24 oktober, 2012

Skönaste hundringen jag torskat


Att slå Huddinge på bortaplan trots problemen jag skrev om i tidigare inlägg är starkt. Jävligt starkt! Även sköna besked gällandes Bröms och hans ljumske. Det var inget som var av utan sex veckors rehab är vad som gäller. Riktigt goda nyheter för Niklas och för Nyköpings Hockey.

Självklart missade jag matchen men följde den ivrigt på swehockey och sn bloggen. Fick även fortlöpande rapporter av folk på plats och jag sammanfattar efter informationen jag fått.

Fösta perioden är ingen höjdare från Nyköpings sida. Men man leder med 1-0 tack vare ett bra powerplay. Huddinge får några billiga utvisningar med sig samtidigt som NH inte får det man ska ha i form av utvisningar. Precis som vanligt alltså.

I andra rycker NH upp sig ordentligt och går rättvist fram till en 3-0 ledning som kanske borde varit något mål större innan Huddinge får reducera. Man vinner skotten med 18 – 7 men det största samtalsämnet skall fortfarande vara den randige. Precis som vanligt alltså.

Sista perioden är inte bra från NHs sida. Man är ordentligt tillbakapressade och Huddinge gör mycket rättvist 2-3. Visst skapar NH några ströchanser men det är Huddinge som är heta och Nyköping får rensa så fort tillfälle ges. NH tar också en tidig timeout. När Huddinge tar ut målvakten får Bjuhr chansen att fri göra 4-2 men blir upphakad/fasthållen så pass att avslutet gliiiiiider i stolpen men domaren ger NH målet helt enligt regelboken. Matchen slutar alltså 4-2 till Nyköping och mitt tips gick åt pipan. Fan vad skönt! Inte precis som vanligt.

**********

Att förvalta en 1000-lapp


De andra matcherna gick som jag hade trott.

Sollefteå vann med viss möda mot Njurunda 4-3 blev det tillslut efter att Sollefteå tappat en 4-1 ledning i tredje.

Nybro lyckades också vinna mot svårspelade Pantern. 3-1 blev slutresultatet och det var bara NH som överraska. Eller egentligen inte!

900:- kvar i kassan. Snart vänder det!

**********

Siktar mot söndagens derby nu. Håll koll på NyköpingsHockeys hemsida i veckan. Info kring matchen kommer dyka upp.

6 kommentarer:

 1. Håller inte riktigt med beskrivningen av matchen ovan. 1a perioden har NH ett riktigt bra positionsspel, styrspel och passningsspel. Huddinge har inte en chans att komma till. 2a är likadan som den första, där NH styr matchen totalt. I 3e kommer Huddinge ut som om de käkat taggtråd. Tempot och intensiteten drivs upp rejält och NH blir totalt överkörda, men tar kampen och kan hålla undan. 3e perioden är som hockey ska vara; Fart, kamp och hetta. I jämförelse var de två första perioderna avslagna.

  Att den randige huvuddomaren skulle vara en stor snackis i negativ mening håller jag inte heller med om. Så farligt var det inte, har sett värre och det jämnade ut sig mellan lagen.

  Mer sådana hela matcher som i 3e behövs för att komma ur den något bekväma div1D hockeyn och lära sig att spela med ett högre tempo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matchanalysen håller jag med dig om men inte den randige faller under "det här är nog det värsta jag sett"-klyschan. Allt är ju i förhållande till nivån, det är möjligt att jag sett något sämre under allsvenska sejouren, för den nivån men det här är det sämsta jag sett på div1 nivå, särskilt om man ser till att det var två etablerade lag som möttes och inte ett av alla dessa vedhuggarlag under sträcket.

   På tal om det så är jag mycket förvånad över Huddinges nivå. Trodde att de skulle vara klart mycket bättre och det är oroväckande för kranskommunen att man visade tendenser även dem till vedhuggarhockey i försvarsspelet. Det är inte mycket man känner igen från det forna, tuffa kollektivet den här (och förra) säsongen.

   /G

   Radera
 2. Intressant med matchanalyser. Tränaren säger att 1:a perioden nog är säsongens bästa medans fans säger att det inte är någon höjdare. Känns som man litar på tränarens omdöme i detta fall. Själv anser jag att NH hade full kontroll på matchen i 40 minuter. Där man använder insidan av huvet i spelet samt ser till att utnyttja de lägen man får. 2 av 3 i PP. Sista perioden får Huddinge luft under vingarna när de får in 2:an i PP och trycker på medans NH blir passiva och då tappar mittzonen så huddinge får komma med alltför hög fart. Dock så reder man ur stormen och tog 3 friska poäng.

  SvaraRadera
 3. Ett bortaspel där man jobbar med att styra bort motståndarna från att skapa lägen är effektivt så länge man gör mål själv på sina chanser. Att det kan se ut som att offensiven inte är bra är helt i sin ordning. Sen vet jag inte om det är bra att låta motståndarna ta initiativet (i för stor utsträcknint)eller om man ska spela hemmahockey även borta. Vi vinner trots allt med 7-2 hemma och 4-2 borta.

  Kul att Bokmånglarn skriver att han sett värre domare än igår. Det känns som att det inte säger speciellt mycket då domarna i stortsett alltid är dåliga. Men huvudsaker att det är rättvist vilket det inte var igår.

  SvaraRadera
 4. NH gör en kanonmatch i 40 minuter och kontrollerar då matchen fullständigt. I sista perioden blir man passiva samtidigt som hemmaspelarna offrar allt och matchen blir därmed onödigt spännande. NH skulle ha avgjort matchen i andra perioden. Man har ju faktiskt ett helt korrekt 4-0-mål inne som "döms bort" eftersom domaren missat att pucken var blockerad. Utöver det missar man 2-3 rena frilägen, ett öppet mål och har två puckar som dansar på mållinjen.
  Domarinsatsen var en ren parodi och t.o.m. hemmasupportrar instämde i att NH blev ordentligt missgynnade.

  Men det bästa med gårdagen var nyheten om Bröms.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Puff på plexit dålig var han ;)

   /G

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.