08 december, 2013

Match 26 av 27

Tumba på hemmaplan borde innebära en säkrad plats i allettan, men som jag var inne på tidigare så tror jag att det ordnar sig även vid en eventuell förlust. Men en förlust för NH skulle innebära att det självförtroende man byggt upp sedan bortamatchen mot Väsby försvinner ner i tomma intet. Som alla vet så tar det tid at bygga upp ett bra självförtroende men det går oerhört fort att rasera det samma. IFK Tumba utklassade Wings i förra omgången och för två omgångar sedan slog man överraskande Vallentuna som desperat jagar den där åtrovärda fjärdeplatsen. Ett lag som har bra form och som gillar att jaga spelvändningar och som dessutom har en grym målvakt som det gäller för NH att få hål på så fort det bara går i eftermiddag. På sjuk och skadelistan i hemmalaget finns i skrivande stund endast Kim, Max och Markus Andersson, den senare är sjuk medans Kim och Max fortfarande dras med skador. Där har vi förutsättningarna hos hemmalaget.

Självklart tror jag på hemmavinst och förhoppningsvis en ganska klar sådan. Jag gissar på 5-1 till Nyköping och det skulle i alla fall jag vara väldigt nöjd med. Målskyttarna då?

Gissar på Enlund, Bröms, Höglund och Despo x2

**********

Att förvalta en 1000-lapp

Tror att Visby/Roma hjälper NH när man i jakten om förstaplatsen vinner mot Vallentuna, samtidigt som Enköping säkrar sin allettanplats genom att bortaslå Tierp i eftermiddag. En spännande match förövrigt där femman i tabellen tar emot fyran och endast tre poäng skiljer lagen åt. Efter dagens spel finns det 4400:- kvar i kassan.

13 kommentarer:

 1. Frågade på lokalsportens sändning sist vart Casper är och fick svaret att han blivit kickad till J-20. Stämmer detta? Tycker han skött sig bra i A-laget?

  Kommer Mälberg ge några juniorer (forwards) chansen något mer i A-laget för att få ihop till 4a kedjor? Eller kör han hellre med 3 femmor när någon är sjuk än att chansa med junisar?

  Tycker personligen Robin Grönqvist är perfekt grovjobbare att ta in i 4e som sliter hårt och åker mycket skridskor. Sen kan nog Felix Lundqvist & Marcus Kjellberg vara värda att pröva lite mer kanske kan få chansen nästa år om dom får några inhopp i år??

  Vad tycker ni andra om årets junisar?

  SvaraRadera
 2. NH vill spela med sex backar och förmodligen anser Mälberg att Casper inte är bland de sex eller ens 7:a. Vi får se i dag om man använder sig av endast A-lagsspelare eller om man lånar in från J20. Håller med dig om att Grönqvist borde vara den som ligger närmast till hands att få chansen i A-laget.

  J20 började sin serie strålande men har tappat konceptet nu och spelar väldigt ojämnt. Höga toppar och djupa dalar tyvärr. Sen har man haft skadebekymmer och tex Fredrik Emsjö har ju inte spelat alls i år, och det är en spelare som kanske hade varit den som låg bäst till att få köra med A-laget......

  SvaraRadera
 3. Okay, hur gör man med dom 2 platserna som blir över om man bara kör med 3 backpar? Blir det en extra back och en extra forward som bara går in vid skador eller som avlastning eller hur brukar man göra?

  Frågade även om skadorna under sändningen och fick svar på alla utom Qvarnström som varken Martin eller Lillen visste vad som va fel på eller när han blir frisk. Vet du något om honom och hans skada?

  Var det Emsjö som blev fult tacklad? Eller vad har hänt med honom?

  SvaraRadera
 4. Eftersom det verkar som om att Palmberg ska ersättas så slå en pling till Nordsröm om han nu missar AE. "Hej, vad sägs om att vara med om att kvala till AS i vår?". Typ. Finns fler godbitar därute såklart.

  /G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller Fredrik Näslund. Är han klar med studierna? Ja menar Falu IF! är väl inget lag att spela i.....

   / Jonas

   Radera
 5. Jag tycker man skulle lyfta upp Despo till 1:a linan igen, tillsammans med Bröms och Lindhlom. Mest för att få igång poänggörandet och öka självförtroendet hos honom. Höglund kommer fortsätta att producera även om han spelar med Lehmann och Mackan, var så säkra.
  Fast nu är ju inte jag någon tränare och har aldrig sett en träning. Så jag litar på att Mälberg gör det rätta.

  / Jonas

  SvaraRadera
 6. Trodde att vi skulle ha minst lika mycket nytta av Despo som Höglund, tyvärr har han set lite loj ut. Nu kommer ingen undkomma Mälbergs furiösa två veckors träning. I Åker fick man väl en klapp på axeln och fri tillgång av prinskorv under uppehållet efter GS.

  /G

  SvaraRadera
 7. Har tyckt mig se att de finns mycket i despo..Tycker inte han har sett loj ut ska jag säga. Finns mycket bara det att det verkar inte komma ut/fel kedja..

  BRåkarnn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att det finns mycket i Despo men med tanke på vilka han lirar med så kan det aldrig vara förklaringen, d.v.s omgivningen. Om det är någon spelare i ettan som ska kunna spela bra oavsett omgivning så är det despo. Alternativ är att han inte har lika enkelt att komma in i spelsättet.

   /G

   Radera
 8. Är det någon som vet hur det är med dem skadade spelarna. Kim Eriksson, Max Qvarnström och Johan Eriksson. Är dem med från Allettanstarten eller är det långtidsskador?

  SvaraRadera
 9. Skulle vilja se laget så här:
  1. Bröms, Bjuhr, Despo
  2. Lehman, Andersson, Höglund
  3. Crippa, Löf, Enlund
  4. Thim, Sallhag, Grönqvist

  Sen går så klart Kim & Qvarnström in i 4e om dom är hela..
  1. Ge Despo mer tid att komma in i det.
  2. Tycker kedjan med Andersson, Höglund och Lehman va grym så rör inte på den.
  3. Behövs en center i 3e!!!
  4. Thim är min hjälte han är den som gör matcherna värda att se trots att spelet inte alltid är så mycket att hänga i julgranen :)

  SvaraRadera
 10. Tycker bara man kan byta plats på Höglund och despo. Annars gillar jag uppställningen. 3:e linan är helt underbar enligt mig, och Crippa o bröms hittar varandra riktigt bra. Så sära inte på dem tack!

  D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tredjelinan är grymt skön att se på. Alla bara kör, lirar rakt och ser till att spelet förläggs i offensiv zon.

   /G

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.