13 oktober, 2013

Palmberg såg till att NH vände mot Väsby


Slaktarn sa till mig efter matchen att det kändes som att man var tillbaka på ruta ett igen efter första perioden.  Jag är beredd att skriva under på det. Men som tur är så visade laget att man inte riktigt är på ruta ett, utan att man kan vända ett underläge till seger genom att göra det man ska i en period. Mot lag som Väsby räcker det, även om det var på det där berömda håret i kväll.

Inte mycket stämde i första, eller nästan inget stämde i första. I andra såg det aningen bättre ut fram tills 0-2 målet kom. Sen blev det bättre trots att avsluten var alldeles för få och när man väl tog avsluten så var det en fot i vägen eller en klubba eller en målvakt. Inte ens när Bjuhr hade öppen kasse så blev det mål. Faktiskt bra gjort att få pucken över från 30 cm avstånd. Men något hände med laget mellan andra och tredjeperioden. Man började göra skitjobbet framför Väsbys mål, man tog avslut trots att man inte hade öppen kasse att lägga in pucken i. Och man vände och själv var jag aldrig riktigt nervös i slutet. Eller jag ska vara ärlig. Jag var sjukt orolig för det kändes som att det var minst 10 vitklädda spelare i NHs zon sista minuten. Men man redde ut stormen och tog tre viktiga poäng och ökade avståndet till Vallentuna till sju poäng. Sexpoängsmatch att vänta på onsdag med andra ord.

Glädjande att Markus Palmberg gör många poäng. Han var inblandad i samtliga NHs mål denna afton och Adam Thims glädje när han styr in 3-2 går inte att ta miste på. Tre poäng som ingen kan ta ifrån NH. Även om 2-1 målet var väldigt misstänkt offsideläge.
Norbergs målform håller i sig. En intränad variant på kvitteringsmålet.

Tålamod är fortfarande nyckelordet i Nyköpings lägret. Man tränar sjukt bra men det låser sig på match. När det väl släpper på matcherna kommer det bli bra. Det känns så i alla fall.

**********

J20 föll stort i Uppsala. 13-4 mot Almtuna i seriefinalen vittnar om klasskillnad. Bara att ta lärdom och börja om.

Värre känns J18s andra raka derbyförlust. Idag var Gnesta på besök och tog med sig samtliga poäng hem. 1-3  slutade matchen och NH ligger nu på en sjundeplats i tabellen.

**********

Det blev inget tips från mig idag. Hittade inte någon match som kändes spelbar. Men jag letar vidare på onsdag.

**********

Övriga resultat:

Hammarby – Visby/Roma 2-6
Ganska väntade siffror när Visby drygar ut avståndet nedåt i tabellen. Hammarby får dock känna flåset av Gnesta.

Huddinge – Tumba 8-0
Inget snack här när suveräna Huddinge planenligt kör över Tumba. Hur länge ska Huddinge vara obesegrade? Man möter Nacka i nästa omgång så ett tag till lär det hålla i sig.


Wings – Vallentuna 2-1
Jämnt när Wings vinner efter att ha vänt i sista perioden. Bra för NH dåligt för D-serien. Vallentuna är piskat att vinna mot NH på onsdag för att inte tappa allt för mycket mark.


Gnesta – Nacka 3-1
Nacka hade målmässigt häng tills Gnesta avgör med mål i tom bur. Viktigt för Gnesta som därmed klättrar förbi Tumba och bara har en pinne upp till Hammarby på sjundeplats. Forza!

3 kommentarer:

 1. Dags för nego-Langbrandt att skuta skriva referat för NH i fortsättningen på SN. I övrigt verkar det vara Gnesta som gäller i hockeyn på SN:s redaktion. Dags för Brunelius att ta över.

  /G

  /G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är ngn förvånad? Dagarna som prenumerant på SN börjar gå mot sitt slut!

   Radera
 2. Härligt att se NH lyckas vända spelet. Förra året när matchbilden var oförändrad efter två perioder lyckades dom inte få till en ändring. Men nu när spelarna börjar känna trygghet i spelet och tror på spelidén så kommer NH med någon/några nya topp spelare komma långt denna säsong.

  E

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.