20 oktober, 2013

En riktig söndag


Vissa dagar när man vaknar är det jobbigt. Man har huvudvärk och det känns allmänt jobbigt att stiga ur sängen, många säger att det är självförvållat men jag håller inte med. Hur som helst idag är det en sådan dag.

Men det är även matchdag för Nyköpings Hockey när Hammarby kommer ner och ska försöka bryta den fina trenden NH nu mera är inne i, man har nämligen fyra raka trepoängare i bagaget. Spelet har väl inte stämt i 60 minuter hittills, men känslan säger att NH är betydligt bättre idag än vad man var när man slog Hammarby uppe i LW Hallen för drygt en månad sedan. 4-2 slutade den matchen men vad blir det för siffror i eftermiddag? Tror på en bra match där Nyköping är det starkare laget sett till tre perioder. Jag gissar att matchen slutar 5-2 och det skulle innebära att NH tar sin femte raka seger.

Hammarby ligger ju på en sjundeplats i tabellen men man skall ha i minnet att Hammarby senast pressade och höll jämna steg med Wings, och matchen innan så utklassade man IFK Tumba med hela 8-0 så det känns som att även dagens motståndare är inne i en positiv trend.

Några spelare att hålla lite extra koll på hos gästerna i dag är Jesper Kokkonen som har hittills har mäktat med 10 mål och 5 ass och ligger klar etta i interna poängligan. Lite anmärkningsvärt är att Jesper på elva matcher har skjutit hela 61 skott på mål. Håll även ett extra öga på Emil Mårtensson och Peter Danielsson som ju har ett förflutet i NH.

**********

Att förvalta en 1000-lapp


Ni som följt dessa spel känner säkert till att det finns lika mycket i kassan före dagens spel som när jag startade. Inte bra alltså, men dagens spel känns bombsäkert.

Hedemora – Hudiksvall känns som en stenklar tvåa. Hedemora har faktiskt tagit fler poäng på bortaplan så här långt.

Väsby – Huddinge bör inte heller bli något annat än en tvåa. Huddinge går som tåget och Väsby ser ut att få slåss med Vallentuna om att hamna precis under det där strecket.

Tierp – Åker/Strängnäs Även om  Åkers maskin har börjat hacka lite på slutet men tror jag att man tar en trea borta mot Tierp. Allt annat vore ju kul men som sagt man är nog för bra för det

 


**********

Våra Juniorlag har matchat flitigt i helgen. Men framgång också skall jag tillägga. I fredags tog J18 sin första trepoängare för den här säsongen när man slog Segeltorp med hela 10-2 på bortaplan. Man följde upp den storsegern med att utklassa Trångsund idag. Den matchen slutade 9-1 till NH och det var två välkomna vinster för grabbarna som inte riktigt fått igång spelet tidigare.

J20 skuggar toppduon i serietabellen. Igår vann man med 6-1 hemma mot jumbon Enköping och man ligger en poäng bakom Almtuna och Huddinge.

2 kommentarer:

  1. Är det inte väldigt tyst här från den/de som förut raljerade hårt om hur bra Hammarby var?

    SvaraRadera
  2. Inget skön spel igår men men.... det börjar sätta sig.
    Jag skrev tidigare om att jag vill se något några nya spelare i truppen. Jag tycker helt enkelt att NH har lite för många små osynliga spelare. öka muskler och längd om det ska hålla till April.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.