04 oktober, 2013

Ditt lag definerat i harmoni del 2

....och här kommer överiga fem! Åter vill jag påminna om att länkarna inte fungerar så bra på vissa smartphones. Om det är bloggverktyget eller läsarna som är boven i dramat vet jag ej.


Tumba: Britney spears - "Work bitch"


Ja, Tumba få jobba ordentligt om man ska ha någon chans att vara med och leka på den här nivån ett tag till. Det är faktiskt det enda som finns, att laget jobbar för varandra och inte att unga spelare siktar på en förflyttning till Huddinge eller annan förening som kan fungera som språngbräda. Tyvärr så tror jag inte att det spelar någon roll hur mycket man jobbar, det blir inga perks för det även om Brittan säger annat.


Hammarby: Tove lo - "Habits"


Det krävs mycket för att döva smärtan från fornstora dagar. Hammarby framstår inte på något sätt som en hockeyföreningen som fakstisk besitter ett gäng, om än historiska, SM-guld. Istället har man blivit något av varumärkets svarta får. Visst är det en imponerande resa som man gjort i seriesystemet med eldsjälar som ställt upp för föreningen. Här tar dock resan slut och verkligheten kommer ikapp. Bajenfans har nästan tiotusentalet medlemar men likväl så får man vara glada om man har över hundra personer mot de mer beskedliga mostånden i hockeyn. I konkurrens med övriga sektioner så står man sig slätt, dessutom tillhandahåller inte Stockholm några större förutsättningar när det kommer till faciliter. Det visade om inte annat den flyttade hemmamatchen till Huddinge ishall. Stockholm, sponsorer och supportrar till trots, här finns inte underlag för att avancera längre.


Nyköping: Purity ring - "Fine Shrine"


 En melankolisk berättelse om ett förhålland i ett besvärligt läge. Kärleken med de sår som uppståt när de engagerade vakat över den fallna, lokala, storheten. Kvalen till Elitserien i färskt minne förbyts mot en lång väntan med ökenvandring på hockeyns bakgård. I slutet av denna berättelse finns hoppet om en upprättning i ny skrud, vad det innebär är inte klart men likt det drömlika scenario i videon ovan så är det en väldig stark dröm som driver föreningen att fortsätta.


Vallentuna:  Laleh - "Live tomorrow"


Vad som väntar Vallentuna i framtiden är svårt att sia om. Man fortsätter med satsningar men tycks aldrig riktigt göra något som påminner om ett lyft.  Ett lyft mot den då betydligt bredare Allsvenskan som man bekantade sig i som ännu finns kvar i minnet. Men just nu lever man där man är och väntar inte på morgondagen.


Wings: Kate boy - "Northern Lights"



"And everything we touch, it turn, turns to gold, never ever let go", en kärlekssång till Almtuna och även Djurgården. När dessa är inblandade så kan Wings lyfta rejält och vara med i absoluta toppen. Orosmomentet på horisonten är att just Almtuna riskerar att bli en rival framöver och i den moderna hockeyn så kommer varken spelarlån eller "99ers", vara tillräckligt för spå en framtid av framgång. Här kan såklart saker förändras men det kräver mer möjligheter och resurser än vad föreningen besitter för tillfället.

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.