04 januari, 2013

C mot D och goda nyheter


I kväll är det dags för C & D lagen att mäta sina styrkor mot varandra. Vilken serie är egentligen den bättre? Det råder delade meningar om detta och snart får vi i alla fall en liten fingervisning om hur det ligger till. De båda seriesegrarna börjar på hemmaplan och jag tror faktiskt på två hyffsat jämna matcher i kväll.

Huddinge möter Falu IF, seriesegraren från C-serien och jag tror på en mycket jämn kamp uppe i Lugnets Ishall. Två lag med offensiven som sina största hot. Falun ses som favoriter i den matchen, i alla fall av väldigt många förståsigpåare. Jag är inte av samma uppfattning dock. Huddinge har allt att vinna och all press ligger på hemmalaget. Ska Falun infria många experters förväntningar är en sån här match en ”måste match” att vinna vilket jag tror kan bli tufft för Falun. Lyckas Huddinge hålla koll på Faluns första lina så tror jag att man även lyckas ta med sig tre poäng hem. Men det är i ärlighetens namn lättare sagt än gjort att stoppa Näslund och co.

Den andra matchen spelas på Gotland där Visby/Roma gästas av Enköping. Ett Enköping som jag tycker är en bra värdemätare för V/R. Som jag redan varit inne på så är Enköping väldigt svåra att möta, men jag tror ändå att hemmalaget, som förstärkt med Hedlund kommer att vinna matchen. Tyngden, farten och hemmaplan kommer att bli avgörande. Hedlund kommer att spela med 99 på ryggen och där är det upp till bevis som gäller. Hans sejour i Åker blev inte så lyckad och det här kan vara nytändningen som han så väl behöver. Dock finns det risk att ringrosten kan lysa igenom då jag inte tror att något av lagen har träningsmatchat under uppehållet.  Spännande!

**********
 
Nyköping åker som bekant till Enköping på söndag för andra rundan i AE Mellan. Och för alla oss som inte kan sa sig till bahcohallen så har jag mycket goda nyheter. Lokalsporten.se har för avsikt att sända matchen live på webben. Det finns dock en hake. Man vet i dagsläget inte om det finns uppkoppling som räcker till. Det är bara att hålla tummarna.

**********

Att förvalta en 1000-lapp


Kvällens Div1 matcher är ganska svårtippade som vanligt. Jag försöker ändå mig på en trippel.

Falu IF – Huddinge 2 (2,65) Se ovan.
Valbo – Borlänge 2 (1,75) Borlänge är bättre och ska vinna här.
Vimmerby – Olofström 2 (2,00) Visserligen träningsmatch men inte var VH så bra? OIK förlorade senast men tar revansch nu!

Totalt odds: 9,28 x 200:- Ev utdelning: 1855:- Kvar i kassan efter dagens spel: 1100:-

2 kommentarer:

  1. Vore sjukt roligt om dom kunde sända den =)

    SvaraRadera
  2. Vore ju helt toppen! Saknar även livevisningar från hemmamatcherna. Nog för att jag har säsongskort, men om man skulle bli sjuk någon gång hade det varit en bra alternativ. Alltid attraktivt för bortasupportrar också, speciellt i allettan kan jag tänka mig. Kunde även ingå i säsongskorten nästa år? Bara en tanke! :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.