29 mars, 2013

Förmodad lugn påskhelg


Om det inte händer något väldigt oväntat så kommer trupp statusen i Nyköpings Hockey att förbli oförändrad under långhelgen. I alla fall om man ska tro klubbchefen Roger Moström som jag pratade med i onsdagseftermiddag. Nyköpings Hockey har fokuserat på marknadsbiten den senaste tiden och enligt Moström så har det tagit nästan all tid och därför har det inte hänt så mycket med kontraktsförlängningarna eller jobbats med några nyförvärv i veckan. Det låter som att det kommer bli nya tag under nästa vecka så vi får snällt vänta. På fredag om en vecka vet vi vilka lag som kommer att spela i Div1 nästa säsong, då kanske silly kan ta fart på allvar för hittills har det varit lugnt på den fronten.

**********

Våra kära seriekonkurrenter i Skogen har förlängt med tränare Ahlström, vidare avslöjar man att man är muntligt överrens med ett antal spelare men så länge man inte har det på papper så vill man inte gå ut med några namn. Något annat man är på det klara med är att truppen för kommande säsong skall breddas avsevärt jämfört med fjolårets. Något dess supportrar applåderar och nu börjar blicka framåt mot nästa säsong med tillförsikt.

”– Vi behöver ha in fyra–fem nya spelare. Åker har efter två säsonger blivit en attraktiv klubb. Det ringer killar som vill spela för oss”, säger tränare Ahlström alltså till Eskilstuna Kuriren. Han uppger även att Åker är intresserade av ”Despo” som man säger skulle må bra av att spela i Åker igen.

**********

Några andra tankar som jag har men som inte kan betraktas som rykten utan mer som spekulation från min sida är att Gnesta borde vara intresserade av två killar med Nyköpingsanknytning. Två spelare som är fostrade i Gnesta men har hållit till på en högre nivå än klubben de senaste säsongerna. Acke Ringström och målvakten Jesper Ekeberg är spelarna jag tänker på. Den förstnämnde skall tydligen varit med och tränat med ”Blue Wings” under veckan, något som Acke själv bekräftar för bloggen.  Men det vore konstigt om Gnesta inte är intresserade av dessa två herrar, detta gäller även Nyköpings Hockey förvisso.

3 kommentarer:

 1. Jo Åker lär vara en av ettans mest attraktiva klubbar. Vad va det, 8 spelare som lämnade under förra säsongen? Vattenskallar!

  Jag tycker att det finns några guldkorn i Arboga som åkte ur ettan. Dags för sportgruppen att ringa några samtal. Börja med Holm vettja.

  /Räkan

  SvaraRadera
 2. Absolut finns det ett antal spännande spelare i Arboga.Roman Semjonov sticker ut en del tycker jag. 18 år och lettisk J-landslagsspelare med en känd pappa vid namn Alexandrs, tidigare bland annat i Björklöven, Arboga, Leksand och Malmö.

  SvaraRadera
 3. Hoppas VERKLIGEN Axboms senaste statusuppdatering på fejjan är 1a Aprilskämt!! Såg att du kommenterat nått om Gnesta så hoppas att ni skoja???

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.