16 januari, 2013

OJ på andra sidan


Det är alltså Falun borta som gäller idag. Hur jag ser på NHs chanser i den matchen?

Falun har precis som Nyköping haft problem med sjukdomar på sista tiden. Ett rejält manfall för två omgångar sedan som ljusnade en aning förra omgången. Hur det ser ut i kväll är inte officiellt ännu. De två viktigaste kuggarna i Falun, Näslund och Lövdahl har missat två matcher men är dessa herrar tillbaka får vi hoppas att Nyköping kan visa upp samma defensiva spel som mot Hudik. Annars lär det krävas effektivitet framåt.

Förutsättningarna är ganska enkla. Precis som i förra omgången när Nyköping mötte Hudik så har Falun kniven lite mot strupen om man inte vill hamna för långt efter i striden om en PO plats (jag vet att det är många poäng kvar att spela om). Samtidigt som Nyköping gärna vill få lite luft mellan sig och den där femteplatsen. Men man kommer få jobba om man ska ha poäng med sig hem från Lugnets ishall. Falun är starka offensivt och med två tredjedelar av sin förstalina tillbaka försämras inte lagets chanser.
Man kan inte lämna en text som handlar om Falun utan att nämna Oscar Jernström så nu fick jag det gjort.

Läget i bortalaget?


Som det ser ut så kommer inte Bjuhr spela i kväll. Mozart var osäker igår men om min info stämmer så kommer han att spela i kväll. Adam Thim går på penicillin och blir borta minst en vecka. Johan Svensson verkar vara på väg tillbaka efter den fula påkörningen mot Åker. Men som sagt, vi lär få vänta tills lineuppen kommer innan vi vet helt säkert.

Jag tippar matchen.


Tror på uddamålsseger åt något håll. Magkänslan säger att Falun vinner samtidigt som Nyköping enligt de flesta är favoriter. 4-3 eller 3-4 blir mitt tips. En feg halvgardering alltså. Men jag kan inte sitta här och tveka, så det får bli så.

Övriga matcher:


Lindlöven – Huddinge
Här blir det nog också en jämn historia. Jag slår till med sudden, även om bortaseger ligger närmast tillhands. Kan Huddinge utnyttja sin överlägsna speed har man seger i en liten ask. Men det är lättare sagt än gjort. Lindlöven kommer garanterat att ge Huddinge en match.

Hudiksvall – Enköping
Någon gång vänder det för Hudik. Kanske i kväll? Tror att det blir omgångens tredje match som avgörs i slutet. Jämnt alltså. Hudik vinner med 5-3 och sista målet kommer i tom kasse.

1 kommentar:

  1. Såklart är både Lövdahl och Näslund tillbaka just idag. Och Bjuhr saknas.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.