02 april, 2013

En förlängning under kvällen?

Det blev precis som jag förutspådde en lugn helg för Nyköpings Hockeys sportgrupp. Men nu är det vardag igen och därmed kommer det med största sannorlikhet bli i alla fall en kontraktsförlängning under kvällen. Det är enligt uppgifter inte klart än (inget är påskrivet) men man ska vara muntligt överens med Viktor Sallhag om en fortsättning i klubben och man kommer att skriva under kvällen. Jag tycker att det känns bra dels för att Sallhag i slutet på förra säsongen visade att han växer med uppgiften när han får mer speltid. Men också dels för att det är en ung spelare som varit i klubben under större delen av sin juniortid och jag tror att man ser potential i Sallhag. En tredje eller fjärdelina spelare som förhoppningsvis kan ta ett eller två steg i sin utveckling med andra ord. Jag har hört enligt trovärdig källa att minst en annan div1 klubb har varit intresserad av Sallhags namnteckning men nu ska han ha bestämt sig. Det blir alltså Nyköpings Hockey för Viktor om uppgifterna stämmer.

28 kommentarer:

 1. Gäsp, gäsp... vart är dem viktiga värvningarna?
  Jag hoppas att dem kommer med något snart.

  SvaraRadera
 2. Detta är en jätteviktig värvning, hungrig spelare med sina bästa år framför sig!

  SvaraRadera
 3. Nu måste väl kvoten för 3-4e linagubbar vara fylld?

  SvaraRadera
 4. Skönt om de kommer till ett beslut, de har pratat länge nu Sallhag och Nyköping.
  Och kom ihåg att Sallhag var en av Nyköpings bättre spelare under några matcher i Allettan (när han fick förtroende det vill säga). Så det finns potential.

  SvaraRadera
  Svar
  1. What!? Vet inte vad du sett för matcher men Sallhag har aldrig varit något annat än utfyllnadspelare som ska mogna till sig genom att känna på a-lagspel. Anton Svensson var enda Junisen som var en av dom bättre spelarna!!

   Radera
 5. Han hamnar väl i 4:e med lite istid under grundserien. Sedan ska han ha tur med skador på bärande spelare för mer speltid. Dessvärre påverkar ju det laget lite negativt i stort.
  Mitt råd till unga spelare är att söka sin speltid i mindre rutinerade lag i ettan eller toppen av tvåan för att sedan möjligen återkomma som mogna, etablerade spelare. NH har lite för vuxen och stark trupp för dem här unga grabbarna.
  Precis som för den andra junioren är det väl mest för J20:s skull som dem får kontrakt...men hoppas att jag har fel.

  SvaraRadera
 6. Hur många spelare saknas till nästa år?
  vart går ryktet med tränare, målvaktare mm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Målvakt kanske klart till nästa vecka enligt SN (Dahlbom)

   Radera
 7. NH måste få fram spelare ur egna leden för en hållbar långsiktig satsning. Måste vara en miljö där de kan utvecklas och ta nästa steg. varför inte i en femma med 4 "bärande" etablerade spelare, istället för lite undanstoppad hop med andra unga orutinerade spelare i en fjärdelina med lite speltid? Med en sån utvecklingsmiljö föds nya "bärande spelare".

  SvaraRadera
 8. Har varit tyst en månad nu och följt debatten. NH är en förening som berör på många sätt så även mig. Nu har det varit tyst väldigt länge och alla lag har inte spelat färdigt. Ikväll kan ettan få ett skifte på lag.

  1. Sportgruppen: Är ganska skeptiskt till sportgruppens utformning då jag själv tycker att klubbchef "rollen" ej ska vara med utan rikta all fokus på att driva klubben frammåt. Han är styrelsens förlängda arm. Att styrelsemedlemmar är med känns inte OK då jag förmodar att sportgruppen bara arbetar mot A-laget. Föreningen är större än så. Styrelsen kan ha inblick i arbetet ändå. Om nu sportgruppen skulle misslyckas med arbetet (Vilket jag inte tror och hoppas på) ,vem är den ansvariga? Sparkar styrelsemedlemmarna sig själva eftersom de garanterat kommer att sparka en tränare som misslyckas! Att sedan ha 2 icke officiella förenings människor känns inte heller ok. Skulle vilja ha sett en officiell sportchef som sedan kanske hade sportgrupp att använda som bollplank. Där styrelsen som är vald av hela föreningen överblickar arbetet likt som de förhoppningsvis gör på junior och ungdomssidan.

  2. Värvningen av Max Qvarnström känns för mig inte så där jättehet. Enligt det som stod i tidningen så kan han förändra en matchbild. Då är min fundering på vilket sätt då? Peter Forsberg kunde förändra en matchbild. Genom att blixtra till och göra ett mål eller två. Han kunde även dela ut en fin tackling osv. Tittar man på laget så har man idag flera av den speltypen som kan dela ut tacklingar och vara lite retstickor. Berg, Thim, Kim, Jacobsson, Lindberg sedan finns ju Bjuhr på tapeten också. Det blir lite förmånga liknade spelartyper. Ishockey består av mer än bara denna del i spelet. Max ska få chansen att visa att jag har fel.

  3. Kommande värvningar. Förra året saknade jag personligen en stabilare defensiv så man bör kanske se över backsidan. Eriksson, Axbom, Eklund, Selin är alla väldigt lika i spelstil och nu ryktas det ju om att Selin väljer annat än NH, Så jag skulle vilja att att man tog lite mer fysik bland backarna. Några som har defensiven som sin styrka. Sedan en bra PP back som är högerskytt. Idag finns det 2 högerskyttar i laget vilket begränsar PP spelet. Det är den andra saken som man bör se över. Även om man lyckades göra några väldigt fina mål i PP så är det lättläst då man saknar fler högerskyttar som göra att man kan öppna zonen med lite nya vinklar och passningsvägar.

  Personliga åsikter och önskningar. Det är väldigt tidigt på Silly säsongen och det hinner hända många saker. Först bör man tillsätta en tränare.

  /enånittio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt klart en poäng på punkt ett. Det är ett saligt hopkok av olika delar. Vem har slutliga vetot? Trots allt så är det ordförande, klubbchef och storsponsor i ett. Blir man oense kan det bli en soppa. Kan ju så klart bli succé om man är på samma spår och kan vara ense om att vara oense.

   /G

   Radera
 9. I min värld skulle Sallhag ha betydligt mer värde av att spela i Gnesta. En utmärkt spelare att låna ut under grundserien och sen ta beslut inför Alletta/transfer om han kan bidra i NH. Sallhags lite veka spel höll inte alls när han lirade med Joni och Johannes. När dessa flyttades upp i sista matchen mot Huddinge tillsammans med Lehmann så blev det ett helt annat drag.

  Kort och gott: I min värld är Sallhag idag en spelare som kommer behöva massivt understöd för att få ut något av sitt spel. Ska vi vara med och slåss om en kvalserieplats så ser jag inte vart hans plats ska vara. Berg och Thim är givna i fjärde men att sätta Sallhag där? Kanske men pratar vi ett sikte inställt på KS så vill jag se Kim där. Mitt förslag är att låta Sallhag dominera i Gnesta och växa med uppgiften och ev. tas tillbaka efter grundserien. Min gissning är dock att sportgruppen kommer ställa in Jacobsson och Sallhag som extraspelare eller låta dessa slåss om en öppen plats i fjärde. Min tes är dock att alla parter skulle må bättre av ett Gnesta lån.

  /G

  SvaraRadera
 10. Nu tycker jag att vi fyllt kvoten med spelare som inte tillhör toppskicktet. Ska det förlängas med fler spelare så är det Mozart och Bjuhr som ska krita på. Sen måste det till några spelare typ Näslund eller liknande. Minst två riktiga spetsspelare med poängsäkerhet utöver de två förlängningarna. Tänker på att spelare som tex Byström, Tornberg, Lindlöf, Enlund och Anton Svensson inte får plats alternativt inte blir kvar så tycker jag att laget ser försvagat ut jämfört med i fjol. Bra centrar men inte mer än så när vi kommer till spets och kvalitet. Bara att inse att vi inte har "egna" spelare som kan fylla på och ersätta tex Enlund och Tornberg.

  Känner en viss oro vilket jag även gjorde förra säsongen så här års men det blev ju bra ändå. Synd bara att inte tränaren kunde använda de verktyg han hade.

  /Räkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med 100% Mozart & Bjuhr. Sen om det inte blir plugga så även Anton Svensson & Selin. Eventuellt Bysarov annars räcker det med förlängningar av det vi har. Stod i dagens SN att Eber lämnar och Tornberg/Enlund på väg ut.

   Skulle vilja se 2 tunga backar av lillens kaliber och självklart borde dom tjata på Näslund att komma hem!!

   Radera
 11. Jag hoppas man vågar ge Sallhag förtroende då det är en väldigt smart spelare som spelar enkelt och sällan ställer till det. Han är första års senior och behöver träna på ordertligt. På isen är jag inte orolig för hans insatser. Tror inte att spela i Gnesta skulle vara alltför utvecklande då de måste få in lite nytt blod i truppen och för att spetsa till det. Frågan är om Gnesta blir en slagpåse som kommer spela 80% i egen zon?

  Kom på en sak till tack vare räkan. Angående arbetet i sportgruppen. Ifjol så var Freddan ytterst lite delaktig i värvningsarbetet och i år så har man hittills ingen tränare klar. Det kan ju bli en del så att vissa spelare ej går ihop med tränaren och vise versa. I min värld bör en tränare vara med i det arbetet. I år är situationen som den är att man idag inte har någon klar. Det arbetet bör prioriteras och är det Mälberg som är spåret kan jag mycket väl tänka mig att han presenteras efter Huddinges sista match.

  Sen ska man vara ärlig. Ska vi till en kvalserie och vara med och leka så kanske Bröms lina ska vara en 3:e femma. Vilket kommer att kosta många sånna där som föreningen har ont om.

  Jag hoppas man ger de yngre chansen och utvecklas för att kunna bli bärande spelare i NH. Allt utifrån kostar mer en det egna.

  /enånittio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ärlig talat hade vi lika gärna kunnat vara i kvalserien i år som Huddinge. Visst vi hade väl landat sist precis som Huddinge men ändå..

   Radera
 12. När man ser att Vita Hästens ansträngningar att nå Allsvenskan misslyckas år efter år med dem trupper dem haft så blir jag lite modfälld när jag tänker på NH:s små chanser. Dem känns mikroskopiska i jämförelse och frågan är om dem i närtid kommer få ekonomiska resurser att ta det klivet?
  Bygg istället på lång sikt, eller försök att göra en "Gnesta". Det sistnänmda händer dock inte allt för ofta, stort grattis till det GIK. det var väl förtjänat.

  SvaraRadera
 13. Jag tror tyvärr inte Nyköping kommer få ett allsvenskt hockeylag inom överskådlig framtid, finns inga pengar till det..

  SvaraRadera
 14. Nej absolut ingen tror det kommer gå lätt att ta sig tillbaka,men med rätt trupp o mycket tur kan allt hända.Marcus Kristoffersson är en rutinerad herre som skulle kunna visa vägen,vet att familjen har anknytning till Nyköping och gärna skulle bosätta sig här.NH@re

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det för anknytning? Är det hans fru som vill hit?

   Menar du http://www.eliteprospects.com/player.php?player=751

   i så fall tummen upp :)

   Radera
 15. Det är väl när man vet hur svårt det är att gå upp man verkligen har chansen att göra det? Ödmjukhet och ett jäkla hårt arbete så finns chansen till KS. Där kan allt hända. Men nu får vi fokusera på silly och när vi ser vilket lag vi ställer på isen kan vi ta den diskussionen då! Som det ser ut nu så blir ae ett mål nog då tufft att nå. 5 klass spelare så börjar det se bra ut!

  SvaraRadera
 16. Ja rätt EP och visst är det hon o alla vi som lever med en vet vem som egntligen bestämmer:)NH@re

  SvaraRadera
 17. Undrar om Thomas Sjögren blir klar som tränare i helgen?

  SvaraRadera
 18. Har en bekant som känner mkt för NH hockey som jag pratat med ang sponsorpengar som mitt företag hjälper andra föreningar med. Det utfall vi haft med andra städer likt nyköpings del har varit bra för oss båda. Men när man ringer NH hockey och i detta fall RM så får man varken svar eller en återkoppling???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte bra. Det jag kan rekomendera är att kolla på den här sidan där det finns två andra namn att söka (Patrik Teinmark och Ola Öjert):

   http://www.svenskalag.se/userpage.asp?teamID=9123&UserPageID=21795

   När Freddan fortfarande var tränare hos NH var han en kontakt på marknadssidan och även säljaren Johan så länge han var i klubben. Nu är det endast Roger och Jenny som är på plats på kansliet tror jag. Alltså lite underbemannat för tillfället.

   Radera
 19. Ja, det finns en hel del att göra inom marknad och organisation. Tyvärr verkar det inte finnas tid och inititativ nog att i dagsläget utveckla den i samma fas som med t ex sportgruppen. Det finns ett par alternativ utifrån som framförts men just nu verkar det handla om att ringa upp gamla sponsorer. Ett förslag som jag har varit med och diskuterat (ej med styrelsen direkt) är att göra NH till en folkaktie men då krävs det att organisationen styrs upp och breddas. Vi får väl se om styrelsen tar akt på det som framförts.

  /G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att dem styrelsemedlemar som nu ingår i den sk. Sportgruppen borde fokusera på marknad i stället och låta dem som har kunskap och hockeyerfarenhet bemanna sportgruppen.

   Radera
 20. Sakfel: Huddinge kom inte sist...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.