21 december, 2013

Alla vet bäst!

Jag är riktigt imponerad över att det finns så många människor runt om i landet som är så insatta i NHs ekonomi. Så bra insatta att de uttalar sig på diverse forum och i olika bloggkommentarer, och många är rungande eniga om att NHs kapitaltillskott bara är konstgjord andning och att styrelsen borde ta sitt ansvar och avgå. De har verkligen dragit ner Nyköpings Hockey i avgrundshålet och nu återstår endast för råttorna att lämna det sjunkande skeppet. Så många faktafel i alla påståenden att man även som härdad och van slagpåse tar illa vid sig. Men en sak har man lärt sig genom åren, att argumentera mot dessa är lögn i helvete eftersom att de avslutar meningen med att skriva nått i stil med att: ”ok jag ger mig även om jag vet att jag har rätt”. Eller nej, de skulle aldrig ge sig eftersom de så klart vet bäst.

Att folk från andra föreningar sprider massa lögner är en sak, men nu till det som är betydligt allvarligare. Även inom föreningen finns det väldigt många med alldeles för dålig koll på hur det ligger till. Det är inte upprörande eller irriterande, det är faktiskt rent av sorgligt. Folk tror fortfarande att A-laget är boven i dramat, och att dess verksamhet kostar föreningen mer än vad den ger tillbaka, vilket naturligtvis är helt galet. Och att det fortfarande finns folk som skyller den uppkomna situationen på den sittande styrelsen är för mig obegripligt. Jag skriver det igen, väldigt många av de här tråkiga diskussionerna skulle inte  behövts om medlemmarna hade tagit pinnen ur arslet och kommit på våra årsmöten. Hade  vi varit lika många på ett vanligt årsmöte som vi var i onsdags hade nog den här situationen inte ens varit aktuell.

 

Nu till det positiva.

 

Nyköpings Hockey har sedans mötet i onsdags fått flertalet nya sponsorer/samarbetspartners, och de har tillkommit genom att de själva kontaktat NH och vill vara med att hjälpa till på olika sätt. Hittills handlar det om Grönkvists Bygg, Cramo, NERA installationer, Avis, Arkitektkopia och Södermanlands Nyheter är de företag som det handlar om. Tack till Er!

De som varit på stan de senaste dagarna har kunna köpa sin bingolott av några av A-lagets spelare. Genom att synas visar man att man finns.

Nu är det vi som tillsammans skall få detta att fungera och vi har visat att vi VILL göra det, det som fattas är att vi även GÖR det vi vill. Jag har satt in de 4300:- som bloggen spelat  ihop + de 1700 jag röstat för att alla medlemmar ska gå in med. Och jag vet att jag inte är ensam om att skjuta till stålar över det belopp vi röstat fram. Om någon känner att de vill hjälpa klubben men inte är medlem så kan ni sätta in pengar på BG: 5726-40875726-4087 och märk insättningen med ”rädda NH” och ditt namn. Alla belopp är välkomna, stora som små.

Många har kommit med förslag om förändringar och förbättringar men framförallt nya idéer om hur klubben ska öka sina intäkter, och förhoppningsvis kommer flera av dessa att kunna gå igång redan den 3:e när A-laget har sin seriepremiär mot Borlänge.

Nytt intro kommer med största säkerhet kunna beskådas den 3:e, och det ryktas om att A-laget har bidragit till detta genom egna initiativ och finansieringar, vore en stor jävla lögn om jag sa att jag inte var sugen på att det ska dra igång nu! Forza NH!

 /De fega lämnar skeppet, vi andra fortsätter envist att ösa

10 kommentarer:

 1. Lägg ner med tiggarbrev leverera ist.!!!!! Finns ju folk som inte har mat på bordet i jul hjälp dessa ist inge synd om klubben mätta mun efter matsäck och skicka iväg överbetalda som ej levererar ingen social verksamhet! ! God jul .

  SvaraRadera
 2. Hur ligger det till med Anton Karlsson? Flyttar han tillbaka till Karlskoga eller finns det en chans att han stannar? Skulle ju verkligen behövas i allettan.

  SvaraRadera
 3. Han är i Karlskoga nu och försöker spela till sig en plats där. Sen är det upp till honom och BIK Karlskoga att bestämma hur det blir. Skulle han inte ta en plats så finns det en möjlighet att han spelar säsongen ut med NH.

  SvaraRadera
 4. Så härligt när alla är så glada och positiva, så här i jultider...
  God Jul
  / Urban

  SvaraRadera
 5. God jul till alla NH fans, spelare , ledare etc hoppas och tror på en lång och underhållande vårsäsong det känns som vi är på G nu. NH@re

  SvaraRadera
 6. Är denna blogg en officiell NH-blogg? Det låter som på skribenten att han företräder klubben, tackar nya sponsorer och svänger sig med förklaringar till den uppkomna situationen som kanske inte riktigt passar om man inte sitter med i den innersta kretsen av laget, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är ingen officiell blogg. Men jag anser att föreningens ekonomi är ganska öppen för de som tar sig tid att gå på årsmöten och andra sammankomster. De flesta medlemmar går inte på möten o.dyl. och därför sitter man och antar en massa i stället för att få fakta på bordet, vilket är väldigt synd.

   Radera
  2. officiell eller inte. det är en jävligt bra blogg :) skitbra jobb Nicklas!!!

   /tinge

   Radera
 7. Håller med, jättebra blogg, bra jobbat!!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.