07 oktober, 2012

Lättare än väntat


7-4 måste väl ändå ses som en enkel seger mot Vallentuna. Även om Nyköping låg under med 2-1 efter 18,30 in i fösta perioden vinner man komfortabelt mot svårspelade Vallentuna. Sju olika målskyttar vittnar om bra bredd i årets upplaga av Nyköpings Hockey. Berg, Tornberg, Selin, Lehmann, Byström, Bjuhr och Lindlöf. Där har ni målskyttarna och det är alltså spelare från 1:a, 2:a och 3je kedjorna som gör målen. Nu vet jag inte hur mycket speltid fjärdefemman fick men de hade ju en tuff match igår mot Enköping med J20.

Kanske har spelet på bortaplan lossnat lite. Jag pratade med Fredrik Johansson om just den saken efter matchen i kväll men han sa att det är inte något man har pratat om inom laget utan det är nog något som vi runt omkring mest har spekulerat i. Men visst har man haft lite problem på bortaplan hittills, även om det inte varit något stort problem och man har ju slagit Botkyrka på bortaplan om än knappt. Matchen mot Åker kan kanske ses som ett olycksfall i arbetet.

**********

Att förvalta en 1000-lapp


Det blev inget plusresultat i kväll. Hästen sket ner sig i sista perioden när Mariestad tryckte på. Man tappade 5-3 till 5-5 på mindre än åtta minuter och kanske skulle man ha behövt Jonathan Ericsson redan i kvällens match. Kul att Jonathan ska spela i ettan förresten. En månad till att börja med blir det för Detroitbacken. Kul för Hästen och för ettan, synd att han ska spela mitt i serielunken och inte kan tillföra något när det verkligen gäller. Mer än publik och medieintresse vilket inte är fy skam.

Annars vann Åker mot Nacka med en hel del problem på vägen. Hedlund satte 3-2 som blev slutresultatet, och Vimmerby vann enkelt mot Mjölby med 6-2.  

**********

J18 lyckades tyvärr inte skrälla mot SSK i Rosvalla. 1-6 blev det i matchen och det var aldrig något snack om saken. SSK var ett snäpp tyngre och vann helt rättvist. Nya tag mot Järfälla i nästa runda.

**********

Kvällens övriga resultat:

Nacka – Åker 2-3 Nacka vinner skotten överlägset men förlorar matchen. Åker är effektivt.
Huddinge – Väsby 5-0 Pagge håller nollan när Huddinge visar effektivitet för en gångs skull.
Wings – V/R 1-4 V/R vinner en hyffsat jämn match mot Wings. Bra PP-spel avgör.
Botkyrka – Järfälla 1-2 Järfälla vinner rättvist mot Botkyrka. Texas Kid Egertz åter i målprotokollet (1ass).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.