18 december, 2013

Rösta på det enda alternativet

Satt och försökte få till en liten text under ett par timmar igår kväll men samtliga ord som kom fram hamnade tillslut i papperskorgen och därmed stod bloggen o-uppdaterad, som vanligt. Jag har självklart min åsikt i den uppkomna situationen men jag tänker inte göra som de flesta andra, det vill säga att jag tänker inte slösa ord åt att hitta någon att hänga för vad som hänt. Eller vänta nu…. Vad som inte hänt kanske är ett bättre ord. Att styrelsen redan i det här skedet dragit i handbromsen måste väl ändå ses som något positivt, att man tar sitt eller rent av vårt ansvar. I 99 fall av 100 kör man vidare och hoppas på att det löser sig under säsongen, men oftast får man i slutändan stå med dumstruten på och skämmas.

 
Det finns tre alternativ men bara ett som är rätt. Alternativ B &C är egentligen inga alternativ som jag ser det. Att försätta föreningen i konkurs är uteslutet. Jag förstår alla föräldrar som är mindre glada över den föreslagna engångskostnaden på 1700:- Speciellt den här tiden på året, men alternativet som en konkurs skulle innebära är betydligt dyrare, om man vill fortsätta med hockey dvs.  Sen finns ju alltid chansen att man får tillbaka pengarna, men då hänger allt på hur det går för A-laget i en alletta och kanske PO och en KS. Och att publiken dyker upp förstås. Tänker på alla man pratat med under säsongen som sagt att jag kommer inte gå på hockey under den tråkiga grundserien, jag kommer efter jul. Till vad kanske man kan fråga sig?

 
Vad en rekonstruktion skulle innebära orkar jag inte gå igenom men att svika dessa sponsorer och medarbetare igen skulle definitivt inte vara hållbart i längden. Och jag är tveksam att de överhuvudtaget skulle gå med på en ackordsuppgörelse. Då skulle kontentan bli alternativ B i alla fall.

 
 
 

 
Det finns en FB-grupp som heter  Rädda Nyköpings Hockey. Här kan alla gå med och ge ett bidrag till NH, även för alla som inte är medlemmar men vill vara med och hjälpa föreningen. Alternativt sätt in en slant på BG 5726-4087 och märk insättningen med ”rädda Nyköpings Hockey” (men för gudsskull invänta kvällens omröstning)

 
Slutligen så avslutar jag min följetong ”Att förvalta en 1000-lapp” och sätter in nuvarande summa som är 4300:- på rädda NH kontot.  Detta förutsatt att alternativ A röstas igenom i kväll förstås.

16 kommentarer:

 1. Stort Nicklas 4300:-!

  Skåne

  SvaraRadera
 2. "...redan i det här skedet dragit i handbromsen..." Tillåt mig småle - efter att ha kört skiten i botten på rekordtid, skapat totalt ointresse kring produkten och dessutom prioriterat att plocka in ett par svindyra förstärkningar under säsongen istället för att omedelbart landa på jorden och börja sanera ekonomin. Nä, för min del är det nu slutbetalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag respekterar din åsikt men delar den inte. NH är i min värld en del av produkten som kallas hockeyettan, ett upplägg som inte uppskattas av någon men som kommer att ändras till kommande säsong. Har svårt att se att styrelsen har skapat ett ointresse, hur menar du? Personligen tycker jag att styrelsen har gjort ett utmärkt jobb med saneringen fram tills nu, men skutan är definitivt på rätt väg. Det går inte att bromsa sig ur ett läge NH var i för ca 2 1/2 år sedan. Hårfina avvägningar avgör dess framtid och nu har vi kommit till ett vägskäl. Upp till oss att välja vilken väg vi skall gå.

   Radera
 3. Mm, Nyköping har väl verkligen försökt att få till intresse för laget genom samarbetet med Lokalsporten? Att ha Tv-intervjuer före, under och efter matcherna är få förunnat. Arbetet med hemsidan kan man ha åsikter om men som vanligt i vår serie är resurserna aldrig tillräckliga.
  Hockeyn på vår nivå har ett jätteproblem och i synnerhet i den sk. Stockholmsregionen. Detta löser vi inte denna eller ens nästa säsong men.. om alla hockeyexperter, på alla nivåer, började engagera sig på den "tråkiga" organisationsnivån där alla beslut tas, på styrelsemöten, årsmöten och dessutom bemödade sig med att lämna in förslag och motioner hur vi vill ha det, ja då kanske vi kan komma nånstans. Att gnälla i korridorer och på gästböcker verkar inte leda speciellt långt, eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Tyvärr är det allt för många som tänker, nu har vi valt styrelse. Vi sätter oss med armarna i kors och ser vad de hittar på....typ. Eller egentligen inte eftersom det är så få som ens bemödar sig att gå på ett års eller medlemsmöte men sitta på nätet och klaga går bra.

   Radera
 4. Tycker det är kanon av styrelsen att som du säger dra i handbromsen redan nu. Däremot tycker jag fortfarande att det inte har gjorts något för att locka mer/ny publik till matcherna.
  Att ta 100:- i inträde i grundserien känns rätt saftigt, speciellt med tanke på att om du vill ha en korv och en läsk så får du hosta upp 40:- till.
  Ganska kännbart för studerande/familjer. Ta det i kombination med att laget spelade riktigt dåligt en lång tid, speciellt på hemmaplan och intresset falnar.

  I mina ögon har inte klubben gjort något för att locka mer publik till matcherna.

  Styrelsen har gjort ett bra jobb som jag ser det med att sanera ekonomin, det man misslyckats med är att skapa ett drag runt hockeyn i stan. Bara att försöka få till någon form av samarbete med NH-support för att få igång någon form av klack igen hade ju kunnat hjälpa om nu NH-support faktist är en supportergrupp för NH.

  Jag hoppas verkligen att alternativ A är det som röstas igenom ikväll o kommer lägga min röst på det alternativet.

  / Tobbe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Det finns ett enormt arbete med att locka folk till NHs matcher och det är sannerligen inte ett enkelt arbete. Samtidigt vore det bra om alla hjälps åt och visst kunde styrelsen bjudit in sina medlemmar och NH Support för att VI tillsammans skulle kunnat lösa det.

   Men som sagt jag vill hellre fokusera på framtiden, det som varit är tyvärr försent att göra nått åt utan det måste man lära sig av. Om vi röstar på A finns det en framtid annars stundar en begravning.

   Radera
  3. Självklart är det framtiden som vi ska fokusera på nu. Jag kan mycket väl ha missat något också men det jag sett förutom Lokalsportens intervjuer före matcherna är väl 1:- matcherna. Kanske ta tillbaka puckracet för att få lite mer saker som händer? Bara tankar givetvis då jag inte vet hur svårt det är att genomföra men lite mer "saker" som händer runt matcherna är nog det jag är ute efter. =)

   Bara att hoppas på att alternativ A är det som röstas igenom ikväll.
   Vi är ett gäng som kommer att åka ner till Sunlight ikväll och lösa medlemsskap på plats vilket ska gå att göra enligt info jag fått. 300:- person eller 500:- familj. Det får man på en avi för att man vill undvika kontanthantering ikväll.

   / Tobbe

   Radera
 5. Lite "of topic" kanske, men Niklas kan du inte luska fram ett spelschema för allettan? Jag räknar ju med att vi spelar där efter nyår ;-)

  / Jonas

  SvaraRadera
 6. Nicklas, Jag satsar hälften av en ny 1000 lapp om vi sätter in "vinsten" vid varje kvartalskifte på NHs konto. Med din skicklighet borde det kunna ge något i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha tack för det. Jag anser att tur varar inte för evigt. Hoppas att NH gör det!

   Radera
 7. Spelordningsmöte på fredag.

  SvaraRadera
 8. Nä...inte i 99 fall av 100, eller ja. Kanske i Nyköping då.
  Det är också kanske dags att inse att ni har för mycket folk anställda kring laget. På såna positioner som många andra föreningar på denna nivå tillsätter mer eller mindre ideellt. Så mycket sponsorpengar som NH drar in ska man inte kunna bränna på ett mediokert lag i Hockeyettan. Ingen PO förra året och med hjärtat i halsgropen precis till Allettan i år. Det går utför...

  SvaraRadera
 9. Vad snackar du om?
  Är du fortfarande full sen igår?
  / urban

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.