13 oktober, 2013

Första perioden är avklarad

Första rundan avklarad och två återstår av grundserien, eller transportsträckan som en del vill kalla den. Nyköpings Hockey har gjort det ok, varken mer eller mindre tycker jag. Man har blandat väldigt bra prestationer men rent dåliga och man har ofta blandat dessa i samma match om ni förstår vad jag menar. Men det är mycket som pekar på att det går åt rätt håll nu när vi drar igång runda nummer två.

Två lag har gjort det väldigt bra i Div1D. Huddinge och Wings. Inget av dessa lag har hittills förlorat efter 60 spelade minuter, vilket är imponerande. Ett lag har inte riktigt kommit upp till den standarden man kan förvänta sig (förutom NH) enligt mig och det är Visby/Roma som detta till trotts ligger trea, en poäng före NH. Laget har bara förlorat en match efter full tid, det var hemma mot just NH. Annars tycker jag att det ser ut som det ska göra i tabellen. Typ!

Vad ska man tro om eftermiddagens match mot Väsby då? En sak är säker, Väsby kommer inte vara så naiva som man var i premiären när man förlorade med 8-0 hemma mot NH. Ett mer defensivt Väsby är att vänta i dag, det är jag säker på. Och det borde borga för en jämnare match än senast, även om jag har svårt att se Väsby ta med sig några poäng från Nyköping.

Nyköpings Hockey är i det närmaste skade och sjukdomsfritt, det enda frågetecknet är om Backholm är frisk eller inte. Det borde innebära att man har samma lag som senast mot Nacka med en ändring. Christopher Lundqvist månadslånga kontrakt har gått ut och NH väljer att inte förlänga med Lundqvist.

Hur slutar matchen?
Jag gissar på att det blir en jämn match där NH har mycket puck och där Väsby backar hem och väntar på lägen att ställa om. Kan NH vårda pucken och inte tappa den på ”fel” ställen så kommer Väsby få det jobbigt och matchen kan bli en behaglig resa för hemmalaget, men samtidigt så har Väsby en betydligt bättre spets i sin trupp än vad till exempel Nacka har så det gäller att NH är noggranna i vad man gör.

Jag gissar att matchen slutar 5-2 till NH och målskyttar blir Löf, Palmberg, Bjuhr, Eklund och Sallhag.

**********

J20 har en svår uppgift i kväll när man beger sig till Uppsala för att spela en tidig seriefinal mot Almtuna. Skall Nyköping befästa sin serieledning eller tappar man den?


J18 spelar en tidig förmiddagsmatch mot Gnesta. J18 har inlett trevande i sitt seriespel där man har vunnit på straffar över Visby/Roma och förlorat mot Åker/Strängnäs. Nu är det dags för första trepoängaren i derbyt! 11.30 börjar matchen och du kan se den på http://livearena.com

/Svampskogen

3 kommentarer:

 1. Vore roligt att veta varför Mälberg verkar ha vänt på kedjorna så 4e linan är vad man kan tro 1 och 3e är som 2a å så vidare :S Inte för att det spelar någon roll när man ändå rullar på alla 4a så blir det ju ungefär samma istid. Men vore kul att veta..

  Hoppas på 8-0 igen ikväll ;) hehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. skulle tro att det är så Bröms och grabbarna möter deras "sämsta" femma, men jag kan ha fel...

   Radera
 2. Fy fan vilken härlig vändning det blev denna kväll=).. Men vad sysslar en karl som enström med??.
  Härligt NH..

  // Bråkarn

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.