27 januari, 2013

Med kniven mot strupen


Den rubriken är helt felaktig men känns ändå ganska relevant. En förlust i dag och NH befinner sig under strecket, något som inte många hade räknat med när allettan drog igång i början av januari. Nog om förutsättningarna. Men frågan är vad Nyköping ska göra för att undvika att hamna på fel sida om det där strecket?

Nyckeln till framgång är (som jag ser det) noggrannhet. Det gäller att inte slarva i defensiven och absolut inte heller i offensiven. Man har inte råd att ge Åker fördelen med att komma tre mot två eller två mot en. De är bra i omställningsspelet. Ligg på rätt sida och tappa inte puck i fel lägen. Som lag är Åker bättre i dag än när vi möttes för tre veckor sedan.

Det som känns bra är att NH nästan är skadefritt. Det är bara Enlund och Lindberg som inte kommer att spela i dag vilket ger oss fördelen att kunna gå runt på fyra femmor. Lindberg är ju som bekant avstängd efter slagsmålet i onsdags och på tisdag bestäms det hur länge Petter blir avstängd. Förhoppningsvis blir det bara den obligatoriska matchen.

*EDIT*
Även Tornberg och Berg missar dagens match!

Några matcher i matchen!


Jönsson Vs Taskinen Hos Åker kommer Jönsson tillbaka efter sin rekordlånga avstängning. Hur har den påverkat Niklas? Kommer Taskinen att hålla ett extra öga på den tuffa backen?

Blomberg Vs Svensson
Efter den fula påkörningen av Nyköpings målvakt som kostade Johan fyra matchers vila från hockeyn kanske Blomberg ska tänka både en och två gånger innan han går in i närkamp framför NHs mål i dag.

Blid Vs Bjuhr
Blid har tills idag mäktat med 7 mål och Bjuhr 6. Vem av dessa spelare kommer vinna kvällens målkamp? Fördel Bjuhr eftersom han får tillbaka båda sina lekkamrater i Bröms och Mozart.

Jag både tror och hoppas på en bra och schysst match i eftermiddag. Några 9-2 är inte att tänka på men jag tror att NH vinner komfortabelt i dag. Revanschlustan finns hos grabbarna och jag tippar på bortaseger med 5-2. Det känns som att NH är ett mycket bättre lag och kan man spela mer fysiskt i dag kommer Åker inte att orka stå emot.  

**********

Övriga matcher

ESK – V/R
Tät match mellan tvåan och trean i tabellen. Jag håller ESK som favoriter men Visby är inte slagna på förhand. Formen hos Gotlänningarna är ett stort ? men kan man få första målet tror jag mycket är vunnet. Gissar på 3-2 till ESK

Huddinge – Falu IF Ser inte hur Falun ska kunna vinna i Björkängshallen. Det enda som skulle kunna tala för bottenplacerade Falun är underskattning hos hemmalaget. Annars ska ettan slå åttan relativt enkelt. Men för spänningen i tabellens skull håller jag en tumme för Falun. Men gissar på 5-2 till Huddinge.

Lindlöven – Hudiksvall
Vinnaren i den här matchen har lite häng på fjärdeplatsen. Lindlöven har förlorat de tre senaste matcherna något man inte kan vara nöjda med. Hudik har i stället tagit poäng i sina tre senaste matcherna. Ojämn match sett till formkurvan. Men som sagt form är en färskvara och vänder det för Lindlöven i dag? Tror att Hudik tar det med uddamålet.

**********

Att förvalta en 1000-lapp


Åker – NH 2 (1,70)
Lindlöven – Hudik 2 (1,90)
Vallentuna – Järfälla 1 (1,80)

Totalt odds: 5.81 x 250:- Ev utdelning: 1453:- Kvar i kassan efter dagens spel: 250:-

15 kommentarer:

 1. Shit asså nu ser det fan inte bra ut! Men spelar man inte bättre än så här så ska man inte vara i något play-off.

  SvaraRadera
 2. Det blir en kort sesse iår om vi inte byter tränare, Freddan kan uppenbarligen inte få ut det som finns i truppen tillräckligt ofta

  SvaraRadera
 3. Blir så glad! Uppkäftiga NH90 får sig en näsbränna!

  SvaraRadera
 4. Närtusan var nh90 uppkäftiga???

  SvaraRadera
 5. Christer, jag tycker du e larvig! Jag håller på Åker men naturligtvis önskar jag NH all lyckatill för att nå Playoff! Om det går bra för NH så har vi en större lokal rivalitet som inbringar större intäkter och höjer kvalitén på hockeyn!!

  Heja Bruket och väl mött NH // Jens Jansson

  SvaraRadera
 6. Christer vilken stjärna du är, hahahaha. Du är säkert sur för att det är kallt på vintern och för varmt på sommaren med. Tillbaka till det viktiga hockeyn, vet inte varför grabbarna gör det så svårt för sig på bortaplan när dem slår allt hemma. Hemmaspel på bortaplan??? Vill se dem kriga och vinna nere på rosvalla på onsdag i alla fall. Kom igen nh!!

  SvaraRadera
 7. Torsk på onsdag så ser PO ut och bara bli en dröm.....

  SvaraRadera
 8. Jag nöjer mig med följande: Sluta med flosklerna och superlativen som vi hört hela säsongen. Det blir nästan provocerande nu när det ser ut som det gör. Nu är det dags att visa i handling att genomföra det som krävs för att vinna matcher. Vi ska med det här laget kunna gå rent med reservation för Visby borta. Om det blir PO eller ej vet vi snart, då kan vi hissa eller dissa.

  /G

  SvaraRadera
 9. Är det inte dags att släpp in Martin Eberhardsson från kylan? Mot Åker var han inte ens med trots att det fattades spelare.
  Testa honom i en offensivare omgivning. Han var en bra avslutare och gjorde ganska mycket poäng innan han kom tillbaka till NH. Det känns som att han straffas hårt för att han valde att göra sina juniorår i andra klubbar. Han har väl ändå gjort 4-5 poäng trots att han knappt fått någon istid alls.

  SvaraRadera
 10. Håller med om Eberhardsson han är en riktig scoorer men han går tyvärr ofta bort sig och ställer till det bakåt. Men tycker defenitivt att han borde få mer speltid. Rankar honom tex högre än Sallhag men inte i närheten av Svensson.

  Men just nu känns det inte som det spelar så stor roll vilka anfallare som spelar, det är ju försvaret och spelet i mittzon som är sämst. Sen har ju inte Johan imponerat i målet sen han kom tillbaka. Nu senast släpper han in ett skott som kommer UTANFÖR blålinjen (katastrof).

  Tror nog det är kört i år men nästa år så behövs det 2 nya stora defensiva backar av Norbergs kaliber eller bättre (gärna en ny Ronny) och 2 nya målvakter (Svensson ska ju sluta), ser gärna en riktigt bra med Elitserierutin och sen bror Axbom som 2a keeper :)
  Anfallare har vi tillräckligt bra så vida inte Bröms går sönder.

  Men nu är det ju bara att hålla alla tummar man har för att NH kniper 4e platsen så man får se nån form av playoff iaf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla klubbar letar efter stora defensiva backar...och en målvakt med elitserierutin är ju knappast aktuellt. Så somna om. Detta är en utopi med NH90's fattiga ekonomi. Vi klappar oss på bröstet om våra publiksiffror, men hälften är ju gratisbiljetter varje match.

   Radera
 11. Nej, en spelare hit eller dit gör troligen ingen skillnad även om Martin E också gjort sig förtjänt av att få chansen att visa vad han går för. ”Frys” aldrig en spelare för han kan behövas förr än man anar och han kan nog göra en del poäng i rätt sällskap.
  Från ledarhåll måste man nog visa att det är fri konkurrens om platserna och man måste göra något, inte bara blanda om lite i andra och tredje och köra.
  Håll alla igång i en trupp och vid gott självförtroende.
  Det känns lite som att man kör efter en spelarlista. Dagsform eller utveckling verkar inte ha någon större påverkan.

  SvaraRadera
 12. Släpp hellre en spelare till en annan klubb än att sätta honom i frysboxen.
  Det finns många div 1 klubbar som vill ha den spelartypen.
  Dem borde tänka på hans personliga utveckling om dem inte vill spela honom.

  SvaraRadera
 13. skönt att dom sänder matcherna på webben. Så man bara kan stänga av efter 2 perioder när dom spelar dåligt och slänga på en bra film ist. Bara att inse att årets nh är sämre än förra årets med nr 21 i spetsen. Hoppas bara laget är billigare i år.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.