17 april, 2013

Plötsligt händer det

Hade i dag ett givande samtal med klubbchefen Roger Moström som berättade att man börjar närma sig en lösning gällandes tränare. Det är inget som är klart i dagsläget men Roger tror att det inte kommer att dröja så värst lång tid innan det kan vara klart. Nu har ju den informationen varit uppe förut utan framgång men på Roger lät det verkligen som att man är nära en lösning. Jag fick såklart inga namn (något jag inte hade räknat med) men känslan är som sagt var att man kommer att kunna presentera Nyköpings Hockeys tränare inom en snar framtid.

Vidare så berättade Roger att man har fokus i dagsläget på tränaren och därför inte gått vidare med nästa års trupp. Något man självklart vill att tränaren skall få ha en del att säga till om.

Samtidigt har bloggen fått in uppgifter från en trovärdig källa att Nyköping har gjort klart med Markus Dahlbom som kommer att presenteras inom kort. Dahlbom är ju som jag tidigare skrivit om en duktig målvakt som är fostrad i Färjestads juniorverksamhet och en ung och stor målvakt som förra säsongen hade över 91% räddningar i Hudiksvall. Sportgruppen har tidigare sagt att Dahlbom är en målvakt som man tittat på och är intresserad av. Och som det nu verkar så har man kommit överrens och här lär vi ha Johan Svenssons ersättare. En riktigt bra lösning om uppgifterna stämmer.

Men det stannar inte här. Nyköping skall enligt samma källa vara nära en lösning med anfallaren Markus Persson som senast spelade i Norska Stjernen och som säsongen innan var klubbkamrat med Dahlbom i Hudiksvall. Den säsongen vann Persson (23 år) hela allettan mellans poängliga med samma antal poäng som Fredrik Håkansson. Även Persson är en stor spelare som har näsa för målet. I Hudik gjorde forwarden 65 poäng på 38 matcher och han är fostrad i Leksand.

Om något eller båda dessa rykten stämmer har jag egentligen ingen aning om men jag vill ändå bjuda på detta eftersom det har varit väldigt tyst kring NH under silly.

**********

Acke Ringström kommer nästa säsong att spela i Visby/Roma. Han skriver själv på twitter: ”Visby/Roma 13/14” Bara att gratulera Acke och V/R som får en stabil back som förra säsongen tog ett par kliv i rätt riktning i sin hockey karriär. Hade hoppats på NH för Acke men så blev det alltså inte. Visby/Roma som i dag tappade Pelle Karlsson till Nybro. +- 0 i den karusellen för Visby.

**********

Skulle egentligen skrivit om det tidigare men det har inte blivit av bara. Huddinges succé under våren har självklart gett ett eko i hockeysverige. Nu ryktas hela superfemman med Krüger, Heinerö och Sundberg vara aktuella för Djurgården. Nu har jag även hört att bland annat BIK Karlskoga skall vara intresserade av Henierös namnteckning. Framgångens baksida för supportrarna om de skulle tappa 154 poäng i ett bräde, men samtidigt riktigt kul för grabbarna som samtliga är födda -92.   
**********
Ni vet väl att ni kan maila mig på nhtyckaren@hotmail.com om ni har hört något som borde finnas med här på bloggen?
/Triss

12 kommentarer:

 1. Markus Persson är grym men väldigt mycket humörspelare. Behöver stabil omgivning för att en sådan kille skall komma till rätta hela säsongen. Jag tror att det kommer med tränare och förhoppningsvis ett par vinnarskallar på isen.

  /G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns när han och Sundin (tror jag) hade lekstuga med NH långa stunder säsongen 11/12.

   Radera
  2. ja det va en farlig kedja med pajen, sundin och magnus nilsson.

   Radera
 2. Ja då är det helt plötsligt en ny förstafemma om vi får in Pajjen för han petar ju ALLA vi kan tänkas förlänga med.. vore en KANONvärvning!!

  Men är det verkligen ett seriöst rykte? Varför skulle han vilja gå ner å köra div 1?

  Dahlbom vore också ett lyft jämnfört med Svensson!

  Hur som helst kul med lite liv i bloggen å silly!!

  Tråkigt att vi inte fick tillbaka Acke men kanske tas in bättre spetsbackar, eller Lillen ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, varför spelar Fahlqvist i ettan trots att han varje säsong får anbud från AS? Spelare är ju trots allt individer med olika värden. En del är hellre stjärna med en hygglig peng till mindre slit i ettan (jag förmodar att Joni ryker nu om han inte går ned i lön) än en utfyllnadslirare i AS med en liknande peng men med betydligt mer krav.

   /G

   Radera
 3. Markus Persson skulle vara en riktigt fin värvning!

  SvaraRadera
 4. Skulle passa bra ihop med Crippa!

  SvaraRadera
 5. Hoppas på Dahlblom men en känsla är att intresse finns hos våra kära konkurenter Huddinge hoppas jag har fel.

  SvaraRadera
 6. Synd att Acke gick till V/R men vad kunde vi ha väntat oss eftersom han inte fick kontrakt här förra säsongen...
  Man borde värna mer om nyköpingskillarna. Låt dem växa i klubben annars kommer det alltid vara en främlingslegion utan det rätta hjärtat och själen för klubben.
  Det är ofta sådant som kan vara avgörande när det verkligen gäller.

  SvaraRadera
 7. Jädrar vad glad jag blir över att det blev Mälberg!!! Tror det kommer bli kanon.

  SvaraRadera
 8. Ja detta känns ju faktist oerhört bra..Hoppas han kan lyckas lika bra med NH nu bara. Nu vill man se det sista krita på också kanske lite nytt kan man ju hoppas på=)..

  // Bråkanrnn.

  SvaraRadera
 9. Skulle vara intressant och höra hur Crippa och Lehman ser på tränartillsättningen. Sportgruppen säger att Mälberg vill dit vi vill.... Det gör ju värvningen av Qwarnström ännu mer konstig. Jag tror Mälberg är bra för NH. Tror dock att det blir ett tufft första år både för spelare och ledare.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.