27 oktober, 2012

Derbytänk


Jag vet att Du vet, men till de som inte vet. Det är gratis i morgon. Gratis ät gott! Kom och prova.

Men en dag kvar innan slaget om Sörmland skall avgöras flödar alltså rykten om att Niklas Grossman eventuellt kan bli spelklar för Åker tills i morgon. Det vore fantastiskt roligt om det blev så. I det här fallet skulle det gynna alla inblandade tror jag. Inte minst publiken.  Men som jag har skrivit förut är jag inte mycket för sådana här korttidsvärvningar. Annars ser Åker ut att bli indragna i streckkampen efter gårdagens förlust mot Visby/Roma. Det skiljer i skrivande stund fyra poäng ner till den där försmädliga femteplatsen. I morgon kanske det skiljer en?
 

Kommer ni ihåg mitt tips inför säsongen? Om inte kolla här!

Förmodligen sitter spelarna i Åker just nu på färjan på väg hem från Gotland. Kan resa/match/resa sitta i benen i morgon eftermiddag i brukslaget? Inte omöjligt men förmodligen inte. Jag tror på en tuff match där inget lag vill vika ner sig. Kan Nyköping få fördel med hjälp av hemmapubliken? Kanske det. Jag hoppas på runt 2000 personer i Rosvalla under derbyt och det borde kunna ge lite extra bränsle till grabbarna. Dock brukar ju NH prestera som sämst när det är som mest folk på läktaren. Inte bara den tidigare Väsbymatchen vittnar om detta. Titta tillbaka i historieböckerna får du se. Gratismatch och mycket folk brukar ofta betyda dåliga resultat. Spelmässigt vill säga.

**********

Johan Norberg är aktuell för spel i morgon. Här har man varit försiktig och inte tagit några onödiga risker. Nu är det ju svårt att veta hur pass aktuell han är, även om han är helt spelklar kan formen vara en riskfaktor efter en månads frånvaro. Anton Svensson kommer inte att spela i morgon. Inga stora grejer men han kommer att vila från båda J20 och A-laget i helgen. Hur status i truppen är förövrigt återkommer jag till under morgondagen och då även med Grossmans vara eller icke vara i matchen.

 

1 kommentar:

  1. Har man råd att signa Grossman har man råd att flyga. Förmodligen ligger spelarna nu och sover i sina sängar hemma. Forza NH alé alé alé

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.