16 oktober, 2013

Tuff match väntar


Så var det match igen. Vallentuna borta är det som gäller. Ett Vallentuna som lite överraskande tog alla tre poängen med sig från Nyköpings hemmapremiär den här säsongen. Dags för revansch?
Viktig match för båda lagen, Vallentuna är nästan tvingade att vinna för att inte tappa för mycket mark i kampen om det där strecket. Om NH skulle ta tre poäng ligger man plötsligt 10 poäng före Vallentuna som ju skall vara det laget som närmast ska kunna utmana topp fyra om en AE-plats.
Nyköpings Hockey har nästan full trupp på bussen upp. Jidskog skadade sig på träningen igår och kommer inte vara med, annars har man fyra femmor som alla är revanschsugna efter 2-1 förlusten senast lagen möttes.
Jag tror på en jämn historia där som vanligt de små marginalerna kommer avgöra. Eller i NHs fall gäller det att minimera misstagen på de ställen på rinken där man är som sårbarast. Frågan är hur Vallentuna kommer att agera när man spelar i sin hemmaborg? Kommer man ta till sin köttmurstaktik och tjuva med två gubbar när tillfälle ges? Hur som helst så blir första målet viktigt återigen. Senast tog det 52 sekunder för VT att ta ledningen.
**********
Att förvalta en 1000-lapp
Drar till med en chansetta på Vallentuna för att ev. kunna jinxa hem tre poäng till Nyköping. Annars tror jag att både Tingsryd och Mörrum är för starka i kväll när man möter Nybro respektive Halmstad. Allt hänger på hur NH kommer agera i kväll. Hoppas jag torskar.

1 kommentar:

  1. Vilken skillnad det blev bara av att låta Bjuhr, Bröms och Mozart spela ihop igen. Det är som jag alltid sagt man ska inte ändra på något som fungerar. Pilla bäst man vill med dom andra kedjorna men låt superkedjan vara! Tror nog Mälberg kommer få fart på gubbarna lagom till allettan precis om han gjorde med Huddinge tidigare år.

    Vore kul om du skrev lite om våra junisar och även då dom som dragit vidare ut i världen / andra svenska serier. Går tillexempel rätt bra för Eber i C-serien :)

    För att inte nämna J20 som går som på räls :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.