14 januari, 2013

Hudik utklassade Nyköping


Jag glömde bort en sak jag ville ta upp efter matchen igår. Nyköping vann ju den viktiga matchen men Hudik vann livebloggmatchen med utklassningssiffror. 10-0 minst i den fighten. Resultatet baserar jag inte på vad som skrevs i själva matchreferatet utan verktyget som används i själva livebloggen. Södermanlandsnyheter använder sig av sin vanliga blogg när det ska liverapporteras medan helahalsingland.se använder sig av ”coveritlive” som ger ett litet irriterande ljud av sig när det uppdateras. Den stora skillnaden är att texten på F5-knappen fortfarande är intakt efter matchen. På ”coveritlive” uppdateras alltså automatiskt vilket är enormt mycket bättre än att manuellt behöva uppdatera.

Det betyder även att det är lättare för den som livebloggar att snabbt kunna ge små inlägg om vad som händer på isen. Tex när det när något lag anfaller så kan det se ut som följer: (texten är från matchen igår.)

17.38 Christina:

Nyköping tar pucket och åker upp i HHC zon

17.39 Christina:

Tornberg försökte sig på ett anfall köksvägen, men blev inte farligt.

En annan funktion som coveritlive har är att man kan ställa frågor till bloggaren. Ett bra och roligt verktyg om man undrar över något eller bara vill göra ett litet inflik i matchrapporten.

Så härmed ber jag någon på sportredaktionen på SN att kolla över möjligheten att liveblogga via coveritlive, både för er egen del men även för oss som följer livebloggen. Skulle vara enormt mycket mer uppskattat, även om jag uppskattar den som den är idag så kan det bli mycket, mycket bättre.

5 kommentarer:

 1. Jag instämmer till 100 %. Cover it live är bra att följa och det är avsett för just det endamålet.

  SvaraRadera
 2. Precis kanonbra. Följde Lindlövens live blogg (även det cover it). Verkar vara det som gäller nu för tiden och som du skrev kul att kunna chatta och fråga saker..men tror inte SN kommer fatta det. Samma sak som dom inte fattar att det är smidigt att kunna kommentera artiklarna med sitt facebook konto som på aftonbladet.

  SvaraRadera
 3. Jag satt bredvid Christina en stund...vi kan ta det sen..

  L1

  SvaraRadera
 4. Jepp, jag instämmer till fullo. Och vi (ledningen snarare) kollar efter lämpligt liveverktyg. Har själv jobbat i coveritlive och andra snabba tjänster och gillar det. Det är inte bara tungrott att läsa och följa en liverapport som i vår nuvarande blogg, det är långsamt att jobba i också när man ska lajva. Dessutom ett bra debattverktyg också med chatt samtidigt som matchen pågår. Så, det är saker på gång, snart, hoppas jag.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.