05 april, 2013

Spelare, Tränare och Vallentuna


Vallentuna gick ut ganska hårt under sin silly season. Efter det har de bara ökat och ökat och ökat. Som det ser ut nu så har Vallentuna säkrat en plats i allettan efter jul nästa säsong. Ja jag vet att det är tidigt och att många lag inte har börjat med sina trupper ännu men med nyförvärv som Michael Söderberg (13+14 i Wings), Patric Gozzi (4+22 i Wings), Patrick Nordström (18+18 i Järfälla) så har man värvat tre riktigt bra spelare och om man räknar med förlängningarna på Jonathan Lundqvist, Fredrik Korduner, Fredrik Blomqvist och Martin Lundberg så ser laget riktigt vasst ut offensivt sett. Och som vi alla känner till så brukar det räcka ganska långt i D-serien. Och nu känns det inte som att Vallentuna har värvat färdigt ännu heller så det ska bli oerhört kul att följa lagets silly.

**********

Vad det gäller Nyköping så är det inte så troligt att det händer något mer på spelarfronten den här veckan. Hade precis en liten konversation med Marcus Dahlbom, målvakten som senast spelade i Hudiksvall. Han berättade att det stämmer att han och Nyköping är inne i en förhandling men det är inget kontrakt skrivet men Marcus ser Nyköping som ett bra alternativ för honom och att Nyköping är ett bra lag. Sen om man kommer att skriva kontrakt återstår att se. Min spontana känsla säger att man inte är allt för långt ifrån varandra.

Om Nyköping är ett bra alternativ för Dahlbom så tycker jag att Dahlbom är ett intressant och bra alternativ för Nyköping. Ömsesidigt alltså om du frågar mig.

**********

När det gäller tränarfrågan så finns det i nuläget två spår i alla fall när det kommer till rykten. Om något av dem stämmer så tror jag att efter eller under helgen kan det hända lite där. Det ena ryktet är ju som bekant Mälberg. Hans Huddinge avslutar ju kvalserien i kväll med match mot KHK. Huddinge som har gjort en magnifik säsong och skall hyllas trots att man inte var riktigt nära en plats i allsvenskan. Det skulle vara oerhört intressant att jämföra Huddinges spelarbudget med till exempel Karlskronas. De lär vara ljusår ifrån varandra om man jämför pengarna man satsat men faktiskt inte så väldans långt ifrån varandra på isen.

Det andra ryktet som har dykt upp är Thomas Sjögren som enligt rykten kommer att vara i Rosvalla under helgen för att delta med ett lag i PEAB cupen. Rykten säger att Sjögren själv kontaktade NH och delgav sitt intresse och att NH har återkopplat till honom. Inga av dessa rykten är bekräftade från klubben men jag ser inte något av dem som otroliga alternativ heller. Vi får helt enkelt vänta och se.

/Nu tar jag helg

17 kommentarer:

 1. Nichlas Falk tar över Huddinge! Betyder det att Mälberg inte blir kvar, och betyder det att det blir Mälberg för nh???

  SvaraRadera
 2. Glöm Mälberg! Sorry att jag startade ryktet. Vill bara få lite surr.

  SvaraRadera
 3. När fan ska man se något resultat av satningen som man utlovat till sina sponsorer??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vadå... De har ju värvat Qvarnström. Det visar ju vilken satsning det är.

   Radera
 4. Skulle väl ranka truppen så här:
  5:or
  Bröms, Axbom
  4:or
  Lehman, Crippa, J Eriksson
  3:or
  Eklund, Lindberg, Berg, Kim
  2:or
  Thim, Qvarnström
  1:or
  Sallhag, Jakobsson

  Där 4-5:or är vad jag anser kan spela i 1-2a linan, 2-3:or är 3-4kedja material och 1:orna är extragubbar som får försöka kriga till sig en plats i 4e.

  Vad är föreningens mål i år? Är det att hänga kvar eller att ta sig till allettan? För kvalserien ser man ju att vi inte bygger för och det är ju inget fel med det. Tanken är ju att skuldsanera och satsa när tiden är inne.

  Men silly skulle ju vara roligare om vi visste vad målsättningen är. Är planen att hänga kvar då är jag inte alls orolig med det här gänget. Ska vi till allettan så behövs det nog spetsas lite mer med ett par 4:or?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då känns det kanon att man tar in qvarnström........

   Radera
  2. Kan väl både hålla med om rankingen ungefär men tycker ändå att det va rätt tänkt att ta in Qvarnström. Han är ju inte värvad som måltjuv utan som energiknippe som ska störa motståndarna.

   Men framför allt så vill nog jag också veta vad är MÅLSÄTTNINGEN? Ska vi kriga oss till allettan med nöd och näppe och nöjja oss där eller vad är planen i år?

   Radera
  3. det man ska ha klart för sig i år är att ettan D , blir mkt bättre än på många år, bajen , vallentuna, väsby , och skogen som tydligen har riktigt bra förvärv på gång, så nu gäller det att vakna!!

   Radera
  4. Energi spelare är ett ord som används väldigt ofta men som har en luddig betydelse. Vilka spelartyper är då Thim, Berg , Kim, Jacobsson, Lindberg......Förmodligen kostar Qvarnström lika mycket som de ovan nämda tillsammans.

   Lirare säljer biljetter.

   /Lirare

   Radera
  5. Klart att Berg och Lindberg är energispelare!
   Thim skulle jag mer klassa som tung slugger.

   Varför skulle Qkvarnström kosta så mycket?
   Han är ju inplockad för att spela i 3-4e så tror inte han är allt för dyr ;)

   Radera
  6. Allt är väl relativt men jag tror nog att han har rätt ok betalt. Skulle gissa mellan 7 och 11 i månsden samt ett jobb på halvtid.

   Radera
 5. Så här långt är jag lite missnöjd med NH:s nyförvärv och även frågande till några förlängningar.
  Qvarnström tror jag är en ganska dålig hockeyspelare med -16 i +/- och när han dessutom gick genom förra säsongen med endast 22 minut på botbänken (inte direkt någon tuffing) så förstår jag inte vad han ska kunna bidra med.
  Vidare så tycker jag att man satsar på fel unga spelare. Viktor Sallhag var en blek figur som ändå fick mycket istid och en fin chans att etablera sig men han hade tom. svårt att få till något när han spelade med Tornberg och Joni. Jacobsson ligger nog långt efter i fysiken och känns ganska iskall faktiskt.
  Det hade nog varit bättre att behålla Martin Eberhardsson en säsong till, han gjorde 5-6 poäng trots minimal istid och han testades aldrig i någon starkare kedja. Jag är ganska säker på att han hade gjort en hel del poäng i så fall. Dessutom sägs det att han var mycket populär ibland våra små spelare i ungdomslagen.
  Självklart önskar jag också Anton Svensson blir kvar i klubben men vågar inte hoppas på det.
  Det som ändå känns bra då; givetvis är jag nöjd med att Adam Thim stannar, likaså att man förlängde med Johan Eriksson. Jag hoppas också att dem gjorde rätt med att behålla Kim Eriksson… troligen om han håller.
  Dem övriga som sitter på gällande kontrakt är jag också nöjd med.
  Sedan är man ju grymt nyfiken på vem som blir ny tränare, när det är klart så ramlar det nog in lite fler signerade kontrakt.

  SvaraRadera
 6. Kan ju vara värt att nämna att vi ligger närmare än någonsin att hamna i E-serien. Både enligt geografi/logostik. Kan alltså bli helt nya förutsättningar. Bortsett från Hästen så behöver det inte bli tuffare men jämnare serie. Som sagt, många lag i D kommer stå starka. Vad jag har sett av E-lagen så är det bara Hästen som är så där riktigt bra. Skövde är väl inte helt odugliga men i övrigt skrämmer man inte.

  /G

  SvaraRadera
 7. Håller nog med /G att E-serien i sig inte skulle vara omöjlig för NH att kunna bli topp 4a i med lite fler pjäser som Bjuhr mfl.

  Det positiva i det vore ju roligare matcher mot "nya" lag men där ska ju tilläggas att nu kommer det nya roliga lag i D som Bajen och Gnesta.

  Men det negativa är värre det blir dyrare resor och tar vi oss vidare så är det en riktigt svår alletta mot F-seriens topp 4a.

  Vore helt klart en fördel för NH som skuldsanerar att bli kvar i D med billiga resor och relativt lätt alletta. För i play off kan ju allt hända..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns två aspekter i sammanhanget. Men att spara sig till ekonomisk framgång har ju visat sig fungera sådär tidigare. En viss sportslig satsning genererar mer inkomst än tex bygga ett billigt lag som ska kriga för sin hockeyettan existens. Det viktiga måste ändock vara att laget går en lång säsong tillmötes och det tror jag klubb och styrelse blev varse tidigare i vintras när de där extra 4-500 000 kronorna försvann i och med missad play off. Där kanske satsningen för säsongen 13/14 blev uppskjuten?

   Radera
 8. Jag håller med att man vill veta hur målsättningen inför kommande säsong ser ut. Och framför allt vill man veta hur de långsiktiga målen ser ut. Finns det ambitioner på att bli ett lag som flera säsonger ligger och hugger på kvalserie? Ska man vara ett lag som krigar för att ta sig vidare från första serien, ska man vara ett lag som slåss för att ta sig vidare från allettanserien?

  Skulle man hamna i E-serien så tror jag man drar en nitlott. Inte för att E-serien är mycket bättre än D utan att allettanserien sedan blir stentuff.

  Som det är nu så ser jag ingen klar strategi alls. Förra säsongen så var man på vippen att ta sig till kvalserien och jag tror nästan ambitionen var den också (även om man inte sa det utåt). I år tog man sig inte till play-off vilket jag tror man hade ambition att göra.
  Så vad blir nästa drag? Känns ju helgalet att ta ett steg tillbaka och bli ett lag som endast satsar på att ta sig till allettanserien.

  Jag hoppas framförallt på en tränare som är väldigt intressant. Antingen en tränare med lite meriter som vill ta laget mot allsvenskan och som vet vad som krävs, OCH som kräver det av spelarna, och kan få ut det ur spelarna.
  Annars en upcoming variant av tränare, hungrig, ung och oerhört ambitiös typ, som Fredrik Söderström var när han var i NH, eller som Mälberg i Huddinge.

  SvaraRadera
 9. Aaa va tusan lite klasspelare som skulle vara fint att se i NH:

  Johan Skinnars - Dijon
  Mattias Carlsson (smakar det så kostar det) Har han kontrakt med SSK?
  Anders Lövdahl - Fulu IF
  Tommie Samuelsson - Olofström
  Niklas Zetterström - Sundsvall
  Niclas Levein - Enköping
  Filip Crusemann - Enköping  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.