29 april, 2013

Nu ser det fan stabilt ut där bak


Jag kommer ihåg när man gick på kroppsfinten för första gången. Problemet var att motståndarna oftast var två klasser bättre än mig så även om jag köpte kroppsfinten med hull och hår så såg det ut som att man inte gick på den. Man stod alltså kvar och undrade vad som hände? Samma känsla fick jag i eftermiddags när Roger Moström ringde och sa att Markus Dahlbom var klar för NH. I fredags när Jidskog skrev på fick jag känslan att Dahlbom var avskriven och att Jidskog var värvad som etta. Idag är jag sjukt långt ifrån säker på vem som kommer stå flest matcher i vinter. Två målvakter av riktigt, riktigt god div1 klass i NH.

Jag vågar faktiskt sticka ut hakan och säga att det inte kommer bli många lag, om ens något, som kommer att ha bättre kvalité än vad Nyköping har på målvaktssidan när serierna drar igång i september. Emil och Markus är två grabbar som jag tror kommer pusha varandra på varenda träning och detta kommer att ge resultat. Och med facit i hand, visst var det på målvaktssidan som det gick snett förra säsongen. En skada och en formsvacka blev NHs fall när det kom till att kriga till sig en PO-plats. Nu ska det mycket till om det hänger på målvakterna kommande säsong. Jävlar vad stabilt det ser ut.
Tyvärr så tappar vi Jeppe, en riktigt trevlig och ödmjuk kille som jag verkligen önskar all lycka framöver. Det är baksidan av nyförvärv. En in en annan ut! Tyvärr kan man inte få allt här i världen. Men ett enormt stort tack till Jesper Ekeberg som många gånger gjort mer än vad man kunnat kräva av en målvakt. Lycka till Jeppe, vad du än hittar på.

**********

”Slaktarn” blir kvar som Ass tränare. En lugn och stabil kille som känner laget bra. Återstår att se hur Peter och Fredrik kommer att funka tillsammans. Känslan säger att de båda är varandras motsatser.

**********

Var fan är serieindelningen?

14 kommentarer:

 1. Supernajs med dessa målisar!!! Men betyder det att det ska satsas i år? Kommer Pajen mfl ryktade spelare trilla in? Wooo hoooo isf

  SvaraRadera
 2. Hoppas det blir ett par klass backar så är vi med hemåt iaf.. Sen behövs väl kanske ett par spets spelare framåt sen är det bara att forza NH..

  // Bråkarnn

  SvaraRadera
 3. Det känns väldigt spännande och rätt då här långt. Man börjar i helt rätt ände, tränare som verkar skitbra och två bra målvakter med en jädra utvecklingpotential.

  Pajjen på det här så känns det overkligt bra!

  SvaraRadera
 4. sn skrev att det va femti femti om mackans vara eller inte vara. Men står inte vad problemet är. Nån som vet mer? Är det lönen eller funderar han på att sluta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ren gissning, han pratade om valet i kvalet om utbildning förra säsongen och det faktum att han varit i AS med Örebro men inte klarade den nivån och att han inte är pur ung gör väl att han börjar fundera eftersom hockeyframgångar inte lär vara något att falla tillbaka på. Inte omöjligt att han fortsätter med hockeyn men Nyköping är svårt att kombinera med seriösa studier. Med det i åtanke så är väl frågan om det värt att fortsätta slita med hockeyn för en deltidslön? Mälberg kommer ställa rätt höga krav dessutom inför säsongen.

   /G

   Radera
  2. Misstänkte nästan att det kunde vara något åt det hållet. Men som sagt vore ju inte fel att ha honom kvar även om han inte hinner ge 100% å då får kanske harva i 4e pga höga krav från tränarn. Mycket rutin som måste ersättas om vi tappar honom
   :(

   Skitbra målisar iaf!!! Lite backar å så Pajen på det här så är vi med i toppen!!!

   Radera
 5. Gissar att påskrifterna trillar in nu när det står klart att vi med all säkerhet hamnar i D med tanke på de korta resorna som säkert en och annan Stockholms baserad spelare funderat över. Det är dock vansinne att placera Gnesta i C med tanke på vilka andra som skulle kunna flytta på sig utan större besvär (NH inkl.). Sista ordet är nog inte sagt då man från Gnesta lär ta en rejäl vända med förbundet då man sagt att det blir svårt att få ihop det ekonomiskt. Det borde man ta hänsyn till när man valt en bred, regionuppdelad serie.

  /G

  SvaraRadera
 6. Är uppriktigt i chock över detta ogenomtänkta beslut från förbundet som fortsätter att behandla hockeyettan som luft!

  SvaraRadera
 7. Även om det missgynnar dom ekonomiskt via resor så är det sportsligt ett plus för dom då C-serien är sämre. Har man inte råd att spela i 1an så kan man ju lika gärna tacka nej och spela i 2an.

  Tråkigt bara att det inte blir ett extra nytt lag i D, hade gärna sluppit se matcherna mot Botkyrka, Nacka och Väsby. Bytt dessa mot Gnesta, Bajen och Värmdö.

  Men man får glädjas åt det nya blod som tillkommit via Åkers och Bajen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet här är att seriesystemet är upplagt med en bred representation på div1 nivå där tanken är att även klubbar med begränsade tillgångar ska kunna spela genom en genomtänkt regionsindelning.

   Detta är ett kritiserat system av många då det skiljer två divisioner (minst) mellan topp fem och de fem sämsta i ettan. Nu är det så förbundet verkar vilja ha det men då får man se till att regionsindelningen ska vara korrekt, annars spelar inte samma lag med samma förutsättningar. Att Gnesta hamnar i C är ett skämt. Att wings, NH eller för den delen Visby ska flytta på sig är betydligt mer nära till hands (osäker på hur det praktiskt skulle fungera med båt på matchdagarna till Oskarshamn där för Visbys del).

   Hockeyförbundet hade kunnat lämna över det här till en projektgrupp av gymnasieelever som skulle sköta det bättre bara på en vecka. Om den där mytomspunna organisationen "hockeyettan" gör något mer än bara skriver om förändringar i de olika spelartrupperna så hade man faktiskt kunnat gjort något i den här frågan som ett test på hur mycket inflytande man kan förvänta sig hos förbundet.

   /G

   Radera
  2. Åker borde ligga närmast till hands för att byta serie i så fall. NH har aldrig varit när och hamna i E. Visby tillhör Region Öst. Sörmland, Stockholm och Uppland. Wings, Väsby, Åker känns som de naturliga lagen att flytta till C i så fall.

   Radera
 8. Ryckten då??? Spelare på g????

  SvaraRadera
 9. 92/93 hamnade NH i Div 1 Södra.

  Så en flytt kan ske, men varför inte låta D bestå av 11 lag, när andra serier kan göra det och t.o.m. 12 lag.

  C kan vara 9 lag, vad gör det när det ändå ska bantas ner mer till nästa säsong (14/15).

  SvaraRadera
 10. Åker och Gnesta byter plats!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.