28 april, 2013

Ett söndagsinlägg

I och med Bjuhrs påskrift är två tredjedelar av den framgångsrika förstafemman från förstafemman klar för spel kommande säsong. Ja om nu inte Bjuhr utnyttjar den där klausulen förståss. Något som man får ha med i beräkningarna. 31 mål förra säsongen från Bjuhrs klubba har självklart inte passerat obemärkt alla sportchefer därute i landet.

Men tills dess, självklart en viktig pusselbit i lagbygget på plats och jag räknar in Elias i laget, men skulle han gå vidare till allsvenskan så är jag den första som gratulerar. Nu saknas bara Markus Andersson så kan vi fokusera på nyförvärv på forwardssidan.

**********

Det har varit tyst när det handlar om backsidan ett bra tag nu. Från förra årets trupp finns fortfarande Norberg och Hulting kvar. Om jag fick bestämma så hade jag försökt förlänga med båda dessa herrar. Hulting tror jag skulle kunna passa in i Mälbergs spelsystem och Norberg hade en skitsäsong förra året. Skademässigt alltså. Han står noterad för 19 matcher förra säsongen men jag tror att han värmde bänk i nästan hälften av dem. Säsongen innan var han kanske Nyköpings bästa defensiva back och kan Johan hitta tillbaka till det spelet så är han en stor tillgång i laget.

**********

Mv1 Emil Jidskog
Mv2 Vakant

B1 Robin Axbom
B2 Patrik Eklund
B3 Petter Lindberg
B4 Johan Eriksson
B5 Vakant
B6 Vakant
B7 Vakant
B8 Vakant

F1 Niklas Bröms
F2 Crippa Lindholm
F3 Kim Ericson
F4 Markus Berg
F5 Elias Bjuhr
F6 Adam Thim
F7 Niclas Lehmann
F8 Viktor Sallhag
F9 Max Qwarnström
F10 Robin Jacobsson
F11
F12
F13


En målvakt och tre eller fyra forwards skall in i laget. Lägg till fyra backar och vi borde vara klara. De spelare som fortfarande kan vara aktuella från i fjol är alltså Jesper Ekeberg, Markus Andersson, Joni Lindlöf, Jens Enlund, Johan Norberg och Pontus Hulting. Hur många av dessa kommer spela i Svart, Vitt och Rött nästa säsong? Jag gissar på tre!

5 kommentarer:

 1. Vi ska fortfarande minnas att allt för många i truppen, inte ens tog laget till Playoff...och att konkurrenterna är starkare *oroväckande*

  SvaraRadera
 2. Dahlbom klar för NH enligt elite prospects! Bra där!

  SvaraRadera
 3. Förra årets nederlag berodde till stor del på taskig timing med skador och usel form på målisana(vanligtvis brukar Jeppe växa i en sådan situation men något var fel enligt mig) i år bör vi inte hamna i samma sits på målvaktsidan ialla fall.Så typiskt NH supportrar att negga så som de gör Bjuhr blir klar å knappt ett ord i kommentatorsfältet om vikten i det,utan negga lite om annat det är mycket roligare:(((((Dettta ser lovande ut inför sessen bra klassvärvningar:)))

  SvaraRadera
 4. Nyköping har nu ett av ettans mest lovande och starkaste målvaktspar. En lika positiv som överraskande kontraktsskrivning. Det känns som Nyköping har något rikigt bra på gång, längtar redan efter säsongsstart. Undrar om Ekeberg sajnar med Gnesta nu?

  SvaraRadera
 5. Gnesta har redan 3 målvakter, senast Oscarssson

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.