12 december, 2013

Klart i C-serien

Hudiksvall
Åker/Strängnäs
Borlänge
Enköping


Här har ni våra kommande motståndare från den andra serien. Efter en snabb titt på lagens rosters ser två av lagen lite extra intressanta ut, men det kommer garanterat bli 14 tuffa matcher för Nyköpings Hockey. Vi får verkligen hoppas att Mälbergs tuffa träning som laget går igenom just nu ger det förväntade resultatet nu när det som mest kommer att behövas.

Lite kort om lagen nu, och en genomgång och tippning av serien kommer så klart senare.

Hudiksvall där vår gamle tränare Fredrik Johansson befinner sig vann serien och har ett bra och brett material att foga över. Två riktigt bra målvakter, dock lite svagare defensivt men offensivt är laget mycket bra. Man har tre producerande femmor som kommer ställa till problem för de flesta lagen i allettan. Definitivt en utmanare om en topp 4 placering. NH anknytning: Freddan Johansson (Tränare), Adam Seydlitz

Åker/Strängnäs är vi säkert många som är nyfikna på. Att laget har en bra offensiv råder inget tvivel om med Blid och Lagerström i spetsen men man ser som vanligt svajiga ut på målvaktssidan och även i defensiven. Målvakten Wahlgren har inte varit säkerheten personifierad hittills den här säsongen men att det finns en hög kapacitet vet vi om. Även defensiven har några höga toppar men saknar bredden enligt mig. Outsider! NH anknytning: Markus Palmberg

Borlänge gjorde en bra grundserie och slutade trea och var endast fem poäng från tvåan Åker/Strängnäs. Jag måste erkänna att jag inte har så bra koll på Borlänge men det finns självklart bra spelare i laget, och det är framförallt offensiven som känns som den starkaste lagdelen. Men jag är lite tveksam till bredden i laget. Tror inte på en PO plats för Borlänge. NH anknytning: Martin Eberhardsson.

Enköping är ett mardrömsmotstånd för NH. Eller har alltid varit kanske jag ska skriva, för i år ser ESK inte lika bra ut på pappret som man brukar. Men det finns klass i laget och där märks inte minst Andreaz Persson, Fredrik Abrahamsson och Magnus Kullerback. Men ESK har tappat en del spets från fjolårets trupp och då tänker jag på Cruseman, Löf och Norman såklart. NH anknytning:  Ingen.
Jag tror att ESK får svårt att ta en plats bland topp4 för en gångs skull.

23 kommentarer:

 1. Jens Jacobs är ju ledig nu. Tänk er honom i NH igen..... Mmmm

  SvaraRadera
 2. Han går väl till Mora, den lilla dalmasen vill nog inte flytta alltför långt!

  //D

  SvaraRadera
 3. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5735586

  Verkar eventuellt inte bli någon alletta i år? Konkurs på g :(

  Bra att man tog in Despo och Höglund i så fall. Sen att skylla på för lite publik är ju för jävligt! Där är det ju en jävligt dåligt lagd budget om den inte håller för att några hundra stannar hemma när laget inte presterar, eller i meningslösa matcher som mot Nacka / Tumba. Vore ju orimligt att budgetera för mer än 600 pers så som det sett ut dom senaste åren.

  SvaraRadera
 4. Men hur gärna går man på en match som i fredags när tränaren säger att dem inte ens vill spela den?
  Dem krakar som gick dit i alla fall fick se NH spela halva laget i gymmet...att dem sedan bytte laghalva efter halva matchen spelar mindre roll.
  Man måste nog tänka till lite..

  SvaraRadera
 5. Medlem som man är får man väl lov att betala 1700 SEK enligt vad Lokalsporten skriver. Inget konstigt med det. Nedskrivning eller konkurs är inget alternativ om man ska behålla trovärdigheten mot leverantörerna. Problemet verkar ju vara budgeten. "Gå på årsmötens", brukar någon skriva här i kommentarerna. "Skulle jag gärna göra", svarar jag, "om jag bara bodde inom rimligt avstånd så." Ni som har varit där. Vad har gått åt skogen i budgeten egentligen? 200 pers*100 SEK*27 omgångar=540.000. Mycket pengar, men 1700 SEK per medlem? Måste finnas mer orsaker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår vad du menar "bokmånglaren", men vi har väl ändå bara haft 14 hemmamatcher? (eller 12 där man betalat) så din beräkning borde väl vara 200*100*14= 280000 / 1700:- blir typ 165 medlemmar?

   Tror oxå det finns fler orsaker, men tyvärr är jag inte medlem så jag borde och kan inte kräva att få veta något utan borde skämmas istället

   Sen kan ju alla som gör anonyma inlägg skriva under med en signatur för ökad trovärdighet som Niklas och Gustaf tidigare skrivit

   / Jonas

   Radera
 6. Varför finns inte alternativet att försöka bryta med alla dyra spelare och sedan köra med det man har? man kan ju inte åka ur Div1 från allettan!
  Jag har undrat hela säsongen hur man kunnat ha råd med denna trupp och som grädde på moset kom ju Höglund och Despo. Risken var nog iofs. stor att man skulle ha missat allettan utan dem...man var väl tvungen att chansa där.

  SvaraRadera
 7. Fel räknat av mig ovan. Hälften är ju bortamatcher, så tappet är mindre. 200 pers per match är en väl tilltagen gissning.

  SvaraRadera
 8. Får inte ihop det. Det stämmer inte. Det ligger en hund begraven.
  Allt positivt snack, värvningarna och så pang bom det här. Det är ju inge jättesummor det handlar om heller, utan pengar man borde kunna tjäna in med en lyckad alletta och garanterat med en kvalserieplats.
  Har Wirf tröttnat och vill testa medlemmarna? Tog det längre tid och var svårare än han trott?

  Jag tror att alternativ ett kommer att röstas igenom. Men jag är mycket tveksam till att övriga medlemmar kommer att acceptera beslutet och betala in pengarna.

  SvaraRadera
 9. Konstigt att detta kommer nu samtidigt som alla börjar undra vaf mjukisställen och värmeställen är. Kan det vara så att detta görs för att kunna betala dom, så att det blir lite lugnt i föräldralägret? Men frågar kvarstår ändå, hur kunde budgeten slå så fel? Kan dom inte räkna eller vad är problemet?
  / urban

  SvaraRadera
 10. Det ligger ingen hund begraven här det är det som är grejen. Vi har en seriös styrelse det är det som är grejen. Man kan fortsätta som det ser ut nu och hoppas på att pengarna trillar in via allettan och ev. play-off. Det hade tidigare styrelser säkerligen gjort. Då hade man fått fodringar från leverantörer när man inte kunnat betala sina räkningar, vilket tidigare styrelser har hållit på med i evigheter.

  Vad man nu gör är att dra i handbromsen ytterst tidigt. Man gör en väldigt seriös och framför allt demokratisk åtgärd. Kallar alla medlemmar till omröstning hur man ska göra i fallet. Alla medlemmar får göra sin röst hörd.

  Läser man pdf:en på nykopingshockey.se så blir man än mer övertygad om att styrelsen är mycket professionell. Man säger klart och tydligt att man vill inte låta någon annan än klubben själv (som är alla medlemmar, glöm inte det) stå för uppkomna kostnader utan röstar om medlemmarna vill betala de 1700:- per familj/enskild medlem som krävs för att:

  Klara nästa år elitlicens, ungdomscupen, 2014 samt att kunna betala sina fakturor.

  Som sagt mycket professionelt gjort av styrelsen eller rättare sagt som en styrelse ska agera och inte som tidigare styrelse har agerat!!!

  SvaraRadera
 11. Då pdf:en som refereras till i Franks inlägg ovan var väl gömd, lägger jag ut den här. http://www.nykopingshockey.se/teamdata/files/9123/Extra%20medlemsm%C3%B6te%20Nyk%C3%B6pings%20Hockey%20December%202013.pdf

  SvaraRadera
 12. Puuh, vad trött jag blir på Aftonbla.....nej jag menar SN:s hysteri att sätta smaskiga negativa rubriker i händerna på de negativa personerna i kommentatorsfälten på www.sn.se

  / Jonas

  SvaraRadera
 13. Jag är mållös. Efter lite efterforskande så verkar det ändå inte vara helt kört men väldigt tufft. Styrelsen måste, och kommer såklart, redogöra för vad som hänt och vad vi kan förvänta oss framöver. Punkt 1 är ju det enda rimliga, rekonstruktion ser ju inte bra ut och ett ganska dåligt avstamp för fortsättningen.

  Med det sagt så finns det säkert en del föräldrar som är nöjda med ungdomshockeyn. Därför kan jag inte nog understryka vikten av att alla medlemmar som läser här går dit och röstar för första eller andra förslaget. Jag gissar att man kan få med 60-70% av medlemmarna på detta. Resterande ska nog gå att få fram av de få välvilliga sponsorer som finns kvar om det behövs.

  Tyvärr är jag i utlandet och det här lade minst sagt lite sorti över värmen och avkopplingen men ställer gladeligen upp på att skänka de 1700:- ävensom likviditeten är sådär inför julen även här.

  OBS! Brukar du läsa här och gå på matcherna men inte är medlem så gå med i samband med att du dyker upp på mötet eller så att du kan rösta och förhoppningsvis pynta in pengarna som behövs.

  Trots allt är det ett supporterforum och alternativ 1 är väl det enda som känns ok då vi kan visa att vi fixar det från våra egna led och inte behöva stå med tiggarmössan ännu en gång. Det skulle ge ett styrkebesked gentemot uppfattningen att NH är en offerförening.

  "Vi gör det själva!"

  /Gustaf

  SvaraRadera
 14. En bra sak vore ju om alla sponsorer betalar in vad de ska, eller hur Gustaf ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utveckla, herr anonym?

   /Gustaf

   Radera
  2. Vad jag menar är : Enligt vad jag luskat fram så finns det tydligen sponsorer som inte gjort rätt för sig = betalt vad de ska.

   Om det nu stämmer, så varför finns dessa kvar med reklam i hallen/på isen, hade jag setat på behörig plats, hade jag sett till att dessa försvunnit, och bearbetat andra ev. sponsorer till att ta över denna plats.

   Det var vad jag menade..

   Radera
 15. Är det inte så att höglund och Despo betalas av en sponsor?
  Hoppas nu att klubben får ordning på detta.

  Skåne

  SvaraRadera
 16. Lite reflektioner:

  Problemet som jag ser det är att om vi tar spår A är att vi kommer bränna en hel del föräldrar till pojk/juniorlagen som kan ta sina lirare till andra föreningar i närområdet. Alternativ B så bränner vi stora samarbetspartners i en väldigt liten stad.

  Positiva med A är att vi visar utåt att vi inte är en tiggarförening medan B cementerar oss som just detta.

  Oavsett så är det två "gisslan"-situationer där vi antingen offrar några föräldrars förtroende eller näringslivets. I praktiken går A ut på att alla vi som är medlemmar kommer få en inbetalningsavi på 1700:- med väldigt kort förfallodatum. Betalar man inte så utesluts man. Eftersom man måste vara medlem i NH för att lira puck så får detta såklart konsekvenser om hockeyföräldrar inte pyntar.

  /Gustaf

  SvaraRadera
 17. Vi får inte glömma bort att det handlar om kapitaltillskott, och klubbens ambition enligt vad dom skrivit är att dessa skall betalas tillbaka, förhoppningsvis innan säsongen är slut. Dvs så är det pengar klubben lånar av sina medlemmar för att få en likviditet i klubben, vilket det alltid har varit problem med.
  Tycker det är ett vettigt förslag, om det är det som behövs för att klubben skall räddas. Men med detta följer också att styrelsen verkligen visar vart alla pengar tagit vägen, annars är risken stor att vi snart sitter här igen
  / urban

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra komplettering där Urban!

   Måste också korrigera mitt ABC som blev 1,2,3 men jag hoppas det gick fram ändå.

   Dessutom så är jag inte säker på att det behöver vara kort förfallodatum på avin men rent pragmatiskt så borde det se ut så.

   Klubben behöver bara komma över de 300k som ska amorteras för att kunna betala tillbaka, då detta kan gå in under det som klubben förpliktigat mot sig själva; nämligen att återinvestera överskottet efter amorteringen i föreningens verksamhet. Att rädda klubben torde gå in där, milt sagt.

   /Gustaf

   Radera
 18. Som Gustaf skrev: "Vi gör det själva" !!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.