27 oktober, 2013

Visby/Roma kommer på besök


J20 åkte på en rejäl smäll igår kväll mot Nynäshamn. Förlustsiffrorna skrevs till 6-3 men NH var aldrig riktigt med i matchen och förlusten var rättvis om mina källor skvallrar rätt. Eftersom NH var det enda av topplagen som förlorade igår innebär det att NH tappar emot Almtuna och Huddinge i serien. Fyra poäng skiljer nu lagen åt.

**********

I eftermiddag vankas det hockeygodis i Stora Hallen. Visby/Roma som nästan alltid bjuder upp till dans lär vara rejält revanschsugna efter poängtappet i fredags mot Nacka. Nyköping borde ha ett gott självförtroende efter att ha spelat bra uppe i Märsta tidigare i veckan och vunnit mot serietvåan efter straffar. Fråga är hur det står till med gästernas självförtroende?

En väldigt svårtippad match men känslan säger att NH är lite på ”G” och att fler och fler spelare börjar hitta rätt i banan och formen hos flertalet spelare pekar åt rätt håll, om än dock lite svagt. Dahlbom gör det bra i kassen och det enda frågetecknet är vilka backar som är tillgängliga i eftermiddag? Varken Eklund eller Eriksson tränade igår och borde med andra ord vara tveksamma till att medverka i dag. Jidskog lär inte vara med ännu så Dahlbom kommer stå.

Hos gästerna saknades Joseph Devin och Andreas Olofsson i fredags men hur det ser ut i dag har jag inte en aning om.

Tänkt på att matchen börjar kl 15.00!


**********

Det ryktas om att en klack skall försöka höja temperaturen i Stora Hallen. Ett saknat inslag i Nyköpings hockeyvärld på senare tiden. En klack är inte bara en sjätte utespelare utan den hjälper även till att höja upplevelsen för övrig publik som inte är på ståplats, även spelare och ledare uppskattar en klack mycket mer än de flesta tror. Självklart styrs klacken av antalet deltagare, ju fler desto bättre är en enkel ekvation. Kvantitet går före kvalitet i de flesta fall. Tänk en fullsatt ståplats i derbyt på onsdag? Vore definitivt en extra dimension till en redan på förhand rolig hockeymatch. Min vädjan blir således, slut upp på ståplats i eftermiddag och ge laget ditt engagemang för det är grabbarna värda.

**********

Att förvalta en 1000-lapp


Efter dagens spel finns 1000-lappen kvar på kontot. Jag tror på tre bortavinster och jag måste erkänna att jag var väldigt sugen på att lägga till NH på kupongen. Men så blev det inte. Här är eftermiddagens spel:
 

7 kommentarer:

 1. Inga planer på ett nytt intro?

  SvaraRadera
 2. ståplats...... beror nog väldigt mycket vem som tar tag i "takt pinnen" och vilka som sluter upp.

  SvaraRadera
 3. Det skulle vara roligt om klacken vaknade till liv. Jag kommer till ståplats om det dyker upp folk där. LÄTT! Vi kör dagens match som träningsmatch inför onsdag. På onsdag är det full uppslutning som gäller. Inget moment 22 utan var och en tar initiativ. Gå upp och hjälp till att höja stämningen. Det blir roligare så!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha lite kul att du skriver att du kommer om någon annan kommer för att i nästa mening skriva att alla ska ta initiativ, Men jag förstår vad du menar :-)

   Radera
 4. Kul att lite junisar fick chansen :)

  SvaraRadera
 5. Ja klacken är enormt viktigt för stämningen! Hoppas att klubben kan hjälpa till lite, tror inte klubben förstår hur viktigt det är för att locka publik. Ska man fylla hallen lär "evenemanget" höjas några steg, hockeyn är det inget fel på.

  SvaraRadera
 6. Klack jo visst kan det va skoj men det är väl en skara på ca 15 st som står där och skriker sig hesa.. Sen i andra ja då kanske de är en hand full personer som står där. Är själv med och står och sjunger det är jävligt kul med klack absolut och hoppas det kan bli lite drag=)..

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.