10 oktober, 2012

Att Nacka en nolla eller nolla en Nacka


Egentligen inte mycket att skriva hem om. Nacka kändes ofarliga och hemmalaget kändes uddlösa i de avgörande lägena men kan ju inte missa hur många bra målchanser som helst. Serielunk. 3-0 är bra siffror, framförallt för Johan Svensson som faktiskt fick göra ett par fina räddningar på slutet. Framförallt plocken när Nacka spelaren som jag tror var Carl Olsson hade i stort sett öppet mål så när som på Johans plock. Var han sköt? Gissa två gånger.

En incident i början av matchen när Hampus Andersson jagar efter pucken vid kortsargen bakom Nackas mål. Mitt första intryck är att Andersson onödigt trycker till Nackaspelaren som ramlar med full kraft in i sargen. Men efter att ha pratat med några från publiken sägs det att Nacka spelaren fick ett felskär precis innan spelarna åker ihop. Jag är osäker. Men matchstraff och avstängning blir det oavsett.

Tre stolpträffar och en ribbträff i andar perioden. Lägg till något öppet mål som missades, då förstår ni hur det såg ut. Stolpe ut alltså. 1-0 var klapp, klapp som på Sovjetunionstiden. Vackert hockeymål som jag rekommenderar att du kollar in på lokalsporten.se senare under kvällen. 2-0 var ett enkelt hockeymål från blålinjen. 3-0 kämpades in när Nackas målvakt spelar riktigt bra, vilket han gjorde hela matchen.

Bjuhr surnade till och kastade handskarna i slutet av matchen. Blev inte speciellt många smällar som delades ut men desto fler utvisningsminuter. 20+10+2 en abuse han Bjuhr med där också. J

**********

Att förvalta en 1000-lapp


Jag tippar som ett arsel. Eller närmare bestämt 3 i kväll. Inte ett rätt. Dåligt! Valbo, Helsingborg och Surahammar förlorade. Det enda glädjande med det var att Lindlöven vann mot Valbo. Acke hade en ass och serien är jämn. Bryt ihop och kom igen.

/Gonatt!

5 kommentarer:

 1. Nästan en timma felfritt i boxplay! Hur grymt är inte det?

  /G

  SvaraRadera
 2. En rolig grej var Petter Lindbergs försök att Jinxa sig själv. På twitter skrev han något i stil med att "ska det ta fram till sista matchen före jul innan jag gör mål". Sen försökte han under ett powerplay sköt Petter fyra skott som alla hade potential att gå in. Men icke! Men jävlar vad bra Petter har blivit i spelet över hela banan. Sjuk kurva på honom.

  SvaraRadera
 3. Visst är spelet i boxplay stabilt. Jag försökte hitta något rekord och tror att det ligger på 53 tillfällen under 12 matcher i NHL, av Washington 1999-2000. Men jag är inte säker.

  Det ända trista nu är väl att inte fler än i snitt 700 orkar masa sig ner till Rosvalla. Hoppas det ökar lite efter jul.

  / Jonas

  SvaraRadera
 4. Jag tror helt ärligt att det är näst intill omöjligt att snitta över1000 pers i gs. Det är inte attraktivt att möta lag som Järfälla och Nacka. Möjligtvis att arrangemanget runt själva matchen kan locka några hundra extra men en onsdag i oktober är svårt. Då man kan räkna bort många barnfamiljer med tanke på att det ändå blir rätt sent. Kanske att en flytt till E serien skulle höja intresset lite men det är långt ifrån säkert att det skulle bli någon märkbar skillnad. Mjölby, Kumla, Arboga, Tranås och Grästorp är inte heller några lag som skulle dra folket ur hemmen. Banta ettan är mitt förslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har vi ju f.n 100 pers+ från föregående säsong, även om enkronas-matchen drog dubbelt upp den här säsongen samtidigt som vi tar dubbelt så mycket i entré. Matchen mot Åker förra säsongen var ju den stora publikdragaren, samtidigt som det kommit mindre folk mot Huddinge/Visby där vi hade bra siffror förra säsongen.

   Jag tror också att det är svårt att under GS ligga över 800 i snitt med tanke på vilka vi möter, en flytt till E vore absolut en fördel med intressantare toppmatcher och större utmaning för laget. Just nu tycker jag att det känns ok att ligga i D och abonnera på en plats till allettan och rätt nära till Play off.

   /G

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.