31 januari, 2013

Jag föstår om ni tvivlar. Det gjorde jag med!


För det första måste jag påpeka att jag förstår att alla ni normala personer börjar tvivla på om NH ska kunna vända den här trenden när till och med jag, den obotliga optimisten börjar tvivla. Igår var det tvärkört för NH, men i kväll finns chansen ännu. Låt mig börja med att spekulera lite.

Anta att NH vinner borta mot Lindlöven och att Huddinge gör sitt ”jobb” mot Åker på söndag. Då skiljer det en poäng mellan NH och Åker. I samma omgång lär Enköping inte tappa poäng borta mot Falun.

I nästa runda möts Åker och Enköping. Något eller båda lagen kommer tappa poäng. NH har Hudik hemma. Tufft men inte omöjligt.

Rundan därpå har NH Falun hemma samtidigt som Åker tar emot Visby och Enköping tar emot Hudik. Två ovissa matcher men kan Visby hjälpa Nyköping? Kanske!

Sen är det två tuffa matcher för NH. Visby borta och Huddinge hemma. Jag tror att båda dessa lag är klara för PO i de två matcherna och det kan tala för NH.

Ja som alla redan vet så gäller det att vinna matcherna som kommer. Enkel ekvation. Omöjligt? Ja om man spelar som man gjorde igår. Men jag köper inte att det är på den nivån NH ligger i normal nivå. Man kan inte ha överpresterat i 20 av 27 GS-matcher. Nej det är dags att vända den här skiten och ge det en chans.

**********

Nu är det Järfällas tur. Ekonomin är under all kritik och skatteskulder är bara en del av skuldberget. Det talats om över 1,5 miljoner i bland annat skatteskulder, löner till spelare och ledare och leverantörsskulder. Järfälla som knappt har några publikintäkter sitter riktigt i skiten och det ryktas om flera spelare som är på väg bort. Men där är tiden knapp. Transferfönstret stänger om tre timmar. Järfälla har i alla fall kallat till extrastämma den 11:e februari. Finns det någon spelare i Järfälla som skulle kunna vara något att täcka upp för NHs sjukstuga? Nej det tycker jag inte. Skulle vara Naumov då men det känns som att den befintliga truppen måste höja sig för att det här ska bli något fortsatt spel efter AE. Och gör de det så behövs ingen förstärkning.

5 kommentarer:

 1. Håller med dig fullt ut. Men nåt måste ha hänt i truppen? Har knappt sett ut som ett lag dem här sista matcherna. Igår tyckte jag bara att dem irrade omkring och slängde puckar kors o tvärs. Inget ont om crippa dom kapten men nån eller några måste kliva fram o visa lite "stake". Hoppas dem vänder det här på söndag och hittar tillbaka till det där fina spelet dem hade i gs. Kom igen nh!!

  SvaraRadera
 2. Du tror väl inte på smörjan du skriver? Att bygga upp självförtroendet tar en lång tid medans det tar en sekund att rasera det. Vi har två dagar på oss innan det är kört på riktigt. Det såg länge ut som att det skulle bli en rolig säsong, men nu luktar det fiasko lång väg. Hoppas för min gud att Jesper får stå på söndag. Johan verkar helt under isen.

  SvaraRadera
 3. Pratade med en person nära NH igår, och det är inga konstigheter. Dåligt självförtroende är roten till det ängsliga spelet, minsta motgång blir större än vanligt och påverkar spelet negativt. Det blir helt enkelt svårt att hantera underlägen. Inte bra men samtidigt positivt eftersom det kan räcka med en vinst för att det ska vända. Teorierna om dålig stämning och missnöja kan dementeras.

  En bra match mot Lindlöven så kan det vända.

  SvaraRadera
 4. Hoppas också Jeppe får stå på Söndag och även resterande matcher. Inte för att han nödvändigtvis under ordinarie seriespel är bättre än Johan men Jeppe har en märklig tendens att höja sig väldigt när det blir kniven mot strupen. Nån form av cupspels-målvakt känns han som!

  Minns matcherna mot Kallinge/Ronneby förra året då han var magisk (efter att Johan totalt tappat allt) och även i play-offen mot Tingsryd (trots att NH var chanslösa) gjorde han stora matcher!

  Tror faktiskt han kan vara den som vänder den här trenden. En Ekeberg som kniper de mest omöjliga puckarna och spelarna känner att fan han tar allt, nu jävlar kööör vi!

  Full fart framåt, jag tror på det här. Fågel Fenix!!!

  Tror att NH måste släppa på tänket att det är spelsystem som inte funkar och så vidare. Gå ut och spela stentufft kring sargerna ta en och annan fajt (men inga matchstraff) och spela enkelt och gå rakt på mål. Mer eller mindre "skjut på allt" och uppträd helt desperat som att det är det sista dom gör i livet så kommer nog de knutarna som sitter i skallen på killarna att släppa släppa!

  GE JÄRNET!

  SvaraRadera
 5. Jag väljer åxå att tro vi har gjort det förr! vi skulle aldrig nå allettan då men vände på steken och vann allt 10 sista?! förr sjöng alltid klacken VI GER ALDRIG UPP I NYKÖPING det väljer jag att minnas forza NH
  NH@re

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.