08 april, 2013

Några tankar......


Ja nu måste man väl säga att "Silly Season" är igång på riktigt. Igår Johan Svensson till Lindlöven och idag Johannes Tornberg till Piteå(inte bekräftat ännu). Detta får en del supportrar att gå i taket. Jag sitter dock lugnt bakåtlutad och väntar på NHs drag. Att man inte varit direkt ”på” när det gäller Tornberg pekar mest på att man inte varit så sugen på att förlänga med forwarden. Man har i ärlighetens namn inte gjort någon direkt ansträngning. Detta kan tolkas på olika sätt men jag väljer att tolka det som att man kanske hade förväntat sig mer av tallangen. Att man antyder att Johannes åkte norröver och att man inte kunnat träffats för att snacka om kommande säsong ter sig lite konstigt eftersom telefonen uppfanns redan någon gång på 1800-talet. Man var inte intresserad helt enkelt.

Jag tror att det finns mer i Tornberg än vad vi har fått se i Nyköping, nu måste jag i och för sig erkänna att Tornberg inte fått en tydlig roll av Johansson utan ofta blivit runt flyttad i femmorna och i slutet av säsongen mest spelat i en tredje eller fjärde lina. Hur som helst så tror jag att Tornberg i rätt omgivning kan hitta tillbaka till den målproduktionen han hade uppe i Asplöven när han gjorde 31 kassar vilket är imponerande.

**********

Det finns några orosmoment som kan vara till NHs nackdel så här i början av Silly. Att man inte har en tränare klar är den ena och förmodligen den största anledningen till att spelare väljer att vänta med signaturen. Den andra är serietillhörigheten. Som det ser ut i dagsläget så finns det två alternativ, att NH hamnar i D eller E serien. Naturligtvis har det en viss betydelse för spelare som eventuellt skall skriva på. Jag hoppas för samtliga lags skull att förbundet arbetar snabbt i den här frågan eftersom den har stor betydelse för lagen som kan tvingas byta serie. Frågetecknen är många just nu.

15 kommentarer:

 1. Tycker NH ska ta kontakt med Olofströms lagkapten Tommie Samuelsson som gått ut med att han inte blir kvar i klubben och där har vi den defensiva backen vi har letat efter!!

  SvaraRadera
 2. Visby ner i F, lättare för alla inblandade!

  SvaraRadera
 3. går det färja nån annanstans än från nynäshamn för visby? Annars blir dom låsta till d

  SvaraRadera
 4. 13 lag i D tror jag på då man erbjuder SK Lejon friplats för att ta Björklövens plats.

  SvaraRadera
 5. Går nog en färja från Oskarshamn om jag inte missminner mig.

  SvaraRadera
 6. 13 lag i D?! Vilka 3 har tillkommit??

  SvaraRadera
 7. Tror han menar 11 lag....

  SvaraRadera
 8. Satte ihop kedjor med det vi har nu och även vad vi skulle kunna ev förlänga som inte är borträknade eller för dåliga.

  Kedjorna:
  1
  Bröms, VAKANT, VAKANT Bjhur, Andersson
  Axbom, Eklund
  2
  Crippa, VAKANT, VAKANT Byström, Enlund
  Eriksson, VAKANT Norberg
  3
  Lehman, Kim, Berg
  Lindberg, VAKANT Selin
  4
  Sallhag, Qwarnström, Thim
  VAKANT,VAKANT

  Extra gubbar:
  Jacobsson


  Målisar:
  1.VAKANT,
  2.VAKANT Jeppe

  Va tror ni är det så man har tänkt ha spelarna så är laget inte så dåligt som en del skriver. Att det ska värvas in lirare till 1.a å 2a linan nu å så en bra keeper och lite tunga defensiva backar på det..

  SvaraRadera
 9. Jo som sagt beror ju helt på vad som fylls ut på alla dessa vakant! Blir det nya toppspelare så är det ju inget fel på 3e och 4e linan. Tycker dock Lehman vore bättre att ha i 2a och Crippa kan isf välja på att gå ut på vingen eller gå ner å spela 3e center?

  SvaraRadera
 10. Vilken serie vill ni hamna i?

  Vore kul att se Nyköping - Hammarby i höst/vinter. Var ett tag sedan. Kan nog tänka mig att vi blir rätt många i er hall då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir det så så får ni ju hjälpa till att fylla hallen ^^

   Radera
 11. Går färja till oskarshamn som sagt, så det vore perfekt för visby! Annars Arlanda till C?

  SvaraRadera
 12. Då håller jag med ner med Visby i F-serien så kan dom åka till Oskarshamn.

  Svar till Bajare: Klart NH ska vara i D-serien och möte er och Gnesta!!! Va ju skitroliga möten mot just Hammarby och SSK förr i världen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle ju bli hur kul som helst med bajen med serien...

   Radera
 13. Vilka utmaningar står Gnesta inför nu?
  Vad krävs av dem för att kunna spela i ettan nästa år?
  Dem står säkert inför både ekonomiska, sportsliga och administrativa utmaningar!
  Hur står sig deras trupp? Vad behöver dem i spelarväg och tål dem de merkostnader det innebär?
  Är det någon som har inblick?
  Jag önskar dem allt gott, kul!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.