07 oktober, 2013

Allt är som vanligt

Hittade en cacheversion av inlägget jag råkade radera. Så här kommer Gustafs inlägg utan kommentarerna tyvärr.

**********

Inte en enda kommentar på bloggen efter gårdagens vinst mot Tumba. Måhända att inget blogginlägg publicerats förrän nu men vid förlust brukar i alla fall en handfull kommentarer droppa in oavsett innan man hinner skriva det nya inlägget. Allt som vanligt alltså. Man får väl trösta sig med att vi inte är Hästen. I allmänhet såklart men i synnerhet nu eftersom det skriks på bojkott av laget efter de senaste resultaten. Då innehar man ändå en allettan-plats som all publik i ettan vet är det enda som betyder något i grundserien.

Nåja, jag ska inte raljera över publiken och en del av läsarna här på bloggen mer. Tycker ändå att alla bör skrolla ned och läsa ordförande Johan Wirf’s kommentar i "6 av 9" inlägget nedan. Läs, stäng igen datorn, reflektera i ett mörkt rum över det och läs det igen och försök nå fram till huruvida det är ett rimligt resonemang. Ta sedan med eventuella insikter till nästa match.

-----

Jag såg faktiskt inte matchen mot Tumba, trots att den fanns att se på nätet. Jag var på en tillställning, lika social med huvudet böjt över resultatuppdateringen på swehockey som vanligt alltså. Att det skulle bli vinst var rätt givet men jag var lite nyfiken på de andra matcherna. Det intressanta med Nyköpings match var ju såklart att Norberg var tillbaka med besked. Två baljor från en defensiv back är ju rätt hyggligt, med eller utan tidigare hjärnskakningar.

-----

Det heta (nåja) mötet mellan Hammarby och Väsby slutade som jag trodde och hoppades. Hammarby tog Väsby vilket var bra för Nyköpings del med tanke på att chansen till en plats till Allettan ser mindre säker ut än tidigare säsonger.

Mindre bra var det då att Vallentuna snuvade Visby på poäng. I slutändan så är det Vallentuna och även Väsby som ska kunna ställa till det för de fyra, på förhand, givna Allettan-lagen. Visby, Wings och Huddinge får gärna köra över sitt motstånd och dra iväg samtidigt som NH kan få lite andrum innan spelet satt sig.

-----

Osökt tar detta oss in på frågan som har börjat rulla lite så smått om huruvida det är optimalt att gå till allettan eller inte. Det är för mig självklart att målet ska vara Allettan, om det skulle vara bättre att förbereda sig i fortsättningsserie för ett play off kan ju bara ses ur ett retroperspektiv. Sen finns det faktiskt inget som säger att det inte blir Vallentuna eller Väsby som tar den där play off-platsen i en fortsättningsserie. Givetvis finns inget annat att utgå från att Nyköping ska spela i Allettan och där knipa en av de fyra Platserna till play off.

Nu har vi två omgångar framför oss mot ett väldigt beskedligt motstånd respektive beskedligt. Det är Nacka och Väsby hemma. Detta ska generera 6 poäng oavsett hur spelsystemet sitter med tanke på truppernas beskaffenhet. Lite beroende på hur det går i de andra matcherna så kanske vi här kan få en bättre positionering. Tänker inte i första hand på platsen i tabellen utan poängfördelningen. Förhandstipset hos undertecknad är att om allt går som det "ska" så har vi efter helgen sex poäng ned till närmast jagande lag. Vill man stoltsera med att ligga högre i tabellen så får man helt sonika se till att fixa det genom att slå de andra tre ovanför i inbördes möten. Oviktigt på papperet men bra för självförtroendet.

-----

Till sist så har jag fått respit att fortsätta skriva på bloggen innan ny avstämning görs efter helgen. Mycket möjligt att Nicklas kommer lägga in något till inlägg här under tiden ändå. Så ni får dras med mig ett tag till innan jag lämnar över helt igen.

"Monday blues" /G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.