sig på minst den nuvarande nivån och lockar publik även när det kostar. Börjar det gå troll i maskineriet så kommer samma fenomen uppstå där.

   Det handlar INTE om NH, det handlar om att Nyköpingsborna som skjuter sig själva i foten. För när det dukas upp så flockas gamarna men lika snabbt försvinner de när festen når en kulm.

   Radera
  3. Håller med! Gnälls alltid på laget o på spelare om de gör en dålig match. Stötta i stället, framförallt i motgången!!

   Radera
  4. Vilket skitresonemang!

   1. Bissarna har nära på lika stort publikintresse som NH -200 pers ungefär.

   2. Bissarna har dalat och gått dåligt när dom snublat på målsnöret trots dyra Brassar men ändå var det ingen som gnällde för dom gjorde alltid bra ifrån sig även om det inte räckte det är en väldig skillnad.

   3. Låt folk gnälla och tycka vad dom vill.

   4. Glöm den här matchen nu och gå vidare!!

   Radera
  5. Var ifrån kommer diskussion om nyköpingsbornas intresse och gnällande? Det kommer utifrån kommentarer från söndagens plattmatch. Sedan skriver en person en text utifrån sina egna upplevelser och hur han uppfattar omgivningen utan någon som helst grund för att det verkligen är så. Han får gärna presentera undersökningen han gjort för att Nyköpingsborna verkligen är gnälliga. Hur uppfattas NH ute på stan bland den vanliga befolkningen? Ser man till staden och dess invånare så har all idrott för lite publik.

   Jag går på ishockey för att det ska vara underhållande och inte för att stödja något. Jag vill se lirarna och det är vissa spelare som gör det värt och betala entré pengen.
   Är underhållningen dålig så har jag rätt och kritisera likväl som jag berömmer det om underhållningen är bra. Skulle jag gå för att stödja ett lag så skulle min entré peng inte hamna i Nyköping. Jag ser mycket idrott både lokal och elit, men det är ett val jag gör under min egen fritid. Andra människor gör andra val och kanske till och med stannar hemma framför TV´n där det finns sport dygnet runt. Tror inte att det gnälls speciellt mycket i Nyköping än i andra städer. Det är bara för NH och ta fram det underhållande spelet som tränarn har utlovat!!!!

   Radera
  6. Ehh jo Nyköpingsbor är gnälliga. Om du inte har märkt det så måste jag be dig krypa fram från ditt gömställe och vakna upp lite. Det klagas hela tiden på allt. Vinner man så är det motståndet som är totalt värdelöst eller så gnälls det på att NH är dåliga om man förlorar.

   I det här specifika fallet tror jag att man måste ge det tid. Många nya spelare som skall lära sig ett nytt spelsystem och det kommer att vara lite svajigt i grundserien. Efter jul kan vi börja kräva ett bättre och stabilare spel.

   Radera
  7. Det handlar ju om befolkningens syn på NH. Vilka förväntningar man har osv. De som vet något om hockey vet att det är 3:e divisionen i sverige och att vill man se bättre hockey får man ta sig till annan ort vilket många gör. NH är ett av lagen i div 1 med stor spelarbudget även om det finns lag som lägger mer pengar på spelarna. Då ska man få ställa krav på aktörerna också. Eller så får de som värvat hit aktörerna och bestämt hur mycket de ska ha betalt göra något annat.

   Jag kommer fortsätta att gå och kolla på NH och fortsätta kräva en bra underhållning.

   Radera
  8. Eeeh, ett av lagen i Div 1 mot stor spelarbudget, även om det finns lag som lägger mer pengar på spelarna....

   Som vanligt så tycks alla veta och tro att laget och spelarna kostar massvis av miljoner, varifrån får ni denna info ifrån? Varför inte ta reda på lite fakta istället, och sen bilda sig en uppfattning.

   Som vanligt. Pinsamma Nyköping, snacka om att pissa i motvind!!

   Radera
  9. Sen finns det en ganska enkel ekvation som ingen verkar förstå....

   Mer folk på matcherna= större intäkter

   Större intäkter=större vinst

   Större vinst=större möjlighet till större spelarbudget

   Tyvärr snurrar ekorrhjulet åt andra hållet i Nyköping, vilket resulterar i mindre intäkter, och mindre möjligheter att lägga en massa pengar på spelare.

   Samtidigt som publiken vill se ett elitserielag på plan....

   Radera
  10. Står inget om att laget kostar flera miljoner. Törs nog säga att NH är topp 3 bland de lag som lägger mest pengar i lön i DIV 1 D. NH betalar LÖN till sina spelare, någon som tror något annat har tappat bort alla kamelerna i öknen. Eller finns det någon annan fakta? Vilka lag i DIV 1 D betalar mer än NH i lön?.

   Styrelsen gjorde en gratis match för att locka publik till matcherna och då visar laget upp sin bästa sida eller hur var det nu. Klart man kan gå in gratis och prova en produkt men blir man inte nöjd så går man inte tillbaka. Det är ju fakta. Om ni går till en frisör som klipper halva huvudet men kräver fullpris, går ni tillbaka då? Om ni går ut och käkar. Ni beställer en burgare och får en soppa istället blir ni nöjda då? Snack om att PISSA i Motvind.

   Det gnälls ännu mer här på att folk inte går på matcherna osv. Matchen är ju bara en del av arrangemanget. När det varit en NH klack så har det hänt fler dumheter än hyllningar av laget.

   Även om NH skulle spela i allsvenskan har tror inte jag man skulle ha ett snitt över 2000 personer då intresset för hockey inte finns istan!

   Jag kommer fortfarande att vare en av alla som är där!

   Radera
 16. Det pinsammaste var ändå alla idioter som stod och buade ut NH igår. Seriöst, det är ju bara pinsamma gnagare som gör det!

  //Dennis

  SvaraRadera
 17. Som gör det mot sitt eget lag.*

  //Dennis

  SvaraRadera
 18. Trångsynta jävlar i den där stan.

  När går ni folket man ur huse? Jo...

  ...Karneval i stan - Jajemän nu ska vi ut o ha roligt! Det är ju gratis... Men gå in där det kostar pengar? Nä nä nä, stopp nu va fan kostar det pengar för att gå in här? Aldrig i livet.

  ...Onsdag i hamnen - Jajemän klart vi ska ner till hamnen. Va fan det är ju veteranbilar ju!! Och det är ju gratis för fan... klart vi ska gå. -Gillar du veteranbilar? Nej för fan, men skit i det! DET ÄR JU GRATIS! Det är ju samma gamla Opel som står där varje onsdag!!

  Det är så härligt!

  SvaraRadera
 19. En sak till som kan få folket att gå man ur huse...

  ...Leksand kommer till stan. Uj uj uj, nu måste vi ner till hallen och kolla hockey! -"Ska du verkligen ha leksandskeps och NH-halsduk på dig? Jaa det går fint, jag ser ju Leksand på sportspegeln och NH ser jag ju när det går bra (en gång var tredje år). Det är kul att heja. Heja heja!!

  SvaraRadera
 20. För inte allt för länge sedan spelade NH i kvalet till elitserien.
  En match var tvungen att förläggas till Norrköping pga. melodifetival i rosvalla?
  NH-Björklöven
  Som inbiten hockeynörd tog man tillfället i akt och gick till Himpa för att för en gång skull få se "riktig" hockey.
  Avunden jag kände då, när c:a 1500 tillresta Nyköpingsbor med familj och flagga i högsta hugg hyllade sitt lag sitter faktiskt i än idag.
  Jag minns att jag tänkte " det är ju så här en hockeymatch skall vara"...
  Dåförtiden harvade Hästen i D-serien och var hjälplöst bäst efter Huddinge och Väsby.
  Idag är rollerna lite som ombytta, Hästen är betydligt närmare finrummet än NH, men de är inte där.
  De har samma problem som Nyköping, kräsen/gnällig befolkning i stan.
  MEN intresset finns där, tro inget annat, såväl i Norr som Nyköping.
  Men i ärlighetens namn är kvaliten på div-1 inte tillräcklig.
  Knappt heller i allettan, tyvärr men det är fakta.
  Felpass och strul i spelet tillsammans med halvdana domare gör matchen som underhållning rätt bristfällig. Det är inte gnällisarnas och publikens fel, det är bara så...
  Vi/Ni måste upp ett snäpp i seriesystemet, garanterar att publken och intresset finns därute, slumrar och väntar på "riktig" hockey"

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.